
Храненето отдавна не е просто начин за оцеляване. Храната е път към здравето, както и тържество на сетивата. Тя е грижа, понякога е и проява на любов. Тя е изкуство.
С вещ творец в храненето ще си говорим тази сряда. Пред камерата ни ще застане Нейтън Колимор, ученик на Джейми Оливър. Ще го питаме:
- Как се запалва по кулинарията?
- Какво го вдъхновява да измисля нови блюда?
- Как е станал веган?
- Защо е важно и полезно да се храним с растителна храна?
- Какви са най-големите заблуди, които хората имат за веганската храна и какви съвети би дал за преодоляването им?
- Кои са ползите от приема на местни продукти, расли на земята, където сме родени?
- Кои са най-важните уроци и запомнящи се случки от обучението му при Джейми Оливър?
- Какви нови техники или технологии използва, за да приготви веган блюда, които предизвикват същия възторг като традиционните ястия?
- Какво е бъдещето на веганската кухня и кои са храните, които все по-често ще виждаме на трапезата си през следващите години?
- Важна ли е интуицията в готвенето?
- Сънува ли неизмислени нови рецепти?
- Кой е любимият му цитат за храната?
Къде: фейсбук страницата на Списание 8
Кога: 5 март (сряда), 20 ч.
Кой: Нейтън Колимор
Тема: Изкуството на растителната кулинария