Подкрепете ни!




ЗдравеМихаела Ценкова / 17 декември 2018

Духът на бутилката

Продуктите на Flaška преструктурират водата и я правят здравословна като изворната

снимка: Виктория Гълъбова
снимка: Виктория Гълъбова



Историята на иновативните бутилки Flaška започва като известния рефрен на „Бийтълс“ - с красиви ягодови полета. Макс Вречко отглежда сочните плодове в Словения и благодарение на тях се ражда и идеята за създаването на технология, която успява да преструктурира водата, придавайки и живителните свойства на изворната. Срещаме го на международната конференция, посветена на най-голямото ни богатство, за да разберем, че то не е обикновената химическа формула H2О, а нещо много повече.


- Г-н Вречко, историята на иновативните бутилки Flaška започва с експеримент сред ягодови полета. Как достигнахте до идеята за създаване на технология, облагородяваща водата?

- Всичко се случи през 2003 г., когато започнах да гледам на водата по нов начин, различен от представата за нея като даденост и като една обикновена химическа формула. Бях се специализирал в отглеждането на ягоди. Правех различни изследвания върху почвата и се стараех да я подобря, но не ми беше хрумнало да направя същото с водата, с която поливам растенията. Разбрах случайно от приятел, че структурата на водата се влияе от различни фактори и ако я промениш по правилен начин, то плодовете ще започнат да растат по-сочни, ще имат по-добри вкусови качества и ще са по-здрави. Почудих се, защото за пръв път чувах подобно нещо, но фактът, че ягодите са изградени 89% от вода, ме накара да се замисля. Така по пътя на логиката и най-вече от чисто любопитство реших да експериментирам. През първия месец и половина нямаше резултат. С началото на сезона за събиране на реколтата обаче видях промяната с очите си. Добивът на контролираната група, която поливах със структурирана вода, беше с 18% по-голям, а вкусът - в пъти по-добър в сравнение с останалата продукция.
Казват, че хората имат определен момент на пробуждане в живота си. За мен това беше този миг. Не казах на клиентите, че използвам структурирана вода или както още я наричат - жива, но те откриха разликата. След това се залових да чета повече за пионерите в тази сфера като Рудолф Щайнер, Виктор Шаубергер, Вилхелм Райх, които са работили по тази тема преди 100 г. Научих, че теориите за промяната на структурата на водата, както и възможността є да помни, са все неща, които са открити и изследвани.



- Продуктите на Flaška преструктурират водата чрез технология за програмиране на силиция и само за 5 мин течността придобива свойствата на изворната вода. Как работи тази звучаща като магия технология?

- Ако само преди десетилетия някой разполагаше с мобилен телефон като днешния, бихме го сметнали за магия. Онова, което не разбираме, често го смятаме за вълшебство. Технологията за програмиране на силиция (ТПС) е процедура, която пренася информация върху стъклото и го превръща от обикновен материал, какъвто човечеството познава от хилядолетия, в носител на информация. Същото е, като да напишеш нещо на бял лист хартия. Той продължава да е същият лист, но вече е и носител на послания, които могат да ни накарат да се разплачем или да се разсмеем. По подобен начин ТПС предава вибрационна програма, която съдържа информация от природата и се отпечатва върху стъклото. Процесът трае два часа и половина. Гравират се три символа върху стъклото. Първият обозначава партидата и подпомага контрола на качеството. След това е кръглата мандала или космограм, която осигурява защитата на вибрационната програма на стъклото, така че то да запази свойствата си да влияе върху водата за идните 4 г. Третият символ е правоъгълен и гарантира ефективното структуриране на водата. Съдът се слага пред т.нар. оргонни оръдия или акумулатори, които трансмитират вибрациите на изворната вода и ги предават върху стъклото (бел. авт.- Оргонът е жизнената енергия, или прана, позната в различните култури от векове. Но идеята за технологията на зареждане с оргон произлиза от австрийския лекар и психоаналитик Вилхелм Райх през 40-те г. на XX в. Той създава специален уред, който чрез слабо електромагнитно излъчване може да въздейства благоприятно върху здравословното състояние.). Чрез квантови електродинамични трептения информацията преминава от стъклото във водата, като променя нейната структура. А тя е по-важна дори от химическия є състав.
За да разберем напълно процеса обаче, е нужно да вникнем в това, че водата има възможността да запаметява и да предава информация. Когато говорим за такъв тип феномени, думите не могат да обяснят всичко. По същия начин, както можем с лекота да разкрием композицията на химичните елементи в тялото ни, но е почти невъзможно да изведем точната формула, която определя нашата същност и това кои сме като личности.


Oргонните оръдия зареждат информационно стъклото.

- Каква е разликата между обикновената вода и т.нар. жива? По какъв начин електромагнитните вълни успяват да повлияят на структурата ù?

- Цялата философия и идея е представена от Виктор Шаубергер, който открива, че между водата от изворите и тази, която се спуска днес по тръбите, има огромна разлика. И тя не се дължи единствено на химическите вещества, които попадат в нея заради урбанизацията и производството. Промяната на естествения път на водата намалява живителните ù качества, заложени в нейната структура. Същото се случва и с течността, която престоява в пластмасови съдове. Спазвайки идеите му чрез разработката на новите технологии, Flaška възвръща натуралните свойства на водата, като неутрализира и химическите замърсители в нея. Тестовете, които провеждаме, показват, че тя става с 45% по-добра от изходното състояние, що се отнася до вредните вещества в нея.

- Освен специалната технология за обработка на стъклото бутилките Flaška се отличават с красивите предпазни калъфи. Кой стои зад дизайна им?

- Технологията на обработка на стъклото е еднаква за артикулите на Flaška, но открихме, че не е достатъчно да имаме качествен и работещ продукт, нужно е той да изглежда по най-добрия начин. Няколко дизайнери работят върху различните линии, правим и публични конкурси, в които се включват нови автори. Изгледът на бутилките е съставен спрямо сакралната геометрия, а най-популярен е дизайнът „Цветето на живота“, пресъздаващ основните форми на пространството и времето. Защитните калъфи имат функцията да предпазват бутилката и да запазят температурата на течността в нея. Използваме материали като корк, органичен памук, деним, велур, неопрен и силикон, специално изработени и направени за Flaška.
Красотата на бутилките привлича интереса на децата, които започват да пият тройно повече вода, отколкото обикновено. Това го разбрахме след една от кампаниите в училища в Словения, при която предоставихме бутилките на 6-7-годишните деца. Те започнаха да предпочитат да пият вода вместо пълните със захар безалкохолни, което се отразява както на здравословното им състояние дългосрочно, така и за повишаване на тяхната концентрация. Водата не е просто молекула H2О. Влиянието є върху живота ни е огромно, затова трябва да є отдадем нужното уважение. Променим ли отношението си към нея, разберем ли, че не е даденост, ще се промени и положението с глобалното замърсяване. Но възгледите и навиците се градят вкъщи и в училище. Много е трудно да обърнеш начина, по който гледаш към света на зряла възраст. Можем да направим малка стъпка, като намалим използването на пластмаса в ежедневието си, но най-важното е да повишим информираността и познанията за водата и изобщо за околната среда при децата, които да израснат личности, които живеят осъзнато.

 





Контакти: 
тел.: +359 885 616 71б, 
e-mail: info@flashka.bg


Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“

Кожата ни предупреждава за скрити заболявания Здраве

Кожата ни предупреждава за скрити заболявания

Как да се научим да разпознаваме сигналите й

Аденомиозата причинява страдания на една от пет жени Здраве

Аденомиозата причинява страдания на една от пет жени

Лекарите все още разработват стандартизиран метод за нехирургична диагностика

Какво се случва с черния ви дроб, когато се откажете от алкохола Здраве

Какво се случва с черния ви дроб, когато се откажете от алкохола

Колкото по-рано захвърлите спирта, толкова по-голям е шансът за напълно възстановяване

Д-р Меркола: Станете от стола, седенето ви убива Здраве

Д-р Меркола: Станете от стола, седенето ви убива

Изследвания сочат, че редовните тренировки не компенсират щетите за здравето от хроничното седене

Станете от масата! Здраве

Станете от масата!

Защо продължаваме да ядем дори когато вече сме сити

Да спим ли заедно с бебето си? Здраве

Да спим ли заедно с бебето си?

Съвместното спане се е превърнало в болна тема за обсъждане. Каквото и да решиш, все ще се намери някой да ти каже, че грешиш.