Подкрепете ни!




Събития12 юли 2019

Поръчайте книгата Peace food на д-р Далке преди официалната й премиера!

До 22 юли може да я закупите само от Списание 8


Поръчайте книгата Peace food на д-р Далке преди официалната й премиера!
Само вие, читателите на Списание 8, имате невероятната възможност да се сдобиете с книгата  на д-р Рюдигер Далке на издателство „Кибеа” преди официалната премиера!
Прочетете първи „Peace Food - Миротворна храна”!
До 22 юли може да я закупите само от Списание 8 – тук или на тел 02/865 03 51.

В най-новата книга „Peace Food - Миротворна храна” на д-р Рюдигер Далке ще намерите информация защо ни разболяват месото и млечните продукти. Авторът изтъква редица изследвания, според които на тези храни се приписват предимно ракови и сърдечносъдови заболявания, както и много други, като диабет или автоимунни болести. Д-р Далке за щастие намира и лек – миротворна храна на базата на пълноценни въглехидрати и висококачествени растителни белтъчини. На фона на най-новите познания в областта на невроендокринологията авторът показва с какво трябва да се храним, за да стимулираме хормони като серотонин, допамин или GABA и да постигнем физическа и душевна хармония.

МИРОТВОРНА ХРАНА ЗА НАС И ЗА СВЕТА
Д-р Рюдигер Далке е роден във Фрайзинг, Бавария. Следва медицина в Лудвиг Максимилиан университет в Мюнхен и през 1978 г. получава докторска степен с дисертация на тема „Психосоматика на бронхиалната астма при децата“. В средата на 70те години на ХХ век се занимава с натуропатия и психотерапия – минава обучение за реинкарниращ терапевт в Института за извънредна психология на Торвалд Детлефсен и работи в института от 1977 до 1989 г.
 „Миротворна храна” е символично заглавие, което засяга много плоскости. Ако искаме да намерим вътрешен мир, трябва да престанем да се обременяваме с хормоните на страха и стреса, консумирайки месото на закланите животни. А ако искаме да постигнем мир между народите, всички хора трябва да имат достатъчно храна, което може лесно да се постигне чрез отказ от животински продукти. Тогава животните няма повече да бъдат измъчвани и изтезавани. Но не само с хората и животните трябва да се сключи мир, а и с Майката Земя. Промяната на хранителните навици в световен мащаб е един от начините да предотвратим климатичната катастрофа. Вместо да обявяваме война на собствените си тела, на други хора, на животните и на планетата, можем да сключим мир и да заживеем в хармония чрез новия си начин на хранене.
Дори във време като нашето, когато информацията се разпространява и достига до всички с мълниеносна бързина, новите знания все още трудно си пробиват път. Целта на тази книга е да запознае възможно най-голям брой хора с някои новаторски медицински познания, особено по отношение на храненето, начина на живот и използването на слънчевата енергия.

ДУША И ТЯЛО
Общодостъпните днес знания за душата и тялото позволяват да поддържаме здравето си до степен, каквато трудно можем да си представим.  „Имах възможност да се убедя в това сам, както и от работата си с много пациенти. Благодарен съм за натрупания опит и бих искал да го предам нататък. Днес е възможно не само да доживеем до дълбока старост, но и да постигнем далеч по-добро качество на живот. Ако обаче новите знания са в разрез с досегашните ни представи, се нуждаем от гласност и готовност за промени”, казва д-р Далке.
Наред с душевното състояние храната има изумително важно значение за здравето и може да му повлияе както в отрицателен, така и в положителен смисъл. За това свидетелстват многобройните научни изследвания, резултатите от които недвусмислено будят тревога по отношение на животинската храна, участваща в менюто ни.

СВЕТЛО НАЧАЛО
След главите за болестите и причините за тях на физическо ниво, немският психотерапевт разглежда задълбочено положението на животните, които се озовават в чиниите на съвременния човек. Възможно е за някои от вас това четиво да се окаже мъчително. Той обаче смята, че е важно тези жестоки факти да станат обществено достояние. Много от хората, които ядат месо, изобщо не подозират какво се случва зад благоразумно затворените врати на кланиците, а ако знаеха, никога повече не биха подкрепяли тези практики с покупката на парче месо. На тях д-р Далке казва: „Препоръчвам на всички, които се затрудняват да прочетат съответните пасажи в тази книга, да ги приемат като конфронтация със сянката, защото съвременното животновъдство и кланиците ни сблъскват с най-мрачните дълбини. Когато нещо ни е неприятно или предизвика вътрешна съпротива, то е свързано лично с нас и с принципа на сянката. В едноименната си книга аз изяснявам тази взаимовръзка”.
Но за да се справим с болестното състояние на нашия свят, първо трябва да погледнем истината в очите. Тогава можем да обединим усилията си, да открием светлото начало в нас, а после с негова помощ да преобразим света.
Следващата част на книгата е насочена точно към това: подобряване на вътрешния ни мир и оттам  на външния свят. Тя показва начини как с няколко малки промени можем да предадем на живота си решаващи импулси за здраве, жизненост и щастие.
Наистина не е нужно много, за да си набавим достатъчно естествени вещества на щастието и д-р Далке ни запознава с дребните трикове, благодарение на които ще постигнем това прекрасно състояние.

Интервю със световноизвестния д-р Далке и какви са неговите препоръки, за това как да трансформираме своите заболяванията и да преобърнем живота си – четете в темата на юлския брой на Списание 8.  В очерка "Болестта като път" ще прочетете истински истории на българи, които са се излекували чрез промяна в начина на мислене по системата на д-р Далке!  Броя можете да купите още в петък 5 юли по реповете в страната, в бензиностанциите, в големите вериги книжарници и супермаркети.  

Купи книгата от тук

InGlobo представя Ловци на истории #6 – Истории за насъщния Събития

InGlobo представя Ловци на истории #6 – Истории за насъщния

Открийте какви истории разказва хлябът на 25 април 2024 г., София в Event Space 2020

„Байк и рън за Чепън” тази година ще е два дни (27 и 28 април в Драгоман) Събития

„Байк и рън за Чепън” тази година ще е два дни (27 и 28 април в Драгоман)

13-ото издание на състезанието за планинско бягане и колоездене включва и нова XCM дистанция 66 км

Ваклуш Толев: Възкресението е само на 8 април Събития

Ваклуш Толев: Възкресението е само на 8 април

Ден преди това – на 7 април в Камерната зала „България“ в София от 14:00 ч. ще бъде представен албумът „Ваклуш“

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци Събития

Гората.бг подарява 55 хиляди дръвчета на софиянци

Волята на дарителите е фиданките да не се продават и който ги вземе - да се грижи с любов за тях

Сънуващият пророк видя атентата в Русия Събития

Сънуващият пророк видя атентата в Русия

Той предсказа събитието с невероятна точност. На 27 април идва в България с подробности за предстоящи природни бедствия.

Време е за полет на звезди Събития

Време е за полет на звезди

Единственият по рода си български конкурс Wings for stars отново набира участници, както и спомоществователи

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“ Събития

В края на юни във Варна ще се проведе семинарът „Въведение в катара и тантриара“

Разберете кои са най-важните послания на Съюза на Пазителите към човечеството през последните 25 години

Опитайте над 150 вина от цял свят Събития

Опитайте над 150 вина от цял свят

Петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс ще се проведе на 15 март

Честита Баба Марта! Събития

Честита Баба Марта!

Днес се връщаме във времена, когато нашите прадеди са били по-близо до природата

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс Събития

Над 150 вина от цял свят на петото винено изложение-дегустация на Уайнбокс

Участвайте и в майсторските класове с известни лектори. Ранното записване и за двете събития е до 8 март.

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини Събития

За първи път в България – операта „Медея“ от Луиджи Керубини

Подарете си това преживяване в Софийската опера на 23, 24 и 25 февруари

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж Събития

„Планината на Танръ“ на Мухарем Алиосман с нов тираж

Това е увлекателен разказ за суфизма и мистичния ислям в Източните Родопи, за които се знае твърде малко

Концерт за виолончело и оркестър Събития

Концерт за виолончело и оркестър

33-тият сезон на Нов симфоничен оркестър се посвещава на неговия основател Юлия Христова

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи Събития

„Планината на Танръ“ – памет и вяра на алианите от Източните Родопи

Елате на представянето на книгата на 17.02.2024 г. в клуб „Перото“!

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си Събития

И българските фермери се вдигнаха на протест: искат защита на продукцията си

Отхвърлиха предложение да им се компенсират загубите от вноса на украинско жито, но само срещу финансов отчет