ХороскопИвелина Рускова / 19 май 2020

Ретрограден Сатурн – връщане към миналото

Това е периодът, в който можем да видим резултатите от предишните ни стремежи

изображение: iStock
изображение: iStock
От 11 май, 2020 г. Сатурн е ретрограден – в началото на знака Водолей. На 1 юли отново ще се върне в Козирог и ще бъде в ретро движение до 29 септември, където ще възобнови директния маршрут в Козирог.

От езотерична гледна точка това е връщане към миналото, обръщане навътре, преосмисляне на придобития опит. Сатурн се занимава с основните програми и системни процеси в нашия живот. Той определя правилата и разпоредбите, които следваме. Става въпрос за дълг, вярност, самодисциплина, издръжливост, граници и отговорност. Отговорност към другите и към себе си.

Когато стане ретрограден, е време да прегледаме основните позиции в живота си. Това е един вид инвентаризационен период, въпреки че не засяга текущите дела толкова ясно, колкото ретро периодите на личните планети.

Обръщането на Сатурн забавя процесите, за да можем да си вземем почивка и да помислим какво можем да променим и подобрим, за да продължим без намеса. Говорейки за Сатурн, ние не се занимаваме с моментни дела, а с дългосрочни насоки.

В периода на ретро-фазата на Сатурн получаваме възможността да изоставим това, което ни притеснява и да се примирим с това, което трябва да се приема за даденост.
Транзитът на ретрограда на Сатурн не се усеща еднакво за всички. В по-голяма степен това се усеща от онези, които имат планети в наталната карта в градуси на ретрограден Сатурн.

Влиянието на транзитния ретро Сатурн
Периодът на ретрограда на Сатурн е време за вътрешен растеж, той дава възможност да коригираме и премахваме онова, с което не бихме могли да се справим по време на пряката фаза или през целия живот. Ретроградната фаза на планетата създава ситуации, в които изборът ни е ограничен. Сатурн управлява реалността, а реалността на всяка ситуация е това, което ние сме отговорни за създаването му. Реакциите и изборите, които правим, заедно със страховете, които избягваме, формират основата на нашето съществуване.

Колкото повече пренебрегваме вътрешните и външните сигнали, толкова по-трудни ще са обстоятелствата. Ще имаме възможността да разберем нашите разрушителни нагласи, за да променим ситуацията. В една връзка трябва да определим нашите „граници“ и да научим независимостта, без да компрометираме отношенията. Това е периодът, в който можем да видим вътрешните резултати от предишните ни стремежи.

Сатурн е свързан с кариерата, репутацията, позицията ни в обществото. Когато той променя посоката на транзит, ние даваме приоритет, определяме кариерните си предпочитания, преглеждаме структурата и принципа на бизнеса и определяме нови задачи. През този период може да бъдем затрупани от отговорност или работа, затворени в рамките на собствените си ограничения или ще почувстваме пречки при опитите да постигнем някаква цел.

Сатурн се свързва с времето. Сатурн е време, което лекува и изпитва, което ни прави по-мъдри. Забавянето понякога е много лечебно за душата и полезно за нашите дела, особено когато поемаме инициатива, за която не сме се подготвили достатъчно. Планиране за всеки бизнес, съзряване на всяко явление и развитието на всяко събитие се случва навреме и отнема време. Затова той има положителна страна.

В такива периоди е възможно да се изяснят проблеми, които по-рано не са били ясни. Аспектите на Сатурн са свързани със забавяне, но именно те допринасят за формирането на толкова необходимо търпение в живота. Сатурн ни учи да не губим търпение - това е последният ключ, който отваря вратата, от която се нуждаем.

През 2020 г. опозицията на Слънцето и Сатурн се пада на 20 юли. По време на противопоставянето на Сатурн със Слънцето са възможни проблеми във взаимоотношенията с властите, със закона или с хората на власт. Някой, който по възраст или статус има право да ни каже „трябва“ или „не“, може да попречи на изпълнението на нашите планове.

Може да има и проблеми с родителите или с родителите. Някои важни взаимоотношения, като неуспешен брак, романтика или бизнес партньорство, могат да преминат през криза или да приключат. Това е труден период за лични и работни отношения и неуспешен период за решаване на проблеми в официални случаи. Внимателно изпълнявайте задълженията си, спазвайте подчинеността, въздържайте се от спорове с властите, не влизайте в конфликти с държавни служители, това ще доведе до сериозни проблеми.

Обърнете внимание на по-възрастните членове на семейството. Особено внимание на здравето трябва да се обърне на хората с проблеми в сърдечно-съдовата система.

Бъдете здрави, приемайте живота и преодолявайте кризите и спънките в живота си!
Учете се във времето да приемате и да преодолявате всичко, което идва да ви изпитва!
Вземете урока си, но не бързайте!

Ивелина Рускова, астролог
astroiva@abv.bg

Още по темата:

Шестица Чаши - карта Таро за 2 юни Хороскоп

Шестица Чаши - карта Таро за 2 юни

Отпускаме се по течението, чувстваме се носталгично

Седмица Жезли - карта Таро за 1 юни Хороскоп

Седмица Жезли - карта Таро за 1 юни

Започваме седмицата изнервено - във въздуха прехвърчат искри

Ведически хороскоп за 1 юни Хороскоп

Ведически хороскоп за 1 юни

Създайте около себе си спокойна атмосфера

Звездата - карта Таро за 31 май Хороскоп

Звездата - карта Таро за 31 май

Нещо магично се задава на хоризонта

Ведически хороскоп за 31 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 31 май

Въведете малко ред в хаоса

Петица Жезли - карта Таро за 30 май Хороскоп

Петица Жезли - карта Таро за 30 май

Днешният ден носи пререкания и сблъсъци

Ведически хороскоп за 30 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 30 май

Смирението и търпението няма да ви свършат работа днес

Десетка Чаши – карта Таро за 29 май Хороскоп

Десетка Чаши – карта Таро за 29 май

Тя носи наградата, която сме си заслужили в предните дни

Двойка Мечове - карта Таро за 28 май Хороскоп

Двойка Мечове - карта Таро за 28 май

Най-вероятно сме изправени пред избор, но няма как да вземем решение веднага

Ведически хороскоп за 28 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 28 май

Въоръжете се с търпение и мъдрост

Деветка Жезли – карта Таро за 27 май Хороскоп

Деветка Жезли – карта Таро за 27 май

Хубаво е да се запитаме дали не сме се заинатили в нещо, което изчерпва силите ни

Ведически хороскоп за 27 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 27 май

Добър момент да поемете отговорност

Седмица Мечове - карта Таро за 26 май Хороскоп

Седмица Мечове - карта Таро за 26 май

Напрежение, обърканост и раздвоение

Ведически хороскоп за 26 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 26 май

Добър момент да започнете всичко отначало

Крал Чаши - карта Таро за 25 май Хороскоп

Крал Чаши - карта Таро за 25 май

Тази седмица се появява посока, която осветлява пътя ни за дълго време напред