Здраве

Запознайте се с детето, което никога не е хапвало захар

Грейс не консумира и зърнени, и млечни продукти, както и преработена храна

Запознайте се с детето, което никога не е хапвало захар
Всички знаят, че децата обичат захарта и вероятно много хора биха си задали въпроса: защо някой би искал да ги лиши от нещо, което толкова харесват? Сигурно си спомняте и за всички бонбони, шоколади и сладкиши, които сте изяли като малки. И си мислите: „Аз съм добре, така че със сигурност малко захар няма да навреди сериозно на никого”.

Ако се чудите дали наистина е възможно да отгледате дете, без то да консумира захар, представяме ви Грейс Купър - четиригодишно момиченце.Шан, майка на Грейс, казва, че когато дъщеря й стане достатъчно голяма, за да разбере какво харесва и какво не, това ще е нейно решение. А в момента Шан просто се опитва да създаде солидна основа за бъдещото здраве на детето си. Огромна част от бебешки храни на пазара в наши дни твърдят, че са органични, здравословни и 100% направени от плодове или зеленчуци. Но това не е точно така, смята Шан.

„Някои водещи бебешки храни са пълни с консерванти и преработена захар. Те са абсолютни нездравословни за бебета. Но винаги имаме избор и можем да приготвим храната на детето си у дома. Въпреки че отнема малко повече време и е по-скъпо, това е една прекрасна инвестиция в здравето му. Дъщеря ми ще започне да ходи на детски рождени дни и ще яде, каквото има там. Никога няма да отида при нея и да й кажа: „Не можеш да ядеш нищо на това парти, но ти опаковах малко брюкселско зеле, което да хапнеш вместо тортата“, казва Шан.
Дълги години Шан се бори с различни хранителни алергии. Тествала е върху себе си десетки хранителни режими. Така в един момент се отказва от млечните продукти, глутена и преработените храни. И забелязва, че здравето й се подобрява. Когато дъщеря й се ражда, тя решава този режим да бъде продължен от малката Грейс.Нейната диета напълно изключва захарта, зърнените и млечните продукти, както и всички преработени храни. Шан е убедена, че този режим на хранене е отговорен за силната имунна система на Грейс.„Тя си играе с деца с хрипове и кашлица. Досега е прекарала само една настинка. За дете на нейната възраст това е забележително, всички знаем колко често боледуват децата”, разказва Шан.

Майката вярва, че докато сме деца, се храним интуитивно, но когато достигнем зряла възраст, започваме да ядем емоционално – прибягваме до хладилника или шкафа с лакомства като бягство от всяка болка или тъга, която почувстваме. Тя иска да научи детето си да знае кои храни всъщност карат тялото да се чувства добре и кои не биха могли.Децата научават за здравето, диетите и храненето от своите родителите. И ако те не знаят много за тези теми, това ще направи по-трудно за детето да приеме здравословна диета и активен начин на живот. Зависи от родителите да бъдат информирани относно здравето и да предават това знание на децата си. По този начин можем да прекъснем цикъла на много болести.„Разговарях с лекар по този въпрос. Той спомена, че редица заболявания, които се считат за генетични, са всъщност наследствени само ако се следва същият модел на хранене и начин на живот, като този на родителите”, разказва Шан.

Разбира се, мнозина скептици са обезпокоени заради липсата на зърнени и бобови растения в хранителния режим на Грейс. Шан обаче смята, че след като премахва толкова много токсични храни и добавя здравословни блюда в диетата на дъщеря си, няма как това да е нещо лошо.

Разбира се, важно е всеки да направи своето проучване, така ще можете убедено и аргументирано да прецените какво е най-добро за вас и вашите деца.
Оазис за полезно хранене Здраве

Оазис за полезно хранене

GREEN BASKET предлага пресни, вкусни и балансирани менюта, приготвени на място и с много любов

Опаковките на храните са опасни за здравето Здраве

Опаковките на храните са опасни за здравето

Свързват се с образуването на рак и болести на щитовидната жлеза

Спортът – гарантирана превенция срещу депресия Здраве

Спортът – гарантирана превенция срещу депресия

Дори час - два джижение седмично са достатъчни, за да поддържат психичното ни равновесие в баланс

Затлъстяваме по ген Здраве

Затлъстяваме по ген

Генът CREBRF насърчава трупането на мазнини

Защо диетите не работят? Здраве

Защо диетите не работят?

При лишаването от въглехидрати отслабваме, но после килограмите се връщат

Как кофеинът се отразява на тялото и мозъка? Здраве

Как кофеинът се отразява на тялото и мозъка?

Засяга множество процеси в тялото ни, включително нашия метаболизъм

Аюрведа тайните на 108-годишния йога Здраве

Аюрведа тайните на 108-годишния йога

Свами Дев Мурти дава 9-те си правила за здрав и дълъг живот

Положителна нагласа към старостта намалява риска от деменция Здраве

Положителна нагласа към старостта намалява риска от деменция

Дори хора с генетична предразположеност към болестта могат да намалят шансовете за появата й на половина, гледайки с оптимизъм към третата възраст

Вторият мозък Здраве

Вторият мозък

Всяко хранене има пряк ефект върху производството на химични сигнали в мозъка

Магазин за радост Здраве

Магазин за радост

Запознайте се с младите ентусиасти от Joy Day и разберете защо здравословно е равно на вкусно

Епидемията хашимото Здраве

Епидемията хашимото

Болестите на щитовидната жлеза стават все по-чести, основна причина е храната

От камила мляко Здраве

От камила мляко

Екзотичната напитка е силен имуностимулатор, съюзник в битката с диабета, ротавирусите и аутизма

Ария за арника Здраве

Ария за арника

Натурална грижа за здрава кожа и спортен тонус

Професионална грижа за зъбите Здраве

Професионална грижа за зъбите

SPLAT - иновативната марка продукти за орална хигиена с активни субстанции от природата