Подкрепете ни!
ЗдравеЙоана Стефанова / 06 декември 2019

Природен детокс с бентонит преди празниците

Терапевтичната глина Bento Health предпазва от преяждане и препиване

снимки: Bento Health и Добрин Кашавелов
снимки: Bento Health и Добрин Кашавелов

Метаболизмът на всеки организъм е сложен механизъм, който зависи от най-различни фактори. Често се случва да изпитваме цялостен дискомфорт именно защото нещо в този процес не работи както трябва. Дали защото сме прекалили с похапването, имаме проблеми с чревния ни тракт или друг физиологичен дисбаланс, ние имаме нужда от нещо, което да ни спести мъчителните мигове. Природният продукт Bento Health успява по естествен начин да възстанови Ph-баланса на тялото, да забърза метаболизма и да подпомогне хранителните режими, целящи намаляване на теглото. По този начин не само предотвратява стомашно-чревни проблеми, но и пречиства тялото от токсини и вредни химикали.   


Представяме ви натуралния продукт Bento Health – пречистен бентонит, който сякаш с магически сили пречиства тялото ни от токсини, вредни радикали и киселини, забързва метаболизма и повдига тонуса ни.

Богатство от природата

Историята на семейния бизнес тръгва отпреди повече от 20 години, когато Карен Арутюнян започва своето приключение в индустрията на минералите. Именно тези дълги години му дават необходимите знания за полезните качествата на бентонита и как той може да се използва в полза на човешкото здраве. Това е алуминиева филосиликатна глина, която при контакт с вода има функцията да абсорбира вредните вещества от организма ни и така те не навлизат в кръвоносната ни система.

 „Още от древни времена геофагията е разпространена практика – разказва ни Тамара, дъщеря на Карен и ръководител на семейния бизнес. – Била е популярна в традиционната медицина на Месопотамия, Аристотел и Платон споменават бентонита в творчеството си, дори самата Клеопатра го е употребявала, а и до ден днешен в африкански села има практиката този естествен продукт да се приема директно от земята“.
Освен за детоксикация, тази глина има алкализиращ и антибактериален ефект, което е доказано от учени от Аризона, САЩ. Също така Bento Health по естествен път ни добавя нужните за организма минерали - калий, калций, магнезий и сицилий, последният от които забавя стареенето на клетките. Тамара и нейният екип от специалисти препоръчват по 2 капсули Bento Health сутрин и вечер (при хронични заболявания е задължителна консултацията с лекар). Продължителната употреба на бентонит няма вредни ефекти върху тялото.

Семеен бизнес с високи стандарти

„За мен най-високият стандарт е личният – той е сериозен и не се постига лесно – казва Карен. – Аз и семейството ми консумираме бентонит ежедневно, давам го на дъщеря си, на внука си, това за мен доказва качество.“ Компанията притежава нужните законови разрешителни от БАБХ, а производството им отговаря на НАССР системата и международния стандарт за Добри Производствени Практики (GMP). Близо 10 години се провеждат професионални научни и клинични проучвания, за да се достигне най-високо ниво на продукта. Тъй като бентонитът е с вулканичен произход, неговите полезни свойства зависят от терена, през който е преминала лавата. Именно затова компанията отдава изключително внимание на произхода на суровината, за да може да гарантира оптимални положителни здравословни характеристики за крайния клиент.

Доказателство за качеството и успеха на продукта са отзивите на различни лекари и гастроентеролози, които потвърждават полезните ефекти на бентонита при проблеми със стомашно-чревния тракт. Негативните му йони привличат положителните на киселини, жлъчни сокове, токсини и тежки метали, като по този начин позволяват на черния дроб да функционира спокойно. Самата капсула е без химически добавки или животински продукти, доставена специално от Швейцария, гарантираща качеството й.

Бори махмурлука

Кой ли от нас не си е патил от решението да изпие „само още една“ чашка или да си каже наздраве само с още един приятел? Нима всеки от нас не мечтае за магическа формула, която да ни спести наказанията, на които ни подлага махмурлукът? Е, Bento Health не е магия, но успешно ни се притичва на помощ. Тези, които обичат вкуса на алкохола, но не искат да им се замайва главата, могат да приемат 2 капсули от Bento Health половин час преди консумация, което позволява на бентонита да абсорбира алкохола и той въобще не достига до кръвта ни. 

Алкохолът навлиза в кръвоносната ни система през стомаха, но когато бентонитът покрие тази стена, той служи като филтър на всякакви вредни вещества, които залепват по него и после се изкарват от организма. „Моят кръстник така успява да изпие цяла бутилка уиски и половин бутилка вино сам и си стои здрав и прав. Всички му се чудят как успява, а аз знам тайната“, шегува се Карен Арутюнян. Bento Health също успокоява и намалява негативните ефекти на махмурлука, защото помага на тялото бързо да се изчисти от токсините. „Мои приятелки след купон взимат по две капсули преди да си легнат или веднага като се събудят и се чувстват като преродени“, добавя и Тамара. Звучи обещаващо, нали?

Забързва метаболизма

Всички обичаме да си похапваме особено когато сме на трапеза, заобиколени от любимите ни хора. Но всички знаем последиците от това пируване – дискомфорт, чувството на тежест от преяждане и качените килца, които никой не обича. Приемът на капсулите Bento Health забързва метаболитните процеси и спомага за по-бързото разграждане на храната. Този ефект е лично изпитан от Карен. „Когато отивам в Армения, където яденето е национален спорт, винаги пия по 2 капсули Bento Health, когато знам, че ми предстои тежък обяд – смее се Карен. – Тогава храносмилането ми е лесно и дори не качвам килограми!” Това ни изглежда като чудесно решение за предстоящите празнични угощения! 

Повече за продукта научете тук


Защо някои хора никога не напълняват? Здраве

Защо някои хора никога не напълняват?

Наднорменото тегло не е генетично предопределено, но не се дължи непременно на липсата на самоконтрол

Мислим за Covid-19 по грешен начин Здраве

Мислим за Covid-19 по грешен начин

Подобно на пожар, вирусът безмилостно търси гориво, опустошавайки някои области, докато щади други

4000 души на концерт ще експериментират с коронавируса Здраве

4000 души на концерт ще експериментират с коронавируса

Учените ще наблюдават феновете на Тим Бендзко в реално време и ще разработят три сценария

НАД+ Помощник срещу зависимостите Здраве

НАД+ Помощник срещу зависимостите

НАД+ изчиства тялото и психиката, вдига имунитета, дава сила, спира паникатаките, дори изглажда бръчките

Обнадеждаващи резултати от ваксината против коронавируса от Оксфорд Здраве

Обнадеждаващи резултати от ваксината против коронавируса от Оксфорд

Компанията производител е подписала споразумения с много правителства за доставка, ако тя се окаже ефективна

Пушене, пиене и развод са най-опасните смъртни рискове Здраве

Пушене, пиене и развод са най-опасните смъртни рискове

Учени определиха 57 социални и поведенчески фактора, които съкращават живота

40% от хората с COVID-19 не показват симптоми Здраве

40% от хората с COVID-19 не показват симптоми

75% от безсимптомните разнасят заразата, сочат данни на CDC

Липсата на хормон на стреса = ускорено стареене Здраве

Липсата на хормон на стреса = ускорено стареене

Имунните клетки с възрастта стават свръхактивни, кортизонът и кортизолът намаляват

Коронавирусът използва стратегията на раковите клетки Здраве

Коронавирусът използва стратегията на раковите клетки

Учени изследват дали може да се прилагат медикаменти за онкоболни за лечение на COVID-19

Защо е полезна чаша вода на гладно Здраве

Защо е полезна чаша вода на гладно

Бонусите са: подобравяне на метаболизма, здрави кожа и коса

Средният път към здравето Здраве

Средният път към здравето

Хомотоксикологията е взела най-доброто от хомеопатията и класическата медицина. Отлично се справя с болестите на жената

Тревожни данни за хората със зависимости по време на извънредното положение Здраве

Тревожни данни за хората със зависимости по време на извънредното положение

Експерти-психолози с отворено писмо към своите колеги за проактивна работа със зависимите

Кой е открил първата ваксина Здраве

Кой е открил първата ваксина

Вариолацията на Екатерина Велика извършва Томас Димсдейл на 12 октомври 1768 г.

Да „се отърсиш” е новата йога! Здраве

Да „се отърсиш” е новата йога!

Можем ли да се отърсим от проблемите си чрез изтръскване на тялото, подобно на кучетата?

Тревожните мисли и негативизмът могат да докарат деменция Здраве

Тревожните мисли и негативизмът могат да докарат деменция

Предъвкването на миналото и страхът от бъдещето отлагат плаки в мозъка

Някои са с вроден имунитет срещу коронавирус Здраве

Някои са с вроден имунитет срещу коронавирус

Те притежават клетки, които са способни да подтикнат имунната система да се бори веднага