Подкрепете ни!




ЗдравеЙоана Стефанова / 22 юли 2020

НАД+ Помощник срещу зависимостите

НАД+ изчиства тялото и психиката, вдига имунитета, дава сила, спира паникатаките, дори изглажда бръчките

НАД+ Помощник срещу зависимостите


Сравняват НАД с „божествената частица”, открита в ЦЕРН, само че в областта на здравеопазването. През 1930 г. в речта си при награждаването с Нобелова награда шведският биохимик Ханс Ойлер-Челпин казва за НАД+, че е „един от най-разпространените и биологично най-важни активатори в растителния и животинския свят“.    

През последните години в борбата със зависимостите (наркотици, цигари, алкохол, храна и др.) Активно се прилага един сравнително нов, но успешен метод - терапията над. Над+ е една от най-разпространените и най-важни молекули в човешкото тяло. Средно в човешкия организъм има около 3 грама от нея, като тя активно участва в над 500 различни ензимни реакции. Чрез интервенозно добавяне на над, организмът мобилизира собствените си сили и се справя с проблема. Така не се налага прием на други заместващи наркотици или химически вещества. Учените наричат над „магическата молекула“ по ред причини - изчиства бързо черния дроб, дава сили, настроение и като бонус се справя с десетки болести и връща младостта

Какво е НАД+ ?
НАД+ е съкращение на никотинамид аденин диннуклеотид, което е коензимна форма на витамин B3. Функцията на тази молекула е да помага в процеса на произвеждане на енергия под формата на АТФ (химично съединение, което съдържа високи нива на енергия). Всяка наша клетка се нуждае от АТФ, за да поддържа жизнените си функции. 

Разговорно НАД+ понякога е наричан само НАД (без плюс). Този знак обаче е от значение, тъй като терминът НАД се използва за съвместното обозначаване на НАД+(NAD) и на НАДХ (NADH). НАД+ е окислител, който улавя електрони от други молекули. НАДХ е редуциращ агент, който се образува от намален НАД+ и след това може да се използва за даряване на електрони на други молекули, като по този начин отново става НАД+. По-високото съотношение НАД+ към НАДХ създава по-лесно достъпна енергия и кара клетките да произвеждат собствената си енергия по-ефективно.

НАД+ е познат от 1906 г. - описан е за първи път от сър Харден и от Уилям Янг, но едва през последните десетилетия учените си дават реално сметка колко важна е тази молекула за човека и че за съжаление, не разполагаме с безкраен запас от нея. Нивото на НАД+ намалява естествено с годините, а също така при злоупотреба с храна, алкохол и наркотици. Алцхаймер, Паркинсон и други невродегенеративни заболявания, както и естественото ни остаряване, също водят до загуба на НАД молекули. А когато тези нива са ниски, започват и проблемите: умора, болки в тялото, липса на концентрация... 

Срещу зависимостите
Още през 60-те и 70-те години става ясно, че интравенозни преливания с НАД успяват да помогнат на хиляди хора да се откажат от своите различни зависимости. Методът не само че е одобрен от американската Агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA), но тя го препоръчва като най-добрия начин да се третират зависимости, при това – безопасен. Затова и едни от най-известните звезди в Америка го предпочитат, за да се борят срещу вредните си навици. Сред тях е и Джъстин Бийбър, който открито споделя, че почти всяка седмица си прави НАД терапия.

Терапията се прави само за няколко дни, а има по-добър ефект от традиционните методи за борба със зависимостите, които продължават месеци и струват 10-кратно повече. Освен това е безвредна! Когато си дава сметка за тези преимущества, един от служителите в клиника за зависими решава да отвори първата НАД клиника. Резултатите са много добри - през лечебното заведение минават хора от цял свят с всякакъв вид зависимости – към цигари, алкохол, дрога. Веднъж усетили промяната от НАД – животът им се променя коренно.  

В клиниките за лечение на зависимости и в НАД клиниките молекулата се добавя по венозен път. Така достига директно до кръвта и клетките, без да бъде възпрепятствана от стомашно-чревната флора. По този начин организмът оползотворява веществото 100%. 

Еликсир за тялото
Когато поддържаме високи нива на НАД+ в организма, то цялото ни тяло сякаш е в най-върховата си форма. Молекулата подобрява качеството на съня ни, като регулира циркадните ритми. Помага да сме концентрирани. Тя е също така силен имуностимулант. Омекотява негативните ефекти от химиотерапиите. 

С напредването на възрастта нивата на НАД+ се понижават, функцията на митохондриите е забавена и се произвежда по-малко енергия. Това води до умора и заболявания. С НАД+ остаряваме здрави. Молекулата предпазва нервните клетки в мозъка от оксидативен стрес и по този начин ги запазва здрави. Научни доклади сочат, че НАД+ намалява риска от Алцхаймер и Паркинсон, инфаркт и инсулт. И за черешката на тортата – когато НАД нивата са високи, бръчките по лицето намаляват. 

Защо НАД?
Предимствата са много. Той помага да се пречисти черния дроб и най-важното - дава мощен тласък на енергията в организма ни. Оказва се, че много хора прибягват до алкохол или дрога, защото нямат сили. Стимулантите, например алкохолът, доставят бързо енергия, той е в течна форма и много бързо се усвоява. Приемът на алкохол обаче сваля нивата на НАД+, което води до нова крещяща нужда от енергия. Зависимият посяга отново към чашката, защото тя му дава сили, но отново сваля нивата на НАД+. Така човек се движи в спирала надолу и суплементиране на НАД+ по венозен път е единственото нещо, което може да прекрати този порочен кръг. Това се отнася и за зависимостите към дрога, храна и др. 

Освен че влияе на физическо ниво, доказано е, че НАД лекува и психиката – успокоява и парира паникатаките, спомага за пълноценен сън и намалява желанието на зависимите да се върнат към вредния навик.


Адрес:
гр. София, ул. „Хенрих Ибсен“ No13,
South Park Building, срещу Paradise Center
Телефон:
+359 (0)876 442 445
E-mail: sofia@revivme.com


5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“