Подкрепете ни!
Здраве02 март 2021

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата!

Авторът на „Болестта като път" не яде месо от 50 г., препоръчва „миротворна" храна и укрепване на имунната система

Д-р Далке към българите: Вие решавате, не чакайте държавата!
„Скъпи приятели от България, казвам се Рюдигер Далке и искам да се обърна към вас отново половин година след като говорихме за кризата с коронавируса в началото. Сега можем да направим разбор и да видим какви са шансовете ни за бъдещето. Видяхме, че подходът на университетската медицина - да се бориш с врага - с вируса, до момента не дава особени резултати. Въвеждат локдаун след локдаун и вредите за икономиката са огромни. В Австрия вторият локдаун е почти нокдаун. Имаме дори вечерен час, което последно се е случвало при нацистите. Ужасна ситуация."

Така започва видеообръщението си към българските читатели авторът на световноизвестния бестселър „Болестта като път" д-р Рюдигер Далке, направено в края на миналата година и записано от издателство
Кибеа". Нека видим и чуем съветите на един от най-видните представители на алтернативната медицина в света. 


Но както знаем, в медицината, а и изобщо, ние живеем в свят на полярности, така че винаги има и втори вариант. Знаем го от много време, откакто имаме работа с инфекции. Много, много отдавна във Франция е имало такъв спор между Луи Пастьор - той се е борил с микробите, с вирусите и с бактериите - и професор Антоан Бешам. Според него вирусът, микробът не е най-важното, най-важното е теренът" - полето, където живее вирусът или бактерията.

Има и друг професор - Беакрон, който казва същото като Бешам. В последните си часове Пастьор си признава, че противниците му са били прави - вирусът, микробът е нищо, а теренът е всичко. 


Големите компании от фармацевтичната индустрия искат да се борят с вируса

И така, имаме толкова много проблеми, включително и с тази тревожност, сривовете на хората и сривовете на малките компании. 
Ако страхът у мнозинството изчезне с поставянето на ваксина и ако тези хора вярват във ваксината, нека го направят. И да бъдат първите, които ще я изпробват. Но аз съм лекар повече от 40 години, никога не бих пробвал нов фармацевтичен продукт. Никога! И като погледна назад се чувствам благословен, че не съм пробвал новите открития" на фармацевтичните компании. Не бих участвал в тази ваксинация. Ще се моля на Бог, да не се повтаря ситуацията, възникнала с ваксинациите срещу свинския грип" преди години. 
(И все пак ако няма проблем с ваксините против коронавирус, бих попитал защо САЩ са отделили 10 милиарда долара за преодоляване на евентуални щети върху пациентите от ваксините.) 

Скептичен съм към офанзивата за ваксиниране. Но от друга страна трябва да се овладеят паниката и психическите сривове, причинени от силен страх за здравето и живота, така че да се надяваме, че ваксината ще подейства добре и хората трябва да опитат, ако вярват в това.

По време на страшната пандемия от испански грип преди сто години, имало двама лекари, които не са се борили с вируса, както трябва да е според университетската медицина, а са се погрижили за имунната система на човека. Направили са терена" по-добър, помогнали са на хората да подсилят имунната си система, имунната си реакция. Това са д-р Максимилиан Бирхер-Бенер (може би сте чували за мюслите с неговия бранд). Той ръководел по онова време болница с над 150 легла, която била пълна с млади войници, болни от испански грип. Пандемията отнела повече от 50 милиона души по целия свят и над 25 милиона в Европа, но в болницата на Бирхер-Бенер никой не умирал. Той ги излекувал с пресни зеленчуци, плодове и пълноценна органична храна - онова, което днес аз наричам миротворна" храна (Peace Food).


Дания също има опит в тази насока

Там имали един наистина прекрасен професор - д-р Микел Хиндхеде, завеждащ отдел, с който правителството консултирало действията си по времето, когато в Дания се очаквала огромна катастрофа, предизвикана от глада по време на Първата световна война. Д-р Хиндхеде ги посъветвал да намалят запасите от животински протеини. Те продали повече от 90 процента от свинете и много от кравите си и избегнали катастрофата с глада през 1917 г. После дошла 1918 г. А с нея и испанският грип. Дания все още се придържала към начина на хранене с органични зеленчуци и плодове. Дания е единствената държава в Европа, а вероятно и в света, където по време на пандемията не е имало повече смъртни случаи в сравнение с останалите години - благодарение на органичната растителна храна. 


Можем да се поучим от това и да го направим

Аз го направих преди десетилетия - вече над 50 години не ям месо и никога не съм харесвал мляко и млечни продукти, не ям и яйца. И вече 40 години оставам извън грипните вълни и грипните епидемии. При тези около мен, които водят същия начин на живот, се случва същото. Ние сме защитени от грипните вълни, те не могат да ни засегнат, опитайте и вие. Има голяма надежда.
Преди половин година, когато записахме първото видео за моите читатели в България, още нищо конкретно не се знаеше за коронавируса.

Сега знаем, че ако имате ниво на витамин D над 50 nmol/l, то нямате симптоми. Може да сте заразени с вируса, но нямате симптоми. Или имате съвсем леки симптоми. Ако нивото на този витамин в кръвта ви е под 50 nmol/l, то симптомите стават по-тежки. Починалите са били с много ниски нива на витамин D. Сега разполагаме с подобна информация за витамин С и за витамин А, който модулира имунната ситуация в тялото. Сега знаем много повече и имаме научни доказателства за ползата от растителната природосъобразна храна.

Японците знаят - разходката в гората подсилва клетките-убийци, а именно те са необходими на имунната ви система, за да се борите с вирусите. Така е, защото тези макрофаги убиват клетките, приютили вирусите. Ако ходите боси, ще получите достатъчно антиоксиданти, а това е от голяма полза в тази ситуация. И има толкова много растения, които можете да използвате като храна и лекарство.


Най-важното е, че вие вземате решенията за себе си, не чакайте държавата! 

Аз вече не й вярвам след тази пандемия... театър бих го нарекъл. Начинът, по който злоупотребиха с цифрите, за да предизвикат паника... 
Не се поддавайте на страха. 99 процента от хората няма да пострадат, а онези, които са в рисковите групи, лесно могат да излязат от тях. Препоръките са същите - една седмица гладуване, промяна в начина на хранене, укрепване на имунната система - и няма защо да се страхувате.
Карам седемдесетата си година и би трябвало да съм в рисковата група. Но нямам рисковите фактори - нито наднормено тегло, нито диабет тип 2, нито високо кръвно налягане, не пуша - неща, които и вие можете да загърбите. 

Замислете се върху психосоматичната страна на цялата тази ситуация. Разбира се, възпалението е борба между тялото и микробите, така че този проблем е свързан с агресията. И ако погледнете агресията от добрата й страна, става дума за кураж, вземане на решения, пробуденост, отстояване на интересите...

Коронавирусът ще мутира и ние ще трябва да живеем с него. 
Но това няма да е проблем, ако укрепите имунната си система.

Книгата „Болестта като път" може да купите тук
Книгата
„Peace Food" може да купите тукОще по темата:

Отровни ли са дрехите ни? Здраве

Отровни ли са дрехите ни?

Шест опасни химикала, които могат да навредят сериозно на здравето ни

Илон Мъск: Имам синдром на Аспергер Здраве

Илон Мъск: Имам синдром на Аспергер

Американски лекари обясняват какво означава това

Учени: Кефирът може да спре цитокиновата буря Здраве

Учени: Кефирът може да спре цитокиновата буря

Пробиотични молекули помагат на клетките „воини" да разпознаят лесно „врага"

Пролетна детоксикация с ароматерапия Здраве

Пролетна детоксикация с ароматерапия

Практични съвети за пречистване на организма с етерични масла

Новите Pro Climate продукти с грижа за хората и околната среда Здраве

Новите Pro Climate продукти с грижа за хората и околната среда

Да се грижиш за природата не е само да изхвърляш отпадъците на правилното място

Защо грижата за кожата е важна? Здраве

Защо грижата за кожата е важна?

Превенцията на несъвършенства като фини линии и бръчки е по-лесна, отколкото борбата с тях

5-минутни микронавици за по-добро здраве Здраве

5-минутни микронавици за по-добро здраве

Изберете различно начало на деня си

Тази събота, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията Здраве

Тази събота, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията

Облечете се в червено и изпратете снимката си. Така ще изразите подкрепата си към хората с хемофилия.

Предлагат пауза за ваксината срещу Covid-19 на Johnson&Johnson Здраве

Предлагат пауза за ваксината срещу Covid-19 на Johnson&Johnson

Препоръчаха на американците да ползват ваксините на Moderna и на Pfizer

Всеки трети след тежка форма на Covid-19 е с влошено психично здраве Здраве

Всеки трети след тежка форма на Covid-19 е с влошено психично здраве

34% са развили психиатрични или неврологични диагнози след шест месеца

Плазмите на Кеше будят кръвните клетки! Здраве

Плазмите на Кеше будят кръвните клетки!

Водата, заредена с GANS anti-virus, стартира в организма процеси на самоконтрол, саморегулация и самоизцеление

Българската Асоциация по Хемофилия представя: „Движим се заедно с промяната!“ Здраве

Българската Асоциация по Хемофилия представя: „Движим се заедно с промяната!“

Национална информационна кампания по повод Световния Ден на Хемофилията - 17 април

Неваксинирани в Израел апелират за спазване на правата на човека Здраве

Неваксинирани в Израел апелират за спазване на правата на човека

Привилегиите на „зеления паспорт" са медицински апартейд, казват недоволните

Moderna ще тества ваксината си върху деца под 12 г. и бебета Здраве

Moderna ще тества ваксината си върху деца под 12 г. и бебета

Лекари и учени ще наблюдават малчуганите една година за странични реакции

Пробиотици за дома Здраве

Пробиотици за дома

Флакони с добри бактерии пречистват въздуха и повърхностите, ароматизират и пазят от алергии