Подкрепете ни!
ИнтервюСтанислава Цветкова / 22 ноември 2019

Хули Леонис: Любовта е безусловно приемане

Често хората бъркат секса с любовта

Хули Леонис: Любовта е безусловно приемане
Любовта е многоцветна, събирателен образ е на нежността и красотата, но и на болката и разочарованието. Тя винаги е в живота ни, но умеем ли да я разпознаваме, или я оставяме да мине покрай нас, без дори да разберем, че сме я срещнали? В книгата „Очевидната скрита истина за любовта“ на издателство „Апостроф“ авторът Хули Леонис ни помага да се свържем със силните си страни в емоционалното общуване и да си дадем сметка за блокажите, които имаме в отношенията си. Срещаме се, за да научим повече за емоционалните взаимоотношения – партньорски и родителски, както и за връзката, която градим със самите себе си. Често хората бъркат секса с любовта. Едното е физическо задоволяване, другото идва от сърцето, което ни доближава до Бог и откъдето творим своята реалност.

Хули Леонис е завършил Московската академия за астрология. Специализирал е в сферата на емоционалните взаимоотношения, които довеждат до написването на книгата му „Очевидната скрита истина за любовта“. В нея авторът дава астрологично тълкуване на зодиакалните знаци, но този път по отношение на любовта.


Поръчай книгата www.bit.ly/2KKMPBk

- Какво е любовта? 
- За мен тя е безусловно приемане на всеки, без желание да го променяш, да обичаш човек за това, което е. Често обаче тази емоция ни я забранява обществото, защото когато се свържем със сърцето си, искаме да творим, а не да се подчиняваме и да живеем в рамка. Имаме мнение, основано на интуицията ни, и не следваме това, което ни казва колективната логика. 

- Кои са най-погрешните образи и интерпретации, които хората си създават за любовта? 
- Масовият грешен образ е свързан със секса. Той е продукт на първа чакра, където се намира и елементарното земно съществуване, наречено оцеляване. Това е еволюционна стъпка, през която човечеството е минало, но голяма част е останало там. И много често двама души бъркат физическото задоволяване между двама партньори с любовта. Когато се стига до сексуална наслада и кулминация, човек решава, че обича другия. Но любовта е продукт на четвърта (сърдечна) чакра  – това е мястото на творчеството, мястото, от което се доближаваме до Бог. От там творим нашата реалност. 

- Любовта и партньорството често се поставят под общ знаменател. Има ли разлика между тях и каква? 
- Първо е любовта – химията, която протича между двама души. След това идва и логичната част – да преценим дали този човек е за нас, подходящ ли е за по-сериозни отношения, за родител на децата ни и т.н. Любовта е емоционалната рамка, а партньорството – менталната. 

- В своята книга вие говорите и за родовата енергия. Какво е важно да знаем за нея? 
- Ние сме конструирани от нея. Това е основата на договора ни с настоящия живот. Тъжното е, че повечето хора не си дават сметка за това и живеят във времеви примки, кръгообразно, затворени в една повтаряща се реалност и следват моделите на предците си машинално, но не могат да се свържат със собствената си истина. 

- Коя е причината в отношенията си с противоположния пол всеки път да се сблъскваме с идентичен модел на поведение?
- Може да се дължи на родовата енергия, а също и на собствения ни опит. Повечето хора следват модела на майка си или на баща си, защото не са способни да се вгледат в себе си и да осъзнаят, че това, което се случва, е това, което излъчват. По-лесно е да смятаме, че попадаме на неправилния човек и че със следващия няма да е същото. Всичко това се дължи на неспособността на хората да се свързват с емоционалния си вътрешен свят. 
- Какво е мнението ви за кръщаването на деца на конкретен човек? Добър или лош подход е и защо? Пренасят ли се върху детето кармата, енергията или качествата на човека, чието име наследява? 
- Разбира се, че да. Това е аналогично на приказката за Спящата красавица – подобно кръщаване е равно точно на орисване. Вие го правите с идеята детето ви да прилича на този човек. Ако много го харесвате – няма проблем. Но ако не е така, съветвам родителите да изберат неутрално име, което не се повтаря в родовата им система, за да не предадат на детето си съдбата на друг човек, на когото не се възхищават. 

- Партньорът и сродната душа винаги ли са един и същи човек?
- Партньор го избираме ние на базата на интереси, на професионално, личностно, сексуално и емоционално пасване. Сродната душа може да е член от семейството ни, ментор, учител, дете - човек, който не влиза в категорията ни за партньорство. 

- Може ли да дадете някои съвети, които да ни помогнат да имаме по-осъзнати и дълбоки отношения. 
- Няма как да имаме осъзнати и дълбоки отношения с външен човек, ако нямаме такива със себе си. Животът ни е изграден от забрани, които се случват като възпитателен процес от най-ранна детска възраст. Една от честите такива е тази да не се свързваме с емоциите си и да не ги изразяваме, защото например това е проява на слабост. А без връзка със собствените ни емоции, когато станем на зряла възраст, често се чувстваме дискомфортно и с емоциите на другите, това чувство на свързване и отдаване ни е непознато.  

- Ако един човек е бил наранен и е затворил сърцето си, как бихме могли да му помогнем да го отвори отново? 
- Зa жaлocт, сърдечната чакра, която отговаря за баланса, любовта и връзката, лecнo ce yвpeждa, oтcлaбвa или ce нapaнявa. Teзи paни имaт дълбoкo знaчeниe, тъй кaтo paнявaт и дyxa, и дyшaтa. Много често въздeйcтвaт и нa yмa, и нa тялoтo, и нaнacят yдap въpxy caмoтo ядpo нa азa. Сърцето може да се отвори отново чрез различни терапии, в които да се провокира доверието в този човек, да се излекува идеята му за любовта, да му се помогне да изпразни сърцето си от старите болки и да се отвори за нови преживявания. И тук идва мястото на любовта към себе си, която е най-важна и това не е егоизъм, а напротив – в нея се крие тайната към щастливата и хармонична връзка. Защото само когато преливаме от любов, можем да я споделим и с другите.

Снежанка Бонева от фондация „Последната клетка”: Единственият начин да се дресират Интервю

Снежанка Бонева от фондация „Последната клетка”: Единственият начин да се дресират делфини е чрез глад

Агонията на тези животни се продава с помощта на весели реклами, за да се прикрие ужаса. Крайно време е България да започне да спазва законите за защита на животните.

Българите - с корени в небето Интервю

Българите - с корени в небето

Българщината е като цвете в асфалта - колкото и да я потискат, насилват, превъзпитават, винаги оцелява, казва Ивинела Самуилова

Ваклуш Толев: Еволюция без гърч няма! Интервю

Ваклуш Толев: Еволюция без гърч няма!

Духовният учител Ваклуш разказва каква е ролята на болестите, природните катаклизми и социалните конфликти за човешката еволюция

Призванието „професионален читател” Интервю

Призванието „професионален читател"

Христо Блажев чете средно 200 книги годишно. Съветва пишещите да не чакат идеални условия, а да „включват” мозъка си когато трябва

В момента получаваме много подкрепа от висшите сили, но трябва да сме отворени за нея Интервю

В момента получаваме много подкрепа от висшите сили, но трябва да сме отворени за нея

Чародейката Богомила-Сандия смята, че е време всичко фалшиво да отпадне и връщане назад няма...

Децата трудно ще се депресират, ако родителите им са спокойни и уверени Интервю

Децата трудно ще се депресират, ако родителите им са спокойни и уверени

Мадлен Алгафари съветва как да успокоим най-малките

Фотографът Велислав Балдев - полет над града Интервю

Фотографът Велислав Балдев - полет над града

Той представя Пловдив по нов, вълнуващ начин, като кълбо от линии, сенки, симетрия и хаос

Милен Врабевски: Създаваме рок музика от световна класа! Интервю

Милен Врабевски: Създаваме рок музика от световна класа!

Турнето на Intelligent Music Project е едно от меломанските събития на годината

Ако детето види, че родителите четат, то също ще чете Интервю

Ако детето види, че родителите четат, то също ще чете

Близкото бъдеще е в комбинацията от „книга + филм + аудио + добавена реалност", убеден е главният редактор на издателство „Софтпрес”

Проф. Веселин Дафов, философ: Човешката душа е винаги красива Интервю

Проф. Веселин Дафов, философ: Човешката душа е винаги красива

Тялото умира, но разумността, творчеството продължава да живее и след смъртта

Акция „Спаси книга“ – книжарницата, която дарява втори живот Интервю

Акция „Спаси книга“ – книжарницата, която дарява втори живот

Хора даряват ненужни за тях книги, които намират свой нов дом

Човекът с ухо на ръката Интервю

Човекът с ухо на ръката

Авангардният артист Stelarc създава алтернативни анатомични структури, за да изучава различни състояния и усещания

Алберто Симоне: Нямаме нужда от нищо, за да бъдем щастливи Интервю

Алберто Симоне: Нямаме нужда от нищо, за да бъдем щастливи

Според италианския писател носим истинското щастие в себе си още от самото ни раждане

Николай Василев: „Най-трудно е да се издигнеш „над” в мислите си!” Интервю

Николай Василев: „Най-трудно е да се издигнеш „над” в мислите си!"

Филмът на режисьора „Високо”, посветен на фотографа Александър Иванов, ще бъде излъчен днес (30 ноември) по БНТ 1.

Даниел Пангев: „Хората и местата, за които пиша, не трябва да бъдат забравени“ Интервю

Даниел Пангев: „Хората и местата, за които пиша, не трябва да бъдат забравени“

Пътешественикът обикаля света в търсене на изгубените или неизвестни български отпечатъци