Подкрепете ни!
Любопитно26 юли 2020

За безусловната братска любов

Звездата Аштън Къчър замисля самоубийство, за да спаси своя брат близнак

Значи мислите, че знаете всичко за Аштън Къчър , но чували ли сте някога за неговия брат близнак? А знаете ли, че Аштън като юноша замисля самоубийство, за да дари сърцето си на болния Майкъл? Истинското име на Аштън е Кристофър Аштън Къчър, бил е проблемен тийнейджър. След завършването си работи за Калвин Клайн, но успява да вземе ролята на Майкъл Келсо в хитовия ситком That 70s Show и се превръща в сензация за една нощ. Очарова публиката по цял свят с лудите си измислици, весели избухвания и момчешкия си чар. Но малцина знаят и за златното му сърце.

През 2003 г. MTV го прави водещ на шоуто Punk’d. После идва славата с класическата комедия „Пич, къде ми е колата?“, с романтичните „Just Married" и „A lot Like Love". Жени се за Деми Мур, развеждат се през 2012-а. Следва любовта с Мила Куни, дъщерята Изабел се появява година преди брака им, а синът им Димитри е роден през 2016 година.

Но да се върнем в началото
Родени на 7 февруари 1978-а в консервативно семейство, близнаците Аштън и Майкъл израстват в Айова заедно с по-голямата си сестра Тауша. Аштън страда искрено заради инвалидизирания си брат, който е с детска церебрална парализа. „Не исках да се прибирам вкъщи и да откривам още лоши новини. Бях толкова зает, че не си позволявах да изпитвам чувства" – споделя кинозвездата.
Когато братята са на 13 години, Майкъл е с опасност да изгуби живота си заради сърдечна недостатъчност и отчаяно се нуждае от трансплантация. Загрижен за влошеното състояние на близнака си, Аштън решава да се самоубие и да дари сърцето на брат си. За щастие се намира донор точно навреме, за да даде на Майкъл втори шанс в живота.

Уроците на ДЦБ
Аштън казва: „Брат ми се роди с церебрална парализа и ме научи, че да обичаш хората не е избор и че хората всъщност не са създадени равни. Всички сме създадени невероятно неравностойни един спрямо друг - във възможностите си, в това какво можем да направим, как мислим и какво виждаме. Но всички имаме еднакъв капацитет да се обичаме и брат ми ме научи на това." Въпреки трудностите, братята остават силни и свързани като се научават един друг какво означава да обичаш безусловно.

Безусловна любов
Те живеят съвсем различни животи: единият е постоянно в светлината на прожекторите, а другият предпочита тишината и уединението на личното си пространство. Само няколко души знаели за другата половина на Аштън:

„Когато поотраснах, прекарах дълги години, чувствайки се зле от това, че не сме равни и не можем да сме заедно. Брат ми ме научи, че има подаръци, които аз нямах. Изключителни подаръци, които аз, здравият, нямах. Всеки път когато се впусках в съжаление за него и живота му, се сещах, какво ми е казал за подаръците на съдбата и се окопитвах. Той ме научи на това и ми го даде. ”

Майкъл споделя подобни чувства, казвайки: „Това е връзка, която не може да бъде обяснена. С цялата си сериозност. Ние просто сме силно свързани. Това е чест или дълбока признателност и дълбока любов към някого, който би пожертвал всичко за вас. Наистина не мога да намеря думи.“

Почитай брат си
Когато получава наградата „Робърт Д. Рей“ през 2017 г., Аштън произнася трогателна реч за това колко близки са той и Майкъл още от детството си. „Родих се близнак и от момента, в който дойдох на този свят, трябваше да го споделя с някого. Споделях всеки рожден ден, всяка Коледа, споделях спалнята си, споделях дрехите си, споделях всичко, което имах на този свят и не знаех, че има друг начин, защото винаги съм имал брат до себе си. "

Къде са те сега?
На 42 години всеки от близнаците печели по свой си начин. Аштън продължава да действа, докато управлява своите стартъпи и се грижи за четиричленното си семейство. Извън филмовата си кариерата си, той се бори срещу експлоатацията на деца и сексуалното насилие като използва платформите на социалните медии, за да предизвика социално значими разговори.

Майкъл не е просто близнакът на Аштън Къчър. Той основава Reaching for the Stars : фондация, която дава надежда на деца с церебрална парализа и сърдечни заболявания. Той се застъпва за донори на органи чрез движението #BeTheGift, за да помага на други, които се нуждаят от трансплантации. И не на последно място Майкъл е мотивационен оратор, който вдъхновява другите да повярват в себе си, въпреки техните увреждания.

Винаги двама, винаги
На пръв поглед Аштън и Майкъл може да изглеждат като пълни противоположности, но те имат повече общо, отколкото може да ви се стори на пръв поглед. Преживели са много заедно и сега е трудно да си представим единия без другия. Да имаш близнак означава да формираш специална връзка, която да трае вечно, а братята Къчър са щастливи, че се имат един друг и могат да разчитат един на друг докато са живи.

Източник

Още по темата:

Ау, ужасно задръстване! Някои мрънкат, други събират боклуци Любопитно

Ау, ужасно задръстване! Някои мрънкат, други събират боклуци

Четири момичета показаха с пример как един проблем може да бъде използван за добро дело

Освежаващ летен бонус за вашите спестявания! Любопитно

Освежаващ летен бонус за вашите спестявания!

Наред с планирането на сезонната почивка, периодът е подходящ и да подредим приоритетите по отношение на спестяванията си

Почти една четвърт от населението на Судан гладува драматично Любопитно

Почти една четвърт от населението на Судан гладува драматично

Повишаването на цените на хранителните продукти и пандемията от коронавирус са основните причини

Бруно измина над 640 км в търсене на самка Любопитно

Бруно измина над 640 км в търсене на самка

Пътешествието на мечока из САЩ следиха стотици фенове

Винаги можете да научите за себе си още нещо Любопитно

Винаги можете да научите за себе си още нещо

Забавен тест с един единствен въпрос

Близнакът на Шрек или Френският ангел Любопитно

Близнакът на Шрек или Френският ангел

Легендата в кеча от 40-те години на 20 век е бил болен от акромегалия

Психологически особености на презапасяващия се с тоалетна хартия Любопитно

Психологически особености на презапасяващия се с тоалетна хартия

Ръстът в продажбите на места скочи до 700 процента

След 80 г. няма да има полярни мечки Любопитно

След 80 г. няма да има полярни мечки

Причините са глад, отслабване и невъзможност за оцеляване

НАСА пак се заигра с тринайсетата зодия Любопитно

НАСА пак се заигра с тринайсетата зодия

Не сме променяли зодиака, вавилонците са го направили преди 3000 г., казват от космическата агенция

Постоянно разсеяни? Любопитно

Постоянно разсеяни?

Ето как да се справим със „синдрома на 21 век“

2030 г.: 75 милиона тона е-отпадъци на Земята Любопитно

2030 г.: 75 милиона тона е-отпадъци на Земята

Само 17,4% от старите уреди се рециклират

Не, не можете да различите здрава от болна кашлица Любопитно

Не, не можете да различите здрава от болна кашлица

Звукът като средство да преценим състоянието на ближния е сравнително неизследван

Стотици слонове умират мистериозно в Ботсвана Любопитно

Стотици слонове умират мистериозно в Ботсвана

Очевидци твърдят, че някои се разхождали в кръг, което е индикация за неврологично увреждане

Как да си върнем продуктивността от преди пандемията Любопитно

Как да си върнем продуктивността от преди пандемията

При режим „от вкъщи“ трябва да се преразгледат приоритетите и да се търси баланс между лично и служебно

Раница - изкуство: новата Kånken Art от Fjällräven Любопитно

Раница - изкуство: новата Kånken Art от Fjällräven

Лимитирана серия Kånken, с дизайн на художничката Моа Хофф, подпомага природата чрез инициативата на Fjällräven – Arctic Fox