Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 06 януари 2020

11 знака, че нашият ангел хранител е наблизо

Най-верните стражи на Бог бдят над нас. Как да разпознаем тяхното присъствие?

Илюстрации: iStock
Илюстрации: iStock
В различни учения, духовни практики и религии се говори за съществуването на ангели – най-верните стражи на Бог. Често си ги представяме като светли същества с крила, облечени в бели одежди, способни да се материализират или да остават невидими, в зависимост от случая. Вярата, че над нас бди някаква божествена, по-висша положителна енергия, до голяма степен ни прави по-спокойни и създава у нас чувство, че сме защитени и нищо лошо не може да ни се случи.

Не са малко примерите, в които при настъпила опасна ситуация участниците в нея съобщават за неочаквани обрати в тяхна полза, които често нямат логично (прагматично) обяснение. Случва се нещо свръхестествено, става чудо. Някой ни подава ръка. Понякога този висш помощник остава невидим, друг път се проявява, а в определени случаи той е просто появяващ от неизвестното глас, който потвърждава  присъствието на някаква неземна сила, която в този момент защитава изложения на риск човек. Но най-често ангелите достигат до нас като ни изпращат съобщение под формата на мисъл в главата ни. Подобно на интуиция, която ни предпазва от някаква предстояща опасност.  

Да ни защитават при застрашаващи живота обстоятелства обаче не е единствената мисия на ангелите. Около всеки човек има едно или няколко светли същества, които го следват през целия му живот и се грижат освен за физическото му оцеляване и за неговото ментално и духовно развитие.
В окултните среди съществуват вярвания, че определени знаци могат да ни помогнат да разберем, че се намираме под закрилата на нашия ангел хранител. Че той е наблизо и няма от какво да се страхуваме. Както и че в определени моменти той се опитва да се свърже с нас по някаква причина.

Днес ще се спрем на единайсетте най-категорични и разпространени знака, подсказващи това:

1. Намирането на пера  
Скептиците биха казали: „Е, какво му е свръхестественото? Има птици, има паднали пера. Няма нищо друго.“ Но намирането на пера, и по-специално намирането им на необичайни места, се счита за  показателен знак за присъствието на ангел около нас. Окултистите твърдят, че ангелите обичат да оставят пера, най-често бели, за да ни напомнят, че са край нас и се грижат за нашето благополучие и сигурност във всеки един момент, и най-вече в тежките мигове и ситуации.

2. Намирането на монети
На всеки се е случвало да намери монета или банкнота, както си върви по улицата. В такива случаи обикновено си казваме, че сме си намерили късметче. Но да намерим пари на улицата може и да не е просто късмет. Може да е знак, който нашият ангел пазител ни изпраща. Ето защо е важно да обърнем внимание на детайлите на откритото съкровище – от какъв материал е, какви са цифрите, изписани на него, къде и кога точно сме го намерили… Да потърсим скритата символика и послание в тези факти. Намирането на монета се възприема и като ангелска благословия, затова е добре да приберем късметчето някъде, а не да го похарчим в магазина.

3. Да виждаш дъга, без да е валял дъжд  
Появата на дъга, освен като природен и научен феномен, често е сочена и като средство на ангелите, чрез което ни показват, че са до нас. Визират се най-вече случаите, в които виждаме дъга, без преди това да е валял дъжд.

4. Облаци с определени форми
Когато виждаме в небесата облаци с формата на сърца, цветя, ангелски крила или цялостна фигура на ангел, това е сигурен знак, че нашият ангел пазител ни изпраща знак или послание. Поне така твърдят езотериците.

5. Резки смени на температурата  
Ако усетим изненадваща промяна на температурата, особено на закрити пространства, е възможно това да е резултат от ангелско присъствие наоколо. То може да промени структурата и молекулите, съдържащи се във въздушното поле и така ние да усетим топла или студена вълна, идваща сякаш от нищото.

6. Усещане, че някой ни наблюдава
Тук имаме предвид моментите, в които въпреки че сме абсолютно сами в стаята или някъде другаде, ни се струва, че някой ни наблюдава. Усещаме, че някой стои зад нас, втренчил поглед в тила ни, но, когато се обърнем, установяваме, че там няма абсолютно никого. Усещането за подобно невидимо присъствие може да се окаже, че не е просто плод на въображението ни, а именно посещение от ангел. Подобно чувство – че не сме сами, предполага желание на нашия небесен пазител да осъществи контакт с нас, както и да ни напомни, че винаги е близо до нас и ни закриля.

7. Да чуваш името си
Случвало ли ви се е, както си вървите по улицата, да чуете името си? Сякаш някой ви вика отдалеч? Ако отговорът ви е да, имайте предвид, че това може да е опит на вашия ангел хранител да се свърже с вас. Огледайте се – какъв знак може  да се опитва да ви даде, на какво точно в този момент трябва да обърнете внимание или дали не се опитва да ви изпрати някакво предупреждение. Обърнете се към духовния свят и се опитайте да разчетете знаците, които ви се изпращат.

8. Ярки сънища и спомени
Сънищата са съвсем нормален феномен, чрез който нашите емоции, мисли и чувства се реализират, макар и често закодирано, докато спим. Но понякога изживяваме определени наши сънища като нещо реално, което действително се случва в конкретния момент. Те са ярки и когато се събудим, си ги спомняме много добре. Същото се случва понякога и с нашите спомени. Има моменти, когато някой от тях ни връхлита неочаквано и с такава сила, все едно се случва отново тук и сега. Появата на подобни сънища и спомени е знак, че божествени същества се опитват да се свържат с нас или да ни изпратят определено послание.      

9. Музика, аромати, обострена сетивност, шум в ушите
Нашият ангел пазител вероятно е наблизо, ако изведнъж усетим някакъв необичаен приятен аромат – най-често на цветя, парфюм, ванилия и други, но не виждаме неговия източник. Също ако чуем някаква мелодия, неидваща от външен предавател, ако изведнъж зрението, слухът или друго наше сетиво се изостри до необичаен предел, както и ако имаме странен шум в ушите.  

10. Електроника
В киното често използват този похват, за да обозначат присъствието  на свръхестествени сили в дадена сцена. Така се случва и в реалния живот, убедени са езотериците. Премигването на лампите, внезапно включилият се телевизор, радио или друго устройство, са сигурен знак, че нашият небесен спътник се опитва да осъществи контакт с нас. Важно е в такива ситуации да обърнем внимание на всички подробности – на кой канал точно се е включил телевизорът, какво ще видим и чуем по него или по друго внезапно заработило устройство – радио, компютър, телефон, таблет…

11. Повтарящи се цифри
Понякога се случва да виждаме повтарящи се цифри или последователност от едни и същи цифри многократно. На часовника, на телефона, на номерата на колите, на тези на улици, хотелски стаи, на случайно отворена страница на книга и въобще навсякъде и във всичко около себе си. Често си казваме, че това е просто съвпадение, но ако потърсим метафизичното обяснение на явлението, ще установим, че това би могъл да е поредният начин, по който нашият ангел се опитва да се свърже с нас и да привлече вниманието ни. Тези повтарящи се постоянно цифри, които сякаш нарочно се набиват в очите ни, са известни като ангелски числа. Най-голяма сила сред тях има 11.  Хубаво е да се вгледаме в повтарящите се цифри, които срещаме и да се опитаме да разгадаем скритото в тях послание.

Още по темата:

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите” Мистерии и загадки

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите”

В същността си тя представлява ръководство за душата на починалия човек

Сезонът на мистериозните „житни кръгове” е открит Мистерии и загадки

Сезонът на мистериозните „житни кръгове" е открит

Вижте първия знак на извънземните за тази година в поле с рапица

Какво се случва с душите на злодеите Мистерии и загадки

Какво се случва с душите на злодеите

Д-р М. Нютън: Всички души носят отговорност за поведението си в телата, които обитават

Пак видяха гъби на Марс Мистерии и загадки

Пак видяха гъби на Марс

Хипотезата за „марсианските гъби" никне тук-там през няколко години

Тайната на Езерото на скелетите в Индия Мистерии и загадки

Тайната на Езерото на скелетите в Индия

Кой е убиецът на стотици хора, чиито кости лежат на дъното на езерце в непроходимите Хималаи?

Белият град – изгубеният град на боговете в Хондурас Мистерии и загадки

Белият град – изгубеният град на боговете в Хондурас

Легендата разказва, че който дръзне да се докосне до светилището, ще бъде „поразен“.

Осъзнатият сън – същност, видове и техники Мистерии и загадки

Осъзнатият сън – същност, видове и техники

5 лесни стъпки, чрез които може да постигнете „lucid dream”

Какво да правим, ако се появят извънземни? Мистерии и загадки

Какво да правим, ако се появят извънземни?

Eксперт разказва с лек хумор за близките срещи от третия вид

Вече е официално: Записите с НЛО са автентични Мистерии и загадки

Вече е официално: Записите с НЛО са автентични

През юни се очакват нови официални разкрития от американските разузнавателни ведомства

Анелизе Микел – жертва на Злото или на религиозни фанатици? Мистерии и загадки

Анелизе Микел – жертва на Злото или на религиозни фанатици?

Тя претърпява цели 67 екзорсизма. Впоследствие свещениците и нейните родители са съдени.

Зоната на тишината – една от най-мистичните точки на световната карта Мистерии и загадки

Зоната на тишината – една от най-мистичните точки на световната карта

Тя е изпълнена с тайни и аномалии. Местните твърдят, че постоянно виждат НЛО.

Тайнствените сибирски кратери Мистерии и загадки

Тайнствените сибирски кратери

Учени: Може би се появяват заради метана и глобалното затопляне

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум Мистерии и загадки

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум

50 години от експеримента на братята Терънс и Денис Маккена в La Chorrera

Значението на 12 в Библията и в живота ни Мистерии и загадки

Значението на 12 в Библията и в живота ни

Числата могат да ни донесат важни послания от света на духовните сфери

За ползите от регресията Мистерии и загадки

За ползите от регресията

Пътуването назад във времето помага за премахване на страхове, фобии, чувство за вина