Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 03 февруари 2020

Техники за изчистване и разширяване на аурата

Как да изчистим и разширим нашето фино тяло духовно, ментално и физически?

изображение: iStock
изображение: iStock
Мнозина специалисти и специализирани уреди се занимават с визуализирането и измерването на аурата. Тя е нашата външна енергийна опаковка, наричана още фино тяло. В окултните вярвания се смята, че аурата на всеки човек има определен цвят, който постоянно се мени в зависимост от външните и вътрешните обстоятелства. Нашата невидима енергийна обвивка съдържа подробна и точна информация за материалната и духовната ни същност. А те в крайна сметка са неразривно свързани и постоянно си взаимодействат.  

Защо е важно да поддържаме в добро състояние финото си тяло?
Ако цялостта на нашата аура бъде нарушена или замърсена вследствие на определени негативни случки, хора, мисли и други фактори вътре и извън нас, то и физическото ни тяло започва да страда. Посветените казват, че всяка болест, проявена във  физическото тяло на човека, е започнала първо на енергийно ниво. Тоест в нашето външно, невидимо тяло – нашата аура.

Обикновено в случаите на понижена (или „замърсена“) аура не можем да установим някакъв конкретен физически симптом, но започваме да се чувстваме като болни. Не сме във форма, въпреки че не виждаме реална (материална) причина за това си усещане. Ето защо е добре в подобни моменти да помислим и действаме така, че да изчистим и разширим своето фино тяло. Съществуват много и разнообразни практики, подпомагащи този процес.

Ще споделим с вас основните сред тях като ги разделим условно в три групи.
1. Вътрешни техники
Знаем, че повечето неща започват в нашия вътрешен свят и след това се пренасят към външния. Също така знаем, че всяка мисъл, дума и действие пораждат енергиен импулс и се запечатват в невидимото информационно енергийно поле на всеки от нас. Затова и изчистването на нашата аура е добре да започне именно от собствените ни  

мисли, думи и действия
Хубаво е да осъзнаваме добре всяко едно от тези явления, които провокираме. Ако открием негативен отпечатък в някое от тях, съзнателно да го стопираме и заменим с положително. Мислите, думите и действията, които са заредени с позитивна вибрация, подпомагат изчистването и разширяването на нашата аура. Негативните я замърсяват.

Емоции
Човешко е понякога да изпитваме определен вид негативна емоция – яд, страх, завист и други подобни. Но те смаляват нашата аура и ако се задържат твърде дълго у нас, могат да доведат до необратими болестни процеси в енергийното и физическото ни тяло. Ето защо специалисти в областта съветват, ако усетим, че у нас се надига отрицателна емоция, незабавно да се опитаме да я потушим и преодолеем.  

Медитации и мантри
Това са две от основните ни оръжия за изчистване и заздравяване на аурата. Те ни помагат да открием вътрешния си баланс и хармония, да повишим вибрациите си, както и цялостното си разбиране и отношение към заобикалящия ни свят. Като допълнение, можем да използваме специално предназначена за изчистване на аурата музика или водена медитация. Паленето на ароматни клечки също съдейства за по-бързото и дълбоко пречистване на нашето енергийно тяло.

Доброто настроение
Доброто настроение е нещо, което често не си даваме сметка, че можем да контролираме и изцяло зависи от самите нас. Осъзнавайки това обаче, наш дълг (заради собственото ни добро) е да се погрижим то да е постоянен наш спътник. Важно е да си осигуряваме позитивни, вълнуващи преживявания и да се стремим усмивката да не слиза от лицата ни. (Което ще рече да сме осъзнати, щастливи и омиротворени постоянно, поради величието на самия живот и факта, че ние сме част от това чудо, а не да се хилим непрекъснато безсмислено и насилствено като хелуински тикви).

Друг верен приятел, който ще ни помогне да държим в кондиция своята аура, са
почивката и добрият сън
Ако постоянно се преуморяваме и не се наспиваме качествено, рискуваме сериозно да увредим материалното и енергийното си тяло.

Духовни водачи и ангели
Ако почувстваме, че поради външни или вътрешни влияния, сме станали уязвими и нашата аура се е замърсила и натежава, бихме могли да се обърнем за помощ към висшите небесни сили. Да  призовем Архангел Михаил и нашите други духовни водачи. Да ги помолим да ни подкрепят в този тежък момент и да ни помогнат да постигнем  вътрешен мир и хармония. Както и да ни помогнат да останем спокойни, независимо от случващото се около нас.

2. Външни техники
Хора и места
Хората, с които общуваме, и местата, които посещаваме, оставят огромен отпечатък върху нашето енергийно тяло. Ако общуваме с негативни личности, които ни напрягат и натоварват или постоянно мрънкат, оплакват се или проявяват злоба, това ще рефлектира по негативен начин и върху самите нас и нашето фино тяло. Най-простата техника, която можем да използваме в тези случаи, е просто да спрем да общуваме с подобни индивиди, както и да не ходим на места, които ни зареждат с отрицателни усещания, емоции, спомени или други негативни чувства.

Вана или душ
Взимането на топла, ароматна вана с цветчета или етерични масла ни превежда незабавно по пътеката от външното към вътрешното  изчистване, успокояване и покачване на енергията. Ако не разполагате с вана, или време за подобен ритуал, взимането на душ също ще свърши работа. Хубаво е по време на къпането да си представяте, че не капчици вода, а златни лъчи обливат тялото ви от главата до петите. Представяйте си как тези енергийни лъчи  минават през всяка една от вашите чакри. От Коронната - на върха на главата, та чак до първа чакра – в основата (долната част) на гръбнака, и ги изчистват от натрупаните негативни енергийни депа. След това си представете как през цялото ви тяло, включително и през заобикалящата го аура, протича силна бяла светлина и превръща всяка негативна енергия в положителна.      

Здравословно хранене
Храненето е често подценяван, но изключително важен фактор за изчистването и оздравяването на нашата вътрешна и външна опаковка. Ако се храним с нездравословна храна, няма как да искаме тя да ни носи здраве, нали?! Но лошото хранене освен на нашето физическо тяло, въздейства негативно и на чистотата на нашата аура, макар и невинаги да можем да усетим това, преди да е станало късно. Йогите и много други посветени твърдят, че една от най-замърсяващите духа и тялото храни е месото.    

Упражнения
Физическите и дихателни упражнения са верни наши спътници в изчистването и поддържането на високите нива на нашата аура. Не забравяйте да ги правите редовно - всеки ден, ако е възможно дори по няколко пъти дневно.

Стрес
Стресът е един от основните вредители за цялостта и благосъстоянието на нашето тяло – било то за видимото или невидимото с просто око - енергийното. Затова и тук ще споменем често срещаната препоръка – да избягвате стреса в колкото е възможно по-голяма степен. По-често да се вглеждате навътре в себе си и да намирате вътрешния си баланс, без значение колко неприветлив и натоварващ е на моменти светът извън вас.

Алкохол, наркотици, цигари
В тази точка от списъка едва ли има нужда от кой знае какво задълбочено обяснение. Няма как, отдавайки се на подобни нездравословни навици, да искаме да сме здрави на физическо или енергийно ниво. А те, както всички добре знаем, са част от единна система и са неразривно свързани.  

3. Природни сили
Съвсем очаквано в третата основна група сме включили използването на техники, свързани със силата и благотворното въздействие на самата Природа (или да кажем направо Вселена) върху нас и изчистването на нашата аура. Без да се впускаме в подробности, ще изредим основните ни помощници в тази категория:

Разходка под дъжда
– не се страхувайте от дъжда, той е способен да пречисти в дълбочина нашата аура. Особено приятният летен дъжд, предизвикващ усещането, че сякаш самата Вселена ни изпраща този дълбоко пречистващ небесен душ.

Взимането на слънчева баня – за нашето енергийно тяло обливането със слънчева светлина е най-безценният подарък. Правете го колкото е възможно по-често.

Оставете се на вятъра – тази техника може да изглежда неприятна за някои хора. Особено ако си представим студения зимен вятър. Но идеята е, когато навън е ветровито (и по възможност топло!), да застанем със затворени очи и разперени встрани ръце - лице в лице с вятъра и да го оставим да издуха всички затлачвания, замърсили нашата аура.

Още по темата:

Мистичната история на писателя Евгений Петров Мистерии и загадки

Мистичната история на писателя Евгений Петров

Странното хоби на съавтора на „Дванайсетте стола“ го довело до невероятен случай, от който можеш да настръхнеш

Сергей Пономаренко: Мистериозният пътешественик във времето Мистерии и загадки

Сергей Пономаренко: Мистериозният пътешественик във времето

Измислена ли е историята на украинеца или пътешествието във времето е факт?

След ВМС на САЩ и Пентагонът потвърди три клипа с НЛО Мистерии и загадки

След ВМС на САЩ и Пентагонът потвърди три клипа с НЛО

Сенатор твърди, че това е много малка част от наличните материали

Атлантида – Златната цивилизация, изчезнала за нощ Мистерии и загадки

Атлантида – Златната цивилизация, изчезнала за нощ

Ако историята на Атлантида е истина, то унищожаването й не е причинено от природна катастрофа

Как да разпознаете своята душа близнак? Мистерии и загадки

Как да разпознаете своята душа близнак?

Ако срещнете сродната си душа, този контакт ще промени изцяло живота ви

Едгар Кейси: Спящият пророк Мистерии и загадки

Едгар Кейси: Спящият пророк

По време на своите „астрални пътувания“ той се свързва с Вселенско колективно (съ)знание

Батшеба Шърман: Живот като за лента на ужасите Мистерии и загадки

Батшеба Шърман: Живот като за лента на ужасите

Според очевидци духът й още живее в имението Old Arnold Estate

Голямата стъпка: Една от най-големите мистерии в световната история Мистерии и загадки

Голямата стъпка: Една от най-големите мистерии в световната история

Доказателства, мнения и конспиративни теории за гигантското чудовище

Елемент 115 - Московий: Тайнственото космическо гориво Мистерии и загадки

Елемент 115 - Московий: Тайнственото космическо гориво

Защо този новооткрит химичен елемент се оказа по-специален от всички останали в Менделеевата таблица?

Може ли последният ни миг да е еуфоричен? Мистерии и загадки

Може ли последният ни миг да е еуфоричен?

Нови изследвания хвърлят светлина върху процеса на настъпването на смъртта

Дълбоката истина за същността на Светия Дух Мистерии и загадки

Дълбоката истина за същността на Светия Дух

„А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната и Дух Божий се носеше над водата"...

Чуйте музика от Бог? Мистерии и загадки

Чуйте музика от Бог?

Изследовател твърди, че в иконата „Девата от Гуадалупе” се крие музикално произведение от самия Създател

Камазоц: Богът прилеп, пред когото се прекланяли древните маи Мистерии и загадки

Камазоц: Богът прилеп, пред когото се прекланяли древните маи

Мнозина вярват, че идеята за него е вдъхновена от самата действителност

11 знака, че нашият ангел хранител е наблизо Мистерии и загадки

11 знака, че нашият ангел хранител е наблизо

Най-верните стражи на Бог бдят над нас. Как да разпознаем тяхното присъствие?