Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 24 март 2020

Как да разпознаете своята душа близнак?

Ако срещнете сродната си душа, този контакт ще промени изцяло живота ви

изображения: iStock
изображения: iStock
Когато човек израства в духовен план, пред очите му постепенно започват да се разкриват все повече и повече дълбоки истини. Прозренията му стават все по-чести и съществени. Пораства и разбирането му за нематериалната същност на хората, за пътуването на душите през различните времена и пространства и за силата на връзките помежду им.

Често сме чували хората да казват: „Тя / Той е моята сродна душа!“ Но това невинаги отговаря на истината. За да наречете някого „моята сродна душа“ – онази единствената по рода си, известна още като душа близнак, не е достатъчно просто да имате дълбока връзка с определен човек и истински да го обичате. Тук ще отворим малка скоба.

Всеки от нас има много сродни души, заедно с които многократно се е прераждал, живял и общувал в различни периоди, пространства и взаимовръзки – родствени, приятелски, интимни. Но също така е вярно и че всеки от нас има една-единствена душа близнак и именно за нея ще си говорим днес.  
Затова често може да срещнете уточнението, че интимният ви партньор, с когото се разбирате чудесно и си имате пълно доверие, не е задължително да е вашата истинска (както вече уточнихме една-единствена по рода си) сродна душа. Или най-добрият ви приятел, с когото споделяте всичко и се разбирате даже без думи, колкото и да ви е близък, също може да не е вашата душа близнак.

Границата е изключително тънка. Давайки си сметка за това, решихме да хвърлим малко светлина по темата и да се опитаме да  дадем отговор на въпроса:

Как да разпознаем нашата душа близнак?
Важно е да отбележим, че никак не е задължително тя да се реинкарнира всеки път заедно с нас на Земята. Точно обратното. Тези срещи са изключително редки и ценни. По думите на Петър Дънов:
„Предполага се, че човек ще има 777 кардинални прераждания и от тях ще има 12 епохални. Епохални прераждания са тези, когато две сродни души се срещат на Земята.“
Ако имате късмета това да ви се случи в настоящия ви живот – няма да можете да сравните усещанията в тази връзка с никое друго земно чувство, изпитано до този момент.
Срещите между две души близнаци обикновено стават съвсем непредвидено и случайно (доколкото вярваме, че въобще има случайни събития във Вселената).

Какво се случва?
Запознали сте се с някого току-що, а имате чувството, че сте го познавали цял живот, да не кажа цяла вечност, което може и да не е далеч от истината. Първоначално подобен контакт може да ви стресне, тъй като е нещо много различно от всяка друга обикновена среща, от всяко друго общуване. Но този първичен уплах от мощната емоционална вибрация, която е протекла вътре и извън вас, в повечето случаи бързо отминава и отстъпва място на чистата любов и истинска духовна връзка.

Според езотеричните вярвания, срещата между две сродни души тук на Земята и самото им разпознаване като такива, неминуемо пробужда и активизира спящата (Кундалини) енергия вътре в тях.

Душите близнаци (често наричани също пламъци близнаци) са буквално две духовни половини на едно общо цяло. Когато това цяло се е разделило, то е образувало две изцяло завършени нови души, които обаче завинаги остават свързани. Процесът е подобен на този при деленето на клетките, който вероятно всички добре познавате - от една клетка се образуват две нови и те са напълно завършени и самостоятелни. Учителя Дънов също потвърждава тази теория като казва:
„Душите две по две са излезли от Бога. Това са сродни души.“
Макар че източникът им е един и същ, тези души могат да имат съвсем различни, дори противоположни външни, човешки белези. За разлика от физическото тяло, душата няма пол, възраст, социално положение. А връзката между тези две половини може да е най-разнообразна. Вашата душа-близнак може да се окаже предрешена като интимния ви партньор, вашата майка, баща, брат, сестра, баба, дядо, някой далечен братовчед, лелката на касата в магазина и дори някой непознат, който случайно ви е заговорил в автобуса.Признаци, че сте срещнали вашата душа близнак
На първо място е моменталното усещане, че много добре познавате този човек и то от много дълго време, независимо, че може току-що да сте се запознали с него. Но има и други знаци, които биха могли да ви подскажат, че срещу вас стои точно вашата единствена и неповторима вселенска половинка. Ето ги и тях:
 1. Помежду ви още от първия контакт протича магнетична енергия, често наричана разговорно от хората „химия“ и вие много силно усещате това.
 2. Чувствате на интуитивно ниво, че тази връзка е специална. Различна от всички останали, които сте имали досега.
 3. Често преживявате дежавю в моментите, когато сте заедно. Изживявате често ситуации, които сякаш са ви се случвали и преди.  
 4.  Оправдавате недостатъците му.
 5. Ако сте едно духовно цяло с човека отсреща, недостатъците му не само няма да ви дразнят, но и постоянно ще намирате извинение за тях. Прощавате ги и оправдавате, както своите  собствени.
 6. Често довършвате изреченията си взаимно – все едно говори едно и също лице, а не две отделни същности.
 7. Пламъците близнаци имат изключително силна телепатична връзка помежду си. Сещате се – като онези ситуации, когато си  мислите за някого и точно в този момент той ви звъни по телефона. Или тъкмо сте си помислили определено нещо и човекът срещу вас го изрича. Примерите са хиляди, но ако сте срещнали вашата духовна половинка, вече сте наясно с тях.
 8. Имате чувство, че именно този човек е единственият, който разбира душата ви до най-необхватните й дълбини.
 9. Раздавате се един на друг, без да мерите кой колко и какво е дал и без да очаквате нещо в замяна, макар че ако това е човекът – то идва от само себе си.
 10. Ако често сънувате човек, с когото сте се запознали съвсем наскоро, това може да е знак, че между душите ви съществува наистина дълбока връзка и дори, че това е вашата сродна душа.
 11. Когато сте заедно, имате усещане за непоколебима сигурност, спокойствие и пълнота. Чувство, че сте си самодостатъчни и можете да се справите с всичко, защото сте заедно.
 12. Балансът на енергиите ви е изключителен. Няма и помен от каквато и да било борба за надмощие или нужда от доказване пред другия.  
 13. Връзката ви е напълно отворена. Помежду ви няма бариери, притеснения, неразбиране, съдене, срам и др. Можете да споделите всичко с човека отсреща – хубавото и лошото, и знаете, че винаги ще бъдете подкрепени и правилно разбрани. Не налагате ограничения и рамки във връзката си, чувствате се леко и свободно в нея. И от двете страни няма чувство за собственост и нужда от налагате контрол над другия.
 14. Чувствате се свободни да бъдете себе си. Не усещате необходимост да се преструвате на някого другиго, за да бъдете приети или харесвани, не е необходимо да слагате каквито и да било маски пред този човек, каквото и да ви се случва.  
Да срещнеш сродната си душа и да изградиш връзка с нея обаче не означава, че тези взаимоотношения ще бъдат непременно идилични и абсолютно безпроблемни. Точно обратното. Пламъците близнаци се срещат, за да се усъвършенстват и израстват взаимно, което предполага именно създаването на трудни ситуации и казуси, през които да минават и разрешават заедно.  

Неписаните закони на Вселената може би ще ви изненадат и този път. Но истината е, че дори да срещнете вашата душа близнак, да изградите връзка с нея – интимна или приятелска, тя може да си тръгне от живота ви също толкова бързо и неочаквано, както е дошла в него. Няма такова правило, че веднъж докоснали се до вашата духовна половинка, ще прекарате остатъка от земния си път с нея. Дали ще останете заедно или ще се разделите физически, зависи от много и разнообразни фактори. В това число от вашата свободна воля, его, степен на осъзнатост и духовно израстване, вашата мисия на Земята, уроците, които все още предстои да научите, и други.

Едно обаче е 100% сигурно – ако срещнете сродната си душа, този контакт ще промени изцяло живота ви. Ще ви даде ценни напътствия, ще ви припомни някои дълбоки тайни, които сте позабравили, ще ви направи по-мъдри, по-осъзнати, по-добри и целеустремени хора.

Още по темата:

Имаха огромни очи, казаха ни, че технологиите не ни помагат... Мистерии и загадки

Имаха огромни очи, казаха ни, че технологиите не ни помагат...

Децата от Рува, Зимбабве, споделят за срещата си с извънземни през 1994-а

ЦРУ разсекрети цялата документация, свързана с НЛО Мистерии и загадки

ЦРУ разсекрети цялата документация, свързана с НЛО

Файловете обхващат всичко - от загадъчни руски експлозии до срещи на висши държавни служители с извънземни

Мистър Глобал гледа на човешката раса като на добитък Мистерии и загадки

Мистър Глобал гледа на човешката раса като на добитък

Един различен поглед върху световната здравна криза и връщането на робството като най-печелившия бизнес

Какво не знаем за Нострадамус и неговите пророчества Мистерии и загадки

Какво не знаем за Нострадамус и неговите пророчества

Прозренията на най-известния пророк са използвани като пропаганда по време на Втората световна война

01.01.2021 - Рим осъмна, осеян с трупове на птици Мистерии и загадки

01.01.2021 - Рим осъмна, осеян с трупове на птици

Същото се случи през април 2020-а в Швейцария

Богинята Бастет: Извънземната покровителка на човечеството Мистерии и загадки

Богинята Бастет: Извънземната покровителка на човечеството

Мнозина вярват, че гробницата на древната богиня се намира в Странджа

Ванга имала пророчество за пандемията и датата 22.12.2020 Мистерии и загадки

Ванга имала пророчество за пандемията и датата 22.12.2020

Сергей Косторной разказал това точно преди година, но тогава никой не му повярвал

Робърт Джонсън: Да продадеш душата си за блус Мистерии и загадки

Робърт Джонсън: Да продадеш душата си за блус

Именитият блусар е един от най-спряганите примери за сделка със Сатаната

Израелски генерал: Извънземните отдавна са тук и Тръмп го знае Мистерии и загадки

Израелски генерал: Извънземните отдавна са тук и Тръмп го знае

Бившият шеф на отдел „Космически програми" на Израел с невероятни „разкрития" за Галактическата федерация

Учението на Гурджиев: Странната смесица от школи и религии Мистерии и загадки

Учението на Гурджиев: Странната смесица от школи и религии

Особен акцент в учението му е теорията, че хората живеят и умират, за да „хранят Луната“

Съвременен Робин Худ в Германия? Мистерии и загадки

Съвременен Робин Худ в Германия?

Анонимен дарител, вероятно банков обирджия, раздава пликове с банкноти за местни каузи в Брауншвайг

Едно странно парче ламарина броди из света Мистерии и загадки

Едно странно парче ламарина броди из света

Властите отричат исталацията да е свързана с извънземни

Кабала - древната наука за смисъла на живота Мистерии и загадки

Кабала - древната наука за смисъла на живота

Тя търси скрития смисъл в свещените писания и прониква в тайните природни закони

НАСА пак ни подсети за феномена STEVE Мистерии и загадки

НАСА пак ни подсети за феномена STEVE

Учените признават: Не знаем какво е това

Същества от тъмнината се хранят с нашата тревожност и страх Мистерии и загадки

Същества от тъмнината се хранят с нашата тревожност и страх

Рудолф Щайнер за това, как да спрем да даваме ресурс на силите отвъд

Свети Лука Кримски Чудотворец: Светецът, който изцелява хиляди хора приживе Мистерии и загадки

Свети Лука Кримски Чудотворец: Светецът, който изцелява хиляди хора приживе

Многократно заточван и измъчван от съветската власт, „престъпникът рецидивист" не престава да извършва чудеса