Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиАлбена Иванова / 29 март 2021

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум

50 години от експеримента на братята Терънс и Денис Маккена в La Chorrera

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум
На 4 март 1971 година, в едно забравено от Бога (или нарочно избрано от Него) място във влажните джунгли на Южна Америка, една малка група от страстни търсачи на силни усещания, след специален ритуал и употреба на халюциногенни гъби, отвари и треви, достигат до контакт с чужд разум или нечовешки интелект, както самите те разказват по-късно. Инициаторите на контакта са братята Терънс и Денис Маккена - легендарни имена в съвременната контракултура.

Терънс преминава в отвъдното през 2000 г., едва на 53 г. и оставя многобройни лекции, видеоклипове, научни трудове, както и с книгата си „Истински халюцинации". Брат му Денис и до днес активно изповядва уверението си за осъществен контакт с извънземен разум през онази нощ в La Chorrera. Автор е на книгите „Братството на крещящата бездна" и „Експериментът La Chorrera". Ето как изглежда събитието на живота им през  техните очи. 

„Това, което започна като търсене на екзотични халюциногени в джунглите на Амазонка през 1971 г., бързо се превърна в стремеж към любопитство и жажда за крайните истини на времето и живота и ума. Не знаехме какво ще открием, когато тръгнахме за La Chorrera през първите месеци на 1971 г . Това се оказа една голяма мистерия. Тайна, която щеше да промени нас и всичко, завинаги" - пише Денис през 2017-а. Той вярва, че идеите, които завладяват групата ентусиасти през онези дни, са им телепатично предадени от гъбата. Според Денис се е случило нещо като „сливане на ума и материята, създадено от въртенето на четвъртото измерение на метаболизиращия се псилоцибин и неговата екстериоризация или „замразяване“ във физически обект". Той нарича случилото се „върховен артефакт", „философския камък, или машината за пространство-време на НЛО, или тялото на възкресението - всички тези неща са концептуализации на едно и също нещо". Другото му определение е за „хипермерно превозно средство от 4D трансформацията на собствената ми ДНК, преплетена с ДНК на гъба".

„Когато „експериментът“ ми стана ясен, разбрах, че звуците, които могат да се чуят след употреба на DMT или на гъби при високи дози, са причинени от „електронно-спиновия резонанс“ на триптамините, метаболизиращи се в нервната система. Електронно-спиновият резонанс (ESR), понякога наричан електронен парамагнитен резонанс, е явление, възникващо от определени вещества, които имат един или повече несдвоени електрони. За да изследват поведението на несдвоените електрони, учените прилагат външно магнитно поле към електроните и след това измерват промените в техните „спинови квантови числа“ и „магнитен момент“ - пише Денис Маккена.

С настъпване на нощта се развихря и буря. Групата изследователи са запасени с листа Virola, Ayahuasca и Оo-koo-he. Но това, на което наблягат, са гъбите Stropharia cubensis. Под въздействието на гъбите освен виденията, които трудно могат да бъдат описани с думи, братята чуват и някакъв музикален тон или по-скоро електрическо жужене в главите си - много често срещан факт, описван в паранормалните преживявания. Според техния водач, когото те наричат Учителя, това е звукът на „електронно-спиновия резонанс на молекулите на триптамин, които са се свързали химически с човешката ДНК". Преди дни в подкаст, специално посветен на половинвековния юбилей от събитието, участници помолиха Денис Маккена да се опита да пресъздаде звука, чут през онази нощ, но той категорично отказа и се пошегува, че не иска да „дестабилизира пространствено-времевия континуум“. 

По време на експеримента Денис се отделя напълно от реалността за няколко дни, загубен в хиперпространството, състоянието му прилича на шизофреничен епизод. Терънс остава свръхбдителен, тук и сега. След като се връща в САЩ, Денис се хвърля в науката като начин да „заземи“ психиката си и става известен психофармаколог и етноботаник, чиято работа през годините е принос в разбирането на фармакологията на Аяуаска.

Ето я и същността на тайното откритие, направено онази нощ: психоделиците са извънземни артефакти, посяти в биосферата.
Психоделиците, особено псилоцибинът и DMT, всъщност могат да бъдат извънземни артефакти, посяти в биосферата преди милиони години от супер биотехнологична цивилизация, която е овладяла изкуството и науката на планетарното биосферно инженерство. Нашата планета, нашата биосфера и нашият вид могат може би са резултат от научен експеримент с продължителност стотици милиони или дори милиарди години, експеримент, иницииран от висша технологична цивилизация, отчасти от любопитство (истинската мотивация зад цялата добра наука) и отчасти, бих предположил, от самота. Тази хипотетична цивилизация може би е искала да разговаря с някого и по този начин е създала интелигентен вид, с който да може да комуникира.
Днес псилоцибинът най-накрая започва да губи своята стигма. В момента се провеждат клинични изпитвания, за да се докаже, че тези вещества могат да помогнат за лечение на депресия и да облекчат силната тревога на терминални пациенти. Вместо научен експеримент, това, което младите търсачи извършват преди 50 години, е своеобразно шаманско посвещение - алхимичен ритуал в глобален мащаб.
„Ако гъбите са ни дали подарък - каза Денис Маккена по време на подкаста - това е, че те ни научиха как да използваме въображението си.“ Никой не може да разреши проблем, като се придържа към същото състояние на духа, което е причинило този проблем първоначално. Ако ние, хората, имаме шанса да спасим нашата цивилизация от собствените ни грешки, ще трябва да възприемаме света и себе си от различна гледна точка. Ние се превърнахме в доминиращ вид на тази планета, използвайки мозъчната си сила, за да огънем природните сили според нашата воля. Правейки това, ние си казахме, че съществуваме „извън“ Природата и че другите видове, съществуващи едновременно на Земята, имат право да живеят, стига да служат на определена цел в наша полза."
Няма нищо, което растенията да обичат повече от това да се разпространяват в нови територии, а сред най-завладяващите идеи на Терънс Маккена е предположението, че гъбите са междузвездни емисари, използващи своите еластични спори, за да пътуват до най-отдалечените краища на галактиката. Халюциногенна гъба може да е интелигентен вид, пристигнал на Земята като спори, мигриращи през пространството. Вид, който се опитва да установи симбиотична връзка с хората. Той постулира, че „интелигентността, не животът, но интелигентността може да е дошла тук, на Земята, в тази спороносна форма на живот".

Терънс казва:
„ Мисля, че теорията вероятно ще бъде оправдана. Мисля, че след сто години, ако хората се занимават с биология, ще сметнат, че е било глупаво предците им да не са вярвали, че спорите могат да преминават от една звездна система в друга чрез космическо радиационно налягане". 

Още по темата:

Сивите извънземни – най-честите посетители на Земята Мистерии и загадки

Сивите извънземни – най-честите посетители на Земята

Според някои теории над 70 процента от посещенията на извънземни са именно от расата на Сивите

Кои са нашите невидими духовни водачи Мистерии и загадки

Кои са нашите невидими духовни водачи

Те бдят над нас и се появяват в точния момент, за да ни помогнат в трудна ситуация

Излезе „епохалният” доклад на САЩ за НЛО – 9 страници Мистерии и загадки

Излезе „епохалният" доклад на САЩ за НЛО – 9 страници

Пентагонът говори за евентуални вражески технологии и природни явления, но не и за извънземни

Ставате ли за шаман Мистерии и загадки

Ставате ли за шаман

10 признака, по които да разберете дали сте призовани духовно да помагате на хората

Лунооките хора – мит или реално съществувала раса? Мистерии и загадки

Лунооките хора – мит или реално съществувала раса?

Те виждали кристално нощем, когато изгрявала Луната

Защо Пентагонът изведнъж се отвори за НЛО Мистерии и загадки

Защо Пентагонът изведнъж се отвори за НЛО

Уфолозите се радват на падането на завесата, но наблюдатели виждат в добрата новина пъклен план

Как да поканим ангелите в дома си? Мистерии и загадки

Как да поканим ангелите в дома си?

Помолете за тяхната благословия, безусловна любов и напътствия

Мъж, изпаднал в кома през 1921 г., пътувал до 3906 г. Мистерии и загадки

Мъж, изпаднал в кома през 1921 г., пътувал до 3906 г.

Пол Динах разказва какво очаква човечеството в следващите две хилядолетия

Ще се върнат ли Анунаките? Мистерии и загадки

Ще се върнат ли Анунаките?

Древните извънземни създали хомо сапиенс и кръстили първия човек Адаму

Войната на Михаил срещу Луцифер Мистерии и загадки

Войната на Михаил срещу Луцифер

Отвъд нашия свят съществува друг, в който се води колосална битка между доброто и злото

Неразгаданите мистерии на Фестоския диск Мистерии и загадки

Неразгаданите мистерии на Фестоския диск

Повече от век уникалната находка от остров Крит вълнува археолози, лингвисти и почитатели на античната история

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите” Мистерии и загадки

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите”

В същността си тя представлява ръководство за душата на починалия човек

Сезонът на мистериозните „житни кръгове” е открит Мистерии и загадки

Сезонът на мистериозните „житни кръгове" е открит

Вижте първия знак на извънземните за тази година в поле с рапица

Какво се случва с душите на злодеите Мистерии и загадки

Какво се случва с душите на злодеите

Д-р М. Нютън: Всички души носят отговорност за поведението си в телата, които обитават

Пак видяха гъби на Марс Мистерии и загадки

Пак видяха гъби на Марс

Хипотезата за „марсианските гъби" никне тук-там през няколко години

Тайната на Езерото на скелетите в Индия Мистерии и загадки

Тайната на Езерото на скелетите в Индия

Кой е убиецът на стотици хора, чиито кости лежат на дъното на езерце в непроходимите Хималаи?