Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 08 април 2021

Зоната на тишината – една от най-мистичните точки на световната карта

Тя е изпълнена с тайни и аномалии. Местните твърдят, че постоянно виждат НЛО.

Зоната на тишината – една от най-мистичните точки на световната карта
Наричат я втория Бермудски триъгълник. Мистериозна, неопитомена, страховита и изпълнена с тайни, аномалии и парадокси. Това е Зоната на тишината в Мексико.

Местните племена – метисите, знаели, че това място, тази зона, крие необикновени качества още от древността. Те дори имали поверие, че двойки, които имат проблем със зачеването на деца, само трябвало да отидат в Зоната на тишината и след 9 месеца тяхното отроче се появявало на бял свят.

Интересен факт е, че подобно на Бермудския триъгълник
и Египетските пирамиди, Зоната на тишината се намира на същия 27-ми паралел. Разположена е на около 2400 квадратни км в мексиканската пустиня и температурите на това място варират от екстремно високи през деня до минусови през нощта.

В Зоната на тишината всички технологии се объркват, изключват, радио- и сателитните сигнали се губят, телефонните мрежи изчезват и дори компасите започват да се въртят като полудели.
Zona del Silencio, както е местното име на чудатата територия, отдавна е обект на изследване и е притегателен център за туристите от всички краища на света. Пътищата до Зоната са черни, покрити с кал и прах, но има релсова линия, която осигурява достъп до мистериозната точка. Себайос, в мексиканския щат Дуранго, е най-близката населена точка до Зоната.

На територията на Зоната на тишината се срещат редки видове кактуси, от зелени до розово-лилави. Както и слабо разпространени животински екземпляри, като местната костенурка Мапими. Според източниците насекомите, които обитават тайнствената зона, са 2-3 път по-големи от размерите на същите насекоми, които обаче се намират извън Зоната на тишината. Необичайната флора и фауна в тази точка от земната карта са обект на изследване от учените.

Първият инцидент в Зоната на тишината се случва през 30-те години на миналия век. Пилот на име Франсиско Сарабия прелитал оттам, когато забелязал, че техниката на самолета му направо полудява, а радиосигналът му изчезва.

През 1970 г. Военновъздушните сили на САЩ подготвят бойна ракета от типа Athena-123-D (натоварена с радиоактивен материал – кобалт 57), която неочаквано променя курса си и се насочва към Мексико и към Зоната на тишината. Макар че в крайна сметка се приземява на стотици километри от нея, самата промяна на курса става грандиозна питанка за учените и военните. Но странното привличане е факт. Ракетата става обект на много изследвания, но хипотезите също са много и нито една не се откроява като тотална истина.

Като причина за привличането към Зоната на тишината и заглушените радио и светлинни сигнали се изтъква наличието на необичайно силен земен магнетизъм там. Това е и причината към Зоната да се привличат множество метеорити, които учените намират в Зоната.Един от най-известните и големи метеорити
, приземен в Зоната на тишината, е Алиенде. Той е съставен от огромни количества метали (сред които редкият алуминий 26), въглероди и въглеводороди. Съдържа дори аминокиселини и вода. Алиенде се настанява на Земята в нощта на 8 февруари 1969 г. и се смята за един от най-значимите метеорити, паднали на нашата планета.
Появата му стреснала местните жители. Някои от тях помислили, че идва краят на света и паднали на колене да се молят. Други съобщават за великолепна синьо-бяла ивица, която се извива в нощното небе. Към Себайос веднага са изпратени екипи от специалисти, тъй като властите сметнали, че сигурно ще има много ранени хора. Интересното е, че такива нямало. Всички били шокирани от случващото се и от оглушителния звук при удара, но физически никой не пострадал. Прозорците на къщите се пръснали, но хората останали невредими. Метеоритът Алиенде е на около 4,5 милиарда години, изчисляват учените и вероятно е роден по времето, когато свръхнова е формирала нашата Слънчева система.

В излязлата си през 1986 г. книга – „Зоната на тишината“, авторът Гери Хънт изказва предположение, че в даден момент от историята на земята огромен метеорит се е разбил именно на територията на днешната Зона на тишината. Друга негова хипотеза е, че метеори могат да бъдат нарочно насочвани към Земята от някакъв „по-висш интелект“.

Местните жители и учените свидетелстват за мистичен светлинен феномен в и около Зоната на тишината. Безбройни светлинни точки и кълба се разминават и блестят в чудновати хореографии в небето. Според мнозина сред тези светлинки нерядко се появяват и неидентифицирани летящи обекти – НЛО. За този феномен пише и Хънт в книгата си.

Доктор Хектор Лопес-Лоера, професор по геофизика в Националния университет в Мексико Сити, потвърждава явлението, след като събира десетки доклади на очевидци и казва:
„Няма съмнение, че светлините съществуват, но какви са и откъде идват е загадка“.
Извънземни в Зоната на тишината
През есента на 1976 г. се случва нещо удивително. Забелязан е, както го описват очевидците, огромен плавателен съд, висящ мълчаливо край Зоната на тишината. Местните жители се събират, за да наблюдават безшумния космически кораб, какъвто са сигурни, че е загадъчният обект. Дължината му е между 60 и 90 метра. От него се излъчвало силно сияние, което ярко се очертавало в нощното небе. Сини и зелени светлини се виждали по краищата на правоъгълния летящ обект.

При появата му животните подивяват. Стопаните им са обзети от силно чувство, че са наблюдавани и изпадат в паника, разказва кметът на Себайос. След като постоява неподвижен няколко минути, корабът започва да се отдалечава. Според някои теории Зоната е портал между различни светове. А случаят, който описахме не е нито първият, нито последният подобен и фермерите в Себайос твърдят, че постоянно виждат различни НЛО формации. Някои местни жители дори споделят, че са се срещали със същества от тези кораби. Те били руси и казвали, че идват „отгоре“.

На територията на Зоната на тишината могат и са били откривани чудати артефакти, казват учените. Там са намерени и древни реликви, като издълбана от камък човешка глава. Както и могила, покрита с камъни. Но кой е живял на това място остава загадка и до днес. Загадка остават и множеството странни аномалии, които се случват на това място.

Още по темата:

Сивите извънземни – най-честите посетители на Земята Мистерии и загадки

Сивите извънземни – най-честите посетители на Земята

Според някои теории над 70 процента от посещенията на извънземни са именно от расата на Сивите

Кои са нашите невидими духовни водачи Мистерии и загадки

Кои са нашите невидими духовни водачи

Те бдят над нас и се появяват в точния момент, за да ни помогнат в трудна ситуация

Излезе „епохалният” доклад на САЩ за НЛО – 9 страници Мистерии и загадки

Излезе „епохалният" доклад на САЩ за НЛО – 9 страници

Пентагонът говори за евентуални вражески технологии и природни явления, но не и за извънземни

Ставате ли за шаман Мистерии и загадки

Ставате ли за шаман

10 признака, по които да разберете дали сте призовани духовно да помагате на хората

Лунооките хора – мит или реално съществувала раса? Мистерии и загадки

Лунооките хора – мит или реално съществувала раса?

Те виждали кристално нощем, когато изгрявала Луната

Защо Пентагонът изведнъж се отвори за НЛО Мистерии и загадки

Защо Пентагонът изведнъж се отвори за НЛО

Уфолозите се радват на падането на завесата, но наблюдатели виждат в добрата новина пъклен план

Как да поканим ангелите в дома си? Мистерии и загадки

Как да поканим ангелите в дома си?

Помолете за тяхната благословия, безусловна любов и напътствия

Мъж, изпаднал в кома през 1921 г., пътувал до 3906 г. Мистерии и загадки

Мъж, изпаднал в кома през 1921 г., пътувал до 3906 г.

Пол Динах разказва какво очаква човечеството в следващите две хилядолетия

Ще се върнат ли Анунаките? Мистерии и загадки

Ще се върнат ли Анунаките?

Древните извънземни създали хомо сапиенс и кръстили първия човек Адаму

Войната на Михаил срещу Луцифер Мистерии и загадки

Войната на Михаил срещу Луцифер

Отвъд нашия свят съществува друг, в който се води колосална битка между доброто и злото

Неразгаданите мистерии на Фестоския диск Мистерии и загадки

Неразгаданите мистерии на Фестоския диск

Повече от век уникалната находка от остров Крит вълнува археолози, лингвисти и почитатели на античната история

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите” Мистерии и загадки

Тайните на древната египетска „Книга на мъртвите”

В същността си тя представлява ръководство за душата на починалия човек

Сезонът на мистериозните „житни кръгове” е открит Мистерии и загадки

Сезонът на мистериозните „житни кръгове" е открит

Вижте първия знак на извънземните за тази година в поле с рапица

Какво се случва с душите на злодеите Мистерии и загадки

Какво се случва с душите на злодеите

Д-р М. Нютън: Всички души носят отговорност за поведението си в телата, които обитават

Пак видяха гъби на Марс Мистерии и загадки

Пак видяха гъби на Марс

Хипотезата за „марсианските гъби" никне тук-там през няколко години

Тайната на Езерото на скелетите в Индия Мистерии и загадки

Тайната на Езерото на скелетите в Индия

Кой е убиецът на стотици хора, чиито кости лежат на дъното на езерце в непроходимите Хималаи?