Подкрепете ни!
Мистерии и загадкиЕкатерина Ангелова / 08 април 2021

Зоната на тишината – една от най-мистичните точки на световната карта

Тя е изпълнена с тайни и аномалии. Местните твърдят, че постоянно виждат НЛО.

Зоната на тишината – една от най-мистичните точки на световната карта
Наричат я втория Бермудски триъгълник. Мистериозна, неопитомена, страховита и изпълнена с тайни, аномалии и парадокси. Това е Зоната на тишината в Мексико.

Местните племена – метисите, знаели, че това място, тази зона, крие необикновени качества още от древността. Те дори имали поверие, че двойки, които имат проблем със зачеването на деца, само трябвало да отидат в Зоната на тишината и след 9 месеца тяхното отроче се появявало на бял свят.

Интересен факт е, че подобно на Бермудския триъгълник
и Египетските пирамиди, Зоната на тишината се намира на същия 27-ми паралел. Разположена е на около 2400 квадратни км в мексиканската пустиня и температурите на това място варират от екстремно високи през деня до минусови през нощта.

В Зоната на тишината всички технологии се объркват, изключват, радио- и сателитните сигнали се губят, телефонните мрежи изчезват и дори компасите започват да се въртят като полудели.
Zona del Silencio, както е местното име на чудатата територия, отдавна е обект на изследване и е притегателен център за туристите от всички краища на света. Пътищата до Зоната са черни, покрити с кал и прах, но има релсова линия, която осигурява достъп до мистериозната точка. Себайос, в мексиканския щат Дуранго, е най-близката населена точка до Зоната.

На територията на Зоната на тишината се срещат редки видове кактуси, от зелени до розово-лилави. Както и слабо разпространени животински екземпляри, като местната костенурка Мапими. Според източниците насекомите, които обитават тайнствената зона, са 2-3 път по-големи от размерите на същите насекоми, които обаче се намират извън Зоната на тишината. Необичайната флора и фауна в тази точка от земната карта са обект на изследване от учените.

Първият инцидент в Зоната на тишината се случва през 30-те години на миналия век. Пилот на име Франсиско Сарабия прелитал оттам, когато забелязал, че техниката на самолета му направо полудява, а радиосигналът му изчезва.

През 1970 г. Военновъздушните сили на САЩ подготвят бойна ракета от типа Athena-123-D (натоварена с радиоактивен материал – кобалт 57), която неочаквано променя курса си и се насочва към Мексико и към Зоната на тишината. Макар че в крайна сметка се приземява на стотици километри от нея, самата промяна на курса става грандиозна питанка за учените и военните. Но странното привличане е факт. Ракетата става обект на много изследвания, но хипотезите също са много и нито една не се откроява като тотална истина.

Като причина за привличането към Зоната на тишината и заглушените радио и светлинни сигнали се изтъква наличието на необичайно силен земен магнетизъм там. Това е и причината към Зоната да се привличат множество метеорити, които учените намират в Зоната.Един от най-известните и големи метеорити
, приземен в Зоната на тишината, е Алиенде. Той е съставен от огромни количества метали (сред които редкият алуминий 26), въглероди и въглеводороди. Съдържа дори аминокиселини и вода. Алиенде се настанява на Земята в нощта на 8 февруари 1969 г. и се смята за един от най-значимите метеорити, паднали на нашата планета.
Появата му стреснала местните жители. Някои от тях помислили, че идва краят на света и паднали на колене да се молят. Други съобщават за великолепна синьо-бяла ивица, която се извива в нощното небе. Към Себайос веднага са изпратени екипи от специалисти, тъй като властите сметнали, че сигурно ще има много ранени хора. Интересното е, че такива нямало. Всички били шокирани от случващото се и от оглушителния звук при удара, но физически никой не пострадал. Прозорците на къщите се пръснали, но хората останали невредими. Метеоритът Алиенде е на около 4,5 милиарда години, изчисляват учените и вероятно е роден по времето, когато свръхнова е формирала нашата Слънчева система.

В излязлата си през 1986 г. книга – „Зоната на тишината“, авторът Гери Хънт изказва предположение, че в даден момент от историята на земята огромен метеорит се е разбил именно на територията на днешната Зона на тишината. Друга негова хипотеза е, че метеори могат да бъдат нарочно насочвани към Земята от някакъв „по-висш интелект“.

Местните жители и учените свидетелстват за мистичен светлинен феномен в и около Зоната на тишината. Безбройни светлинни точки и кълба се разминават и блестят в чудновати хореографии в небето. Според мнозина сред тези светлинки нерядко се появяват и неидентифицирани летящи обекти – НЛО. За този феномен пише и Хънт в книгата си.

Доктор Хектор Лопес-Лоера, професор по геофизика в Националния университет в Мексико Сити, потвърждава явлението, след като събира десетки доклади на очевидци и казва:
„Няма съмнение, че светлините съществуват, но какви са и откъде идват е загадка“.
Извънземни в Зоната на тишината
През есента на 1976 г. се случва нещо удивително. Забелязан е, както го описват очевидците, огромен плавателен съд, висящ мълчаливо край Зоната на тишината. Местните жители се събират, за да наблюдават безшумния космически кораб, какъвто са сигурни, че е загадъчният обект. Дължината му е между 60 и 90 метра. От него се излъчвало силно сияние, което ярко се очертавало в нощното небе. Сини и зелени светлини се виждали по краищата на правоъгълния летящ обект.

При появата му животните подивяват. Стопаните им са обзети от силно чувство, че са наблюдавани и изпадат в паника, разказва кметът на Себайос. След като постоява неподвижен няколко минути, корабът започва да се отдалечава. Според някои теории Зоната е портал между различни светове. А случаят, който описахме не е нито първият, нито последният подобен и фермерите в Себайос твърдят, че постоянно виждат различни НЛО формации. Някои местни жители дори споделят, че са се срещали със същества от тези кораби. Те били руси и казвали, че идват „отгоре“.

На територията на Зоната на тишината могат и са били откривани чудати артефакти, казват учените. Там са намерени и древни реликви, като издълбана от камък човешка глава. Както и могила, покрита с камъни. Но кой е живял на това място остава загадка и до днес. Загадка остават и множеството странни аномалии, които се случват на това място.

Още по темата:

Анелизе Микел – жертва на Злото или на религиозни фанатици? Мистерии и загадки

Анелизе Микел – жертва на Злото или на религиозни фанатици?

Тя претърпява цели 67 екзорсизма. Впоследствие свещениците и нейните родители са съдени.

Тайнствените сибирски кратери Мистерии и загадки

Тайнствените сибирски кратери

Учени: Може би се появяват заради метана и глобалното затопляне

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум Мистерии и загадки

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум

50 години от експеримента на братята Терънс и Денис Маккена в La Chorrera

Значението на 12 в Библията и в живота ни Мистерии и загадки

Значението на 12 в Библията и в живота ни

Числата могат да ни донесат важни послания от света на духовните сфери

За ползите от регресията Мистерии и загадки

За ползите от регресията

Пътуването назад във времето помага за премахване на страхове, фобии, чувство за вина

Черното братство – същност и влияние над човечеството Мистерии и загадки

Черното братство – същност и влияние над човечеството

Белите магове разпръскват светлина от себе си към другите хора, а черните я пазят само за себе си

Фата моргана: танкер се рее НАД морето край Корнуол Мистерии и загадки

Фата моргана: танкер се рее НАД морето край Корнуол

Високите миражи са доста често срещани в полярните региони

Дали разгадаха мистерията „Дятлов проход”? Мистерии и загадки

Дали разгадаха мистерията „Дятлов проход”?

Преди 62 години девет млади планинари загиват мистериозно. Вече има научно обяснение.

Магнетит - кристалът в мозъка ни Мистерии и загадки

Магнетит - кристалът в мозъка ни

Нека да използваме този ключ към връзката ни със Земята, природата и себе си

Антон ЛаВей - сатанист или шоумен? Мистерии и загадки

Антон ЛаВей - сатанист или шоумен?

Неговите привърженици практикуват „религия на отхвърлянето на религиите"

Е. Бернайс: Невидимо правителство контролира умовете ни с мисловен затвор Мистерии и загадки

Е. Бернайс: Невидимо правителство контролира умовете ни с мисловен затвор

Бащата да днешния PR още през 1928 г. разкрива как елитът промива мозъците ни

Д-р Елис Силвър: Хората не са от Земята Мистерии и загадки

Д-р Елис Силвър: Хората не са от Земята

Те са еволюирали на друга планета и са били докарани тук в далечното минало

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)? Мистерии и загадки

Йеронимус Бош: Бил ли е наистина посещаван от своите демони (и извънземни)?

Образите в картините му са толкова невероятни, че мнозина мислят, че не са само плод на неговото въображение

5 секунди телепатична връзка с хуманоид Мистерии и загадки

5 секунди телепатична връзка с хуманоид

Свидетел разказва за срещата си с висок светещ хуманоид в Рок Крийк, Охайо