Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

За деликатните проблеми и деликатните решения

Или как да се отървем от ОНЕЗИ инфекции

Всеки две от три жени са имали поне веднъж в живота си неприятната среща с някой вид интимно неразположение. И ако трябва да сме още по-точни  -  те отдавна са приети за нормална част от живота ни. За съжаление.

Но има как ефективно да се погрижите за тялото си, за да заобиколите сблъсъка с дискомфорта и винаги да бъдете такава, каквато сте - прекрасна, естествена, усмихната. Нека първо развенчаем няколко мита…

Мит #1: Може да получите вагинална инфекция по време на секс
Може би най-важното, за което трябва да сте наясно относно този вид инфекции, е, че те много, много рядко се предават при полов акт. Важно е да знаете още, че всички ние имаме бактерии в тялото си и има множество фактори, поради които се стига до тяхното прекомерно размножаване. За щастие обаче, сексът не е една от тях.

Мит #2: Вагиналното течение е сигнал за инфекция
Това не е вярно. Във влагалището на жената обикновено се образува течение, което може да бъде с различно количество и консистенция, преди, по време, както и след нормалния менструален цикъл. По-сериозно внимание трябва да се обърне само тогава, когато цветът, консистенцията и мирисът му се променят, както и ако се появи сърбеж или раздразнение.

Мит #3: Вагиналните инфекции се лекуват с препарати срещу гъбички
Истината е, че в здравото влагалище има разнообразни микроорганизми, които се намират в баланс, а той от своя страна поддържа естественото ниво на рH. Когато по някаква причина балансът е нарушен, се създават условия за развитие на гъбички (гъбична инфекция), но също и за превес на „лошите" бактерии над „добрите" (бактериална инфекция). А препаратите срещу гъбички не са подходящи срещу бактерии. 

Решенията на проблема:

Стъпка 1. Поддържайте правилна интимна хигиена!

Правилната интимна хигиена не е прекалена. Ако прекалявате с измиването и почистването на интимната област, можете да доведете до обратен ефект - нарушен баланс на вагиналната микрофлора. Отделно, правилната интимна хигиена изключва обикновения сапун и душ гел. И те, подобно на вагиналните душове, нарушават естествената киселинност и рН баланса. Затова доверявайте се само на специализирани продукти с гарантиран произход и съставки, които осигуряват специална защита за едно специално място. Такъв е например Beliema® интимен гел - той е създаден съвместно с гинеколози. Уникалната му формула съдържа пребиотици Bioecolia® и антимикробен агент, които спират растежа на гъбички и бактерии, облекчават сърбежа и възстановяват pH баланса. 

Стъпка 2. 
Ако все пак усещате дразнене, сърбеж, неприятен мирис, течение - първите симптоми на вагинална инфекция са налице. Изберете Beliema® Effect вагинални таблетки – с жизнеспособни лактобацили acidophilus и млечна киселина. Прецизната комбинация е разработена така, че да помага в първите дни на инфекцията като възстановява рН баланса и така възвръща естествената имунна защита. 

Стъпка 3. 
Важно! Винаги се консултирайте с лекар, когато установите симптоми на бактериална или гъбична инфекция. Вашият гинеколог ще назначи необходимите изследвания, за да установи вида на инфекцията и да ви предпише най-ефективното лечение.
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане