Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

2017: Виена - най-добра европейска дестинация

Сладкото изкушение "Захер" също е било определящо в гласуването

 
 
Читателите на реномираното нюйоркско списание за туризъм Conde Nast Traveler са избрали Виена за най-хубавия град в Европа. В тазгодишното проучване са участвали повече от 300 000 фенове - толкова, колкото никога досега в 30-годишната история на наградата. 

Виена дължи първото място преди всичко на богатото си културно наследство и великолепната архитектура. Но читателите са оценили високо и деликатесите на виенската кухня. С огромна популярност в цял свят се ползва тортата "Захер", поднесена с бита сметана. Второ и трето място в класацията печелят люлката на ренесанса Флоренция и белгийският Брюж, който с право се гордее със запазената си средновековна архитектура.

Списанието Conde Nast има тираж от 800 000 броя и се разпространява по целия свят. Всяка година от 1987 г. то провежда допитване до читателите си за най-популярните туристически дестинации, най-добрите хотели и най-зрелищните забележителности в света. Освен класацията за най-добри европейски дестинации има и световно класиране. В световен план Виена заема второ място, като отстъпва единствено на Токио. 

Снимки: Schönbrunn / Belbedere: Copyright Eurocomm-PR/Mario Lang; 
  Sachertorte: Copyright Eurocomm-PR
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане