Твоят космос

Как да кажеш „хоп” и да скочиш

Нийл Доналд Уолш: Вслушай се в корема си, той знае

Как да кажеш „хоп” и да скочиш
Нийл Доналд Уолш става световноизвестен с поредицата си „Разговори с Бога", преведена на 37 езика. Автор е на повече от 20 книги на тема духовно израстване. Избрахме за вас една проста и естествена практика за преодоляване на колебливостта и вземането на решение в житейска ситуация из наръчника на Уолш „Холистичен живот – приложение на идеите на "Разговори с Бога" в живота".


За мен съвсем не е трудно да обърна внимание на тази система за вътрешно водителство, чувствам я в стомаха си. Често казвам на хората: „вслушайте се в корема си, коремът ви знае". Има един процес, едно средство, което искам да споделя с хората и което може да им помогне да разпознават кога се движат в правилната посока и кога са на път да вземат погрешно решение.

То е наистина много просто.

Преди всичко откъснете се от мъртвата точка. Ако искате да „затънете", тогава недейте да правите нито едно, нито друго, недейте да вземате решение от страх, че можете да направите погрешен избор. Но в противен случай вие трябва да направите някакъв избор. Пристъпете към нещо.

Винаги съветвам хората да направят това, да започнат процеса на „вземане на решение" и да пристъпят към нещо. Веднага щом определено заявите онова, което решавате да направите или не, да изберете или не, веднага щом тръгнете в една или друга посока, само след мигове стомахът ще ви подскаже дали трябва да поемете в тази посока или не. Това е системата на вътрешно водителство. За мен това е стомахът; за други може да бъде ситуирана като мисъл в главата, но всеки от нас има тази система на водителство.

Можете да разберете винаги, когато сте решили да направите нещо и целият ви организъм се бунтува срещу него и ви казва: „не, не го прави". И това не е страх, това е чувството на вътрешна мъдрост, което казва: „Струва ми се, че не трябва да правиш това. Всъщност, мисля, че не искаш точно това да извършиш". Или вътрешното ни познание, което казва: „Да, това е правилната крачка. Направи я, направи я, направи я!". Това е чувство за радост, за joi de vivre. Душата казва: „Аз съм с теб в това. Да вървим да го направим." Това вътрешно чувство идва едва след като вземеш решение, не преди това. Хората често чакат да получат такова чувство, такова водителство, преди да вземат решение.

И това е ключовият момент; аз искам специално да го подчертая. Познавам много хора, които се молят, медитират и искат от Бога да им изпрати водителство преди да са взели решение, а аз ще поставя целия този процес по обратен начин. Хората седят и казват: „О, Боже, дай ми водителство сега, преди да взема решение". А аз бих казал: „Не, не, не. Вземи решение по един или друг начин, а след това се вслушай във вътрешното си ръководство, за да го почувстваш с всяка клетка на тялото си."

Разбирате ли, процесът е обратен. Не се страхувайте от избора. Направете своя избор и тогава ще разберете дали той е правилният и ако чувствате, че не е правилен, спрете, обърнете се и отстъпете назад, а ако чувствате, че е правилен, продължавайте. 

Не е ли интересна идея това?
Лейди Свобода Твоят космос

Лейди Свобода

Тя е родена в Париж и пристига разглобена в Ню Йорк на 17 юни 1885 г.

Воинът на светлината никога не забравя да благодари Твоят космос

Воинът на светлината никога не забравя да благодари

Той знае, че е свободен да избере каквото пожелае. Взема решенията си смело, независимо и – понякога - с известна доза лудост

Венера в Лъв: Любовта идва при нас Твоят космос

Венера в Лъв: Любовта идва при нас

Венера премина в знака Лъв на 14 юни и ще остане там до 10 юли 2018 година.

Започнах да те обичам в деня, в който те изоставих Твоят космос

Започнах да те обичам в деня, в който те изоставих

Книгата „Обещавам ти провал” на португалския писател Педру Шагаш Фрейташ отвежда читателя до собствените му закътани кътчета от сърцето

Единственият начин да кажеш своето „Да! Твоят космос

Единственият начин да кажеш своето „Да!

За да не са последните ни думи „И какво от това?“

Твърде съм зает, за да се безпокоя Твоят космос

Твърде съм зает, за да се безпокоя

Съветите на Дейл Карнеги за справяне с хроничната тревога

С капиталистически методи спечелете пари, със социалистически - помагайте на бедните Твоят космос

С капиталистически методи спечелете пари, със социалистически - помагайте на бедните

Дистанцирайте се от силните емоции преди са избухнали, съветва Далай Лама

Даниел Гаглиардо: Бъдете смели и рискувайте! Твоят космос

Даниел Гаглиардо: Бъдете смели и рискувайте!

Той е създател и инструктор от духовния център УКСИМ, намиращ се в Аржентина. От дете се вълнува от отговорите на въпросите, свързани със смисъла на битието.

Припомнете си вълшебството! Твоят космос

Припомнете си вълшебството!

Водете дневник на благодарностите, правете ретроспекция

За дупката, зейнала в гърдите Твоят космос

За дупката, зейнала в гърдите

Какво важно открихте в живота си?

Великият мечтател, един от класиците на фантастиката Рей Бредбъри Твоят космос

Великият мечтател, един от класиците на фантастиката Рей Бредбъри

Отбелязваме шест години без писателя. И светът остана малко по-празен

Сполука и несполука са сестри Твоят космос

Сполука и несполука са сестри

Ако скоро не намериш учител, ще изживееш живота си напразно

Оковите на дисфункционалното семейство Твоят космос

Оковите на дисфункционалното семейство

Степента на потайност определя токсичността на средата, в която живеем

Преди да чуете, трябва да оглушеете Твоят космос

Преди да чуете, трябва да оглушеете

Трябва да отдадеш своето Аз на Не-Аза, своето Битие на Небитието и само тогава ще можеш да почиваш под крилете на Великата Птица...