Твоят космос

Как да кажеш „хоп” и да скочиш

Нийл Доналд Уолш: Вслушай се в корема си, той знае

Как да кажеш „хоп” и да скочиш
Нийл Доналд Уолш става световноизвестен с поредицата си „Разговори с Бога", преведена на 37 езика. Автор е на повече от 20 книги на тема духовно израстване. Избрахме за вас една проста и естествена практика за преодоляване на колебливостта и вземането на решение в житейска ситуация из наръчника на Уолш „Холистичен живот – приложение на идеите на "Разговори с Бога" в живота".


За мен съвсем не е трудно да обърна внимание на тази система за вътрешно водителство, чувствам я в стомаха си. Често казвам на хората: „вслушайте се в корема си, коремът ви знае". Има един процес, едно средство, което искам да споделя с хората и което може да им помогне да разпознават кога се движат в правилната посока и кога са на път да вземат погрешно решение.

То е наистина много просто.

Преди всичко откъснете се от мъртвата точка. Ако искате да „затънете", тогава недейте да правите нито едно, нито друго, недейте да вземате решение от страх, че можете да направите погрешен избор. Но в противен случай вие трябва да направите някакъв избор. Пристъпете към нещо.

Винаги съветвам хората да направят това, да започнат процеса на „вземане на решение" и да пристъпят към нещо. Веднага щом определено заявите онова, което решавате да направите или не, да изберете или не, веднага щом тръгнете в една или друга посока, само след мигове стомахът ще ви подскаже дали трябва да поемете в тази посока или не. Това е системата на вътрешно водителство. За мен това е стомахът; за други може да бъде ситуирана като мисъл в главата, но всеки от нас има тази система на водителство.

Можете да разберете винаги, когато сте решили да направите нещо и целият ви организъм се бунтува срещу него и ви казва: „не, не го прави". И това не е страх, това е чувството на вътрешна мъдрост, което казва: „Струва ми се, че не трябва да правиш това. Всъщност, мисля, че не искаш точно това да извършиш". Или вътрешното ни познание, което казва: „Да, това е правилната крачка. Направи я, направи я, направи я!". Това е чувство за радост, за joi de vivre. Душата казва: „Аз съм с теб в това. Да вървим да го направим." Това вътрешно чувство идва едва след като вземеш решение, не преди това. Хората често чакат да получат такова чувство, такова водителство, преди да вземат решение.

И това е ключовият момент; аз искам специално да го подчертая. Познавам много хора, които се молят, медитират и искат от Бога да им изпрати водителство преди да са взели решение, а аз ще поставя целия този процес по обратен начин. Хората седят и казват: „О, Боже, дай ми водителство сега, преди да взема решение". А аз бих казал: „Не, не, не. Вземи решение по един или друг начин, а след това се вслушай във вътрешното си ръководство, за да го почувстваш с всяка клетка на тялото си."

Разбирате ли, процесът е обратен. Не се страхувайте от избора. Направете своя избор и тогава ще разберете дали той е правилният и ако чувствате, че не е правилен, спрете, обърнете се и отстъпете назад, а ако чувствате, че е правилен, продължавайте. 

Не е ли интересна идея това?
Силните и слабите черти на Телеца Твоят космос

Силните и слабите черти на Телеца

Той е най-търпеливият от зодиака, най-издръжливият и самоувереният

Действията ви ще се увенчаят с успех Твоят космос

Действията ви ще се увенчаят с успех

Астрологична прогноза за 25 април

Пътят към рая Твоят космос

Пътят към рая

Защо Смъртта е с коса…

Венера в Близнаци: ще търсим разнообразие в любовта Твоят космос

Венера в Близнаци: ще търсим разнообразие в любовта

Планетата на красотата влиза в знака днес и ще остане там до 19 май

Поискайте и ще ви се даде Твоят космос

Поискайте и ще ви се даде

Астрологична прогноза за 23 април

Бъдете упорити, дисциплинирани и смирени Твоят космос

Бъдете упорити, дисциплинирани и смирени

Какво ни носи до 6 септември ретроградният Сатурн

Лъчезарната Фаетон и астрологичните богини Твоят космос

Лъчезарната Фаетон и астрологичните богини

Това ще е темата на запомняща се среща на 23 април във Военния клуб. Вход свободен!

Погледнете не към учителя, а към урока - II Твоят космос

Погледнете не към учителя, а към урока - II

Много болести идват от погрешната мисъл, че някой ви източва енергията, а се блокирате самите вие

Ден за планове и мечти Твоят космос

Ден за планове и мечти

Астрологична прогноза за 16 април

Не споделяйте плановете си Твоят космос

Не споделяйте плановете си

Астрологична прогноза за 15 април

Прилив на енергия Твоят космос

Прилив на енергия

Астрологична прогноза за 14 април

Нежни преживявания Твоят космос

Нежни преживявания

Астрологична прогноза за 13 април