Твоят космос

Не се бори с лошите мисли, замести ги

Великите ментални закони (първа част)

Не се бори с лошите мисли, замести ги
Мисленето на човека се управлява от 7 велики ментални закона, пише Емет Фокс. Те са толкова истинни и реални, колкото законите на физиката, химията и механиката. Тъй като контролирането на мислите е ключ към контролирането и на съдбата, е добре да познаваме тези закони и да ги разбираме.

1. Закон за заместването

За да се избавим от определена мисъл, трябва да я заменим с друга. Невъзможно е да се изтрие една мисъл от съзнанието, тя може само да бъде заместена с друга. 
На физическо ниво този закон не съществува. Ако вие държите в ръката си камък или книга, можете да се избавите от тях, като просто разтворите пръстите си и тези предмети ще паднат на земята. За да отстраните негативна мисъл, трябва да я „наложите" с позитивна и конструктивна. Ако този закон действаше във физическия свят, би трябвало за да оставите камъка или книгата, да вземете в ръка писалка или молив.
Ако ви кажа "Не мислете за статуята на Свободата", вие няма да го направите, дори да имате цялото желание на света. Всички опити да не мислите за нея само ще върнат образа ѝ в съзнанието ви. Но ако си изберете друга мисъл, върху която да се концентрирате, ща забравите за статуята на Свободата. 
Когато ви сполетят негативни мисли, не се борете с тях. Старайте се да мислите за нещо позитивно. Най-добре за Бог, но ако по някаква причина това ви е трудно, съсредоточете се върху всяка позитивна и конструктивна идея и негативната мисъл ще си отиде.

2. Закон за релаксацията

Усилията в менталната работа не са ефективни. Колкото повече усилия прилагате, толкова са по-малко резултатите. Точно обратното на нещата във физическия свят, където успехът зависи предимно от интензивността на положения труд. 
Всеки опит да упражните ментален натиск е обречен на неуспех. В момента, в който в съзнанието ви възникне напрежение, то престава да работи творчески и започва да мисли стереотипно. Когато се опитвате да ускорите събитията чрез ментално напрежение, вие блокирате творческата сила. Трябва да се отпуснете съзнателно и да изгоните напрежението. 

3. Закон за подсъзнателната работа

Когато съзнанието ви роди и се хване за една идея, то веднага се опитва да я осъществи. Използва всичките си ресурси (които са много повече, отколкото сте свикнали да мислите) за достигане на целта. Съзнанието използва всяка трошица знание, което някога сте натрупали, даже и тази информация, която ви се струва че сте забравили. То мобилизира всички ментални сили, дори тези, с които разполагате, но никога не сте използвали до този момент. Черпи енергия от менталната атмосфера на човешката раса. Пуска в ход всички закони на природата във и извън нас, за да достигне набелязаната цел.
Някои резултатите идват почти незабавно, за други се изисква определено време. Когато подсъзнанието приеме една идея, то се опитва да я направи реалност, освен редките случаи, когато нова е невъзможно.
Този закон се отнася както за „лошите", така и за „добрите" идеи. Когато хората го използват за негативните мисли в главата си, това носи в живота им проблеми, болести и даже бедствия. Когато идеята е светла и креативна – тя носи изцеление, свобода и успех. Не можем да разчитаме на хармония в живота си, ако делата ни на тази земя не са хармонични. Хармонията е естествен резултат от позитивните, конструктивни и добри мисли и действия. 
Следователно единственото, което ни трябва, е да накараме подсъзнанието да приеме идеята, която искаме да въплътим в живота и да позволим на законите на природата да направят всичко останало. Няма значение дали става дума за здраво тяло, богат живот или успешна кариера. Това, което трябва да направим, е да дадем заповед, подсъзнанието ще я изпълни.

(Следва продължение)
Всеки ден правете нещо, което ви плаши Твоят космос

Всеки ден правете нещо, което ви плаши

Речта на Кърт Вонегът пред випуск „97” в Масачузетския университет

Желание за контрол над любимия човек Твоят космос

Желание за контрол над любимия човек

Астрологична прогноза за 24 май

Не се поддавайте на страховете си Твоят космос

Не се поддавайте на страховете си

Астрологична прогноза за 23 май

Каним ви „На кафе с Ванга“! Твоят космос

Каним ви „На кафе с Ванга“!

Ще ви представим книгата на Веска Цицелкова, издадена от Списание 8, във вторник в книжарница „Гринуич“

Близнаци: Винаги в търсене на промяната Твоят космос

Близнаци: Винаги в търсене на промяната

Представителите на зодия Близнаци лесно се адаптират към новото и проявят винаги тактичност

Парфюмните истини Твоят космос

Парфюмните истини

Истината ще ви направи свободни

Венера в Рак: Ще сме водени от любовта Твоят космос

Венера в Рак: Ще сме водени от любовта

В периода от 19 май до 14 юни задачата ни е свързана с грижата за близките ни хора

Всевишния си избрал за свое прибежище... Твоят космос

Всевишния си избрал за свое прибежище...

Пътеводител за Книгата, която винаги ще ти помогне в нужда

Ден на провокации Твоят космос

Ден на провокации

Астрологична прогноза за 21 май

Ден за уединение и смирение Твоят космос

Ден за уединение и смирение

Астрологична прогноза за 20 май

Висинната психология на Роберто Асаджоли Твоят космос

Висинната психология на Роберто Асаджоли

Психосинтезът ни извежда до върховете на нашата личност чрез усъвършенстването на вътрешния Аз

Психологията „с душа” вече и у нас Твоят космос

Психологията „с душа” вече и у нас

Започват дни на Психосинтеза с лекции, семинари и представяне на книга

Ден на изкушения Твоят космос

Ден на изкушения

Астрологична прогноза за 18 май

Проявете своите чувства Твоят космос

Проявете своите чувства

Астрологична прогноза за 19 май