Твоят космос

Да постъпваш както желаеш не винаги е разумно

Ако всички си тръгват може би причината е в теб?

Да постъпваш както желаеш не винаги е разумно
Съществува причина да казват, че след като нещо се е объркало, е лесно да видиш грешката. Когато си припомните предишните си връзки, ясно ще видите какво се е объркало, защото вече не влагате в тях емоции. Емоциите замъгляват разума. При силни чувства е изключително трудно да вземете добро и разумно решение. За това подробно разказва в книгата си „Любовта е сделка" Джес Маккан. Според нея единственият начин да се спечели войната с емоциите е да си изградим стратегия за ходене на срещи, преди да се обвържем. Ако се опитвате да планирате действията си, след като вече се срещате с някого, емоциите ви ще ви изкушават, ще действате несигурно и в крайна сметка ще изгубите, твърди авторката на „Любовта е сделка": 

Приятелката ми Кари не играе игрички, защото според нея не е необходимо. Винаги когато се запознае с някой мъж, тя подчертава, че не си пада по игричките. Подходът ѝ е да бъде напълно открита относно мислите и чувствата си, за да няма обърквания или недоразумения. И въпреки това не успява да задържи мъжете. Те все ѝ казват, че просто не са готови за сериозна връзка. Кари твърди, че избира неподходящия момент. Един ден, докато обядвахме, тя ме погледна разстроено и каза: „Не разбирам тази нова мода. Мъжете просто нямат нагласата да се задоволят само с едно момиче. Сякаш вече не е хубаво да си женен, а мъжете искат да останат ергени до края на живота си." 
...Обясних ѝ, че ако мъжете винаги късат с нея по един и същи начин, то тогава проблемът е в нея, а не в тях. Първоначално Кари не ми повярва. Кълнеше се, че вината не е нейна: „Млада съм и изглеждам чудесно. 

Имам страхотна работа и съм забавна. Няма начин причината да е в мен!".

...Въпросът не беше, че не е добра партия, а че правеше нещо, което караше мъжете да не искат продължителна връзка с нея. За да постигне различен резултат, трябваше да открие с какво ги отблъсква, а след това да го промени. Познавам Кари от години, а и тя не би се притеснила да каже, че за нея гаджетата винаги стоят на първо място. Тя винаги зарязва приятелите си, ако има възможност да излезе с някой мъж. Щом се среща с някого, когото харесва, тя прекъсва всякакви връзки с външния свят и въпросният мъж става най-важното нещо за нея. Влюбва се бързо и иска да прекарва всяка минута с гаджето си.
„Мислиш ли, че мъжете не усещат как пренареждаш живота си заради тях? – попитах я аз. – Според мен е очевидно, че прекалено настойчивият ти характер ги отблъсква. Знам, че искаш да прекарваш времето си с мъжа, когото харесваш, но да зарежеш всичко, за да излезеш с него, когато ти се обади, е прекалено, особено в началото. Ясно ми е, че постъпваш, както желаеш, но това не винаги е разумно."

„Но аз не играя игрички – нацупи се Кари. – Ако срещна някого, когото харесвам, и той иска да прекара с мен събота и неделя, защо да се преструвам,

че имам други ангажименти? Просто искам да правя онова, с което ми се занимава, а не да въртя тези глупави номера!"
„Знам, че не ти се иска да постъпваш така, Кари. Но за съжаление точно това ще се наложи да направиш" – обясних ѝ аз.

Най-честото оплакване, което чувам от жените, е, че те не искат да играят игрички. Прекалено стари са за номера, прекалено са заети, прекалено зрели, прекалено красиви и твърде умни. На тях им изглежда естествено да постъпват, както искат, и изграждането на стратегия в любовта им се струва твърде нагласено. Те желаят да срещнат някого, да разкрият истинските си чувства и мъжът да ги хареса заради характера им. На теория звучи добре, но за съжаление не става така. Независимо дали ви харесва, връзките просто не се получават по този начин, особено в началото.
Проблемът на Кари беше, че 

тя поставяше мъжа на първо място и така мъжете я възприемаха като отчаяна жена, която няма собствен живот. 

Ако продължеше да прави онова, което на нея ѝ се иска (и без да играе игрички), мъжете щяха да постъпват по същия начин. Все пак определението за лудост е да правиш непрекъснато едно и също нещо и да очакваш различни резултати. Ако Кари искаше да промени отношението на мъжете към себе си, трябваше самата тя да започне да се държи по различен начин с тях. Следващия път, когато започне да се среща с някого, щеше да ѝ се наложи да се въздържа и да не го вижда прекалено често. 

...Това означава ли, че играе игрички? Означава ли, че не се държи естествено? Възприемайте го както искате. Аз предпочитам да мисля, че така изгражда стратегия, за да получи каквото иска. Кари можеше да продължи да подчинява действията на чувствата си, но най-добрият показател за бъдещите събития е миналото. А нейното минало беше доста самотно.Ако искате да постигнете каквото и да било в живота, ви е необходима стратегия. 

Ако искате да отслабнете, избирате стратегия за диета. Когато искате да оправите финансовите си дела, да си купите нова къща, да започнете нова работа – за всичко това ви е нужна стратегия! Защо с любовта да е различно? Ако искате мъж, ви е необходима стратегия. Едва ли си казвате: „Искам да си намеря работа, но няма да мисля много по този въпрос. Ще оставя всичко на късмета. Ще отида на интервюто, пък каквото се случи". Прави ли някой така? И въпреки това повечето жени се отнасят по подобен начин към срещите. Те очакват любовта просто да се появи както във филмите. Мъжът ще ги зърне от другия край на претъпкана стая, ще остане поразен от красотата им и ще ги ухажва с цветя, бонбони и от време на време с романтична поема. За тях разумният план просто не се вписва в романтиката. Е, време е да се събудите! Това е истинският живот, а не романтичен филм. В истинския свят трябва да сте съобразителни и схватливи, за да получите каквото искате.

Играете ли игрички в любовта? Или прилагате стратегия, за да оцелеят връзките ви? Това е опитът на Джес Маккан, за която „Любовта е сделка". 
А вие какво мислите? Очакваме коментарите ви.
Всеки ден правете нещо, което ви плаши Твоят космос

Всеки ден правете нещо, което ви плаши

Речта на Кърт Вонегът пред випуск „97” в Масачузетския университет

Желание за контрол над любимия човек Твоят космос

Желание за контрол над любимия човек

Астрологична прогноза за 24 май

Не се поддавайте на страховете си Твоят космос

Не се поддавайте на страховете си

Астрологична прогноза за 23 май

Каним ви „На кафе с Ванга“! Твоят космос

Каним ви „На кафе с Ванга“!

Ще ви представим книгата на Веска Цицелкова, издадена от Списание 8, във вторник в книжарница „Гринуич“

Близнаци: Винаги в търсене на промяната Твоят космос

Близнаци: Винаги в търсене на промяната

Представителите на зодия Близнаци лесно се адаптират към новото и проявят винаги тактичност

Парфюмните истини Твоят космос

Парфюмните истини

Истината ще ви направи свободни

Венера в Рак: Ще сме водени от любовта Твоят космос

Венера в Рак: Ще сме водени от любовта

В периода от 19 май до 14 юни задачата ни е свързана с грижата за близките ни хора

Всевишния си избрал за свое прибежище... Твоят космос

Всевишния си избрал за свое прибежище...

Пътеводител за Книгата, която винаги ще ти помогне в нужда

Ден на провокации Твоят космос

Ден на провокации

Астрологична прогноза за 21 май

Ден за уединение и смирение Твоят космос

Ден за уединение и смирение

Астрологична прогноза за 20 май

Висинната психология на Роберто Асаджоли Твоят космос

Висинната психология на Роберто Асаджоли

Психосинтезът ни извежда до върховете на нашата личност чрез усъвършенстването на вътрешния Аз

Психологията „с душа” вече и у нас Твоят космос

Психологията „с душа” вече и у нас

Започват дни на Психосинтеза с лекции, семинари и представяне на книга

Ден на изкушения Твоят космос

Ден на изкушения

Астрологична прогноза за 18 май

Проявете своите чувства Твоят космос

Проявете своите чувства

Астрологична прогноза за 19 май