Твоят космос

Живеете, за да давате

Битието е празник, а не проблем, който трябва да бъде решен

Живеете, за да давате
„Майкъл, ако светът бъде разделен на две — даващи и взимащи, винаги бъди сред даващите и ще откриеш, че Онзи горе ще се погрижи за теб". Това запомнил от дядо си Майкъл Бърнард Бекуит. Изумителни са начините, по които Духът действа чрез даващите, пише Бекуит в „Духовно освобождение. Разгърни пълния си потенциал!". Като казвам да бъдете по-щедри, нямам предвид да продадете къщата и да раздадете всичките си пари, не. Става дума за това да замените егоистичната нагласа със самоотверженост. Нека част от духовния ви план за деня бъде въпросът „Как мога да дам нещо от себе си днес?", ни съветва Бекуит, който изброява в книгата си и някои от най-важните отличителни черти на еволюиралия човек.

  • Практикувайте това в продължение на няколко дни и ще откриете, че сте влюбени в даването - а вселенският закон ще откликне, давайки ви още и още, за да споделяте с другите. Тогава ще усетите как сърцето ви е станало голямо колкото света и вие сте готови да давате еднакво на всички свои братя и сестри по земята — с други думи, сега живеете, за да давате.
  • Еволюиралият човек благодари. Еволюиралият човек дава без идея да получи. Дава, за да живее, докато не започне да живее, за да дава. С все по-дълбокото разбиране на вселенския закон той се научава да прави това, за да чувства вътрешното богатство. Осъзнал е, че вселената на изобилието търси оръдия, чрез които да раздава своята безусловна любов, състрадание, любяща доброта и ресурси. 
  • Еволюиралият човек винаги гледа да прости пръв. Когато отказваме да простим, това показва привързаност към нуждата да бъдем прави, а също и неспособност да простим на самите себе си. Силата на прошката носи освобождение, защото разчиства пътя за притока на добро в живота ни. Тя е един от основните фактори за трансформацията както в нашия, така и в живота на други хора. Да пазим сърцето и ума си чисти от остатъчни наслоявания на негодувание и ненавист е жизненоважно за духовното ни пробуждане. 
  • Еволюиралият човек възприема живота като празнуване, а не като проблем, който трябва да бъде решен. Всеки проблем е като тъмнината и когато запалим лампата на съзнателността, виждаме, че проблем всъщност няма - липсвала е само светлината на разбирането, на различаващата яснота. Когато достигнем по-дълбоко ниво на разбиране, настъпва промяна в парадигмата, която дава възможност за ново възприятие. Проблеми няма — има само човешка невроза, която може да бъде излекувана посредством духовно вникване.
  • Еволюиралият човек избира щастието пред драмата. Той няма нужда от драматизъм, за да знае, че съществува. Разбрал, че е безсмислено да бъде непрестанно в центъра на някоя криза - била тя истинска или въображаема - само и само да се чувства жив или да получи вниманието, което желае. Престанал е да повтаря мантрата „Изживявам драма, значи съществувам", защото тя не му върши работа. Не саботира собственото щастие, като сам си създава конфликти.
Силните и слабите черти на Телеца Твоят космос

Силните и слабите черти на Телеца

Той е най-търпеливият от зодиака, най-издръжливият и самоувереният

Действията ви ще се увенчаят с успех Твоят космос

Действията ви ще се увенчаят с успех

Астрологична прогноза за 25 април

Пътят към рая Твоят космос

Пътят към рая

Защо Смъртта е с коса…

Венера в Близнаци: ще търсим разнообразие в любовта Твоят космос

Венера в Близнаци: ще търсим разнообразие в любовта

Планетата на красотата влиза в знака днес и ще остане там до 19 май

Поискайте и ще ви се даде Твоят космос

Поискайте и ще ви се даде

Астрологична прогноза за 23 април

Бъдете упорити, дисциплинирани и смирени Твоят космос

Бъдете упорити, дисциплинирани и смирени

Какво ни носи до 6 септември ретроградният Сатурн

Лъчезарната Фаетон и астрологичните богини Твоят космос

Лъчезарната Фаетон и астрологичните богини

Това ще е темата на запомняща се среща на 23 април във Военния клуб. Вход свободен!

Погледнете не към учителя, а към урока - II Твоят космос

Погледнете не към учителя, а към урока - II

Много болести идват от погрешната мисъл, че някой ви източва енергията, а се блокирате самите вие

Ден за планове и мечти Твоят космос

Ден за планове и мечти

Астрологична прогноза за 16 април

Не споделяйте плановете си Твоят космос

Не споделяйте плановете си

Астрологична прогноза за 15 април

Прилив на енергия Твоят космос

Прилив на енергия

Астрологична прогноза за 14 април

Нежни преживявания Твоят космос

Нежни преживявания

Астрологична прогноза за 13 април