Подкрепете ни!
Светът в теб24 март 2018

Вижте Божественото във всеки човек, който върви насреща ви

Колкото по-малко завися от човешкото щастие, толкова повече мога да имам от него

Вижте Божественото във всеки човек, който върви насреща ви
Сергей Лазарев е световноизвестен руски учен, изследовател и лечител, основоположник на популярния в цял свят метод на лечение \Диагностика на кармата". Истините, които той препредава в 12-те тома на книгата си, са основополагащи за всяко духовно учение. Нека си припомним някои от аксиомите на Лазарев. 

  • Повишената зависимост от способностите, интелекта, благополучната съдба се нарича „гордост". Прекомерната зависимост тръгва като начало от неприемането на загубите на това, което притежаваш. Повърхностното ниво на гордостта представлява повишена ориентация и зависимост от първото ниво на духовните ценности - способностите, интелекта, благополучието. По-мащабният, дълбочинен фон е, когато има повишена зависимост от принципите, идеалите, плановете и надеждите. Колкото са по-значителни и мащабни са човешките ценности, от които завися, толкова по-голямо е престъплението срещу любовта, което бих могъл да извърша.
  • Какво може да се каже на прост език за тази ситуация? Личната карма обикновено съвпада с родителската. Ако в предишните животи е убивана любовта, то и при предците вероятно някой е извършил подобно престъпление. Колкото по- голяма агресия е извършена срещу любовта, толкова и дълго човек я носи в себе си. Колкото е голям размерът на престъплението, толкова душата на потомците се „замърсява" и толкова повече, в следващите си.животи, човек ще отговаря за тези престъпления. Пречистването - чрез болести и нещастия - преди всичко ще бъде за него, а не за децата и внуците му.
  • Агресията към любовта винаги се превръща в агресия към света и към хората. Колкото повече вътрешно аз съм агресивен към света, толкова повече той е агресивен към мен. Също така, хората с повишена вътрешна гордост привличат към себе си болестите и нещастията. И колкото и да е странно, многобройните неуспехи, болести, нещастия или проклятия помагат на членовете на такъв род да оцелеят. Чрез всичко това се извършва намаляване на зависимостта и значимостта на човешките ценности. Тогава нараства импулсът на устремяване към любовта и към Бога. И един такъв род може да оцелее.
  • Когато сега излезете от залата, във всеки човек, който върви насреща ви, трябва да виждате Божественото. Във всяка ситуация, която ви обкръжава, трябва да усетите проявлението на Божественото. Колкото повече чувствате висшата, макар и непонятна за вас в момента, логика на Божественото, толкова по-малко ще зависите от човешката логика. Колкото повече сте открити за любовта, толкова по-малко ще зависите от съзнанието. Защото Бог - това е любов, а човек - това е съзнание. Припомнете си всички хора през живота си, които са ви обидили и им простете. Разберете и почувствайте, че това няма нищо общо с тяхната воля, че чрез човешкото унижение са спасявали Божественото във вашата душа. Припомнете си всички моменти, когато сте потискали любовта в душите на другите хора, било чрез осъждане или чрез презрение и недоволство. Преминете през тези ситуации отново, като премахнете претенциите и съхраните любовта. Припомняйте си я десетки, стотици пъти, докато не почувствате, че ако ситуацията се повтори, вие вече ще преминете през нея като съвършено различен човек. Молете се за децата, внуците и правнуците, за да могат те да съхранят любовта си към Бога и да не търсят виновни.
  • Разберете едно - ако вие вътрешно не се промените, молитвата няма да ви помогне. Трябва да се промените изцяло, дори до нивата на рефлексите. Отначало това е тежко, но ако сте решили да се промените без връщане назад, винаги ще има резултат. На твърде много пациенти не успях да помогна, защото те бяха готови да работят над себе си, докато боледуваха или ги сполитаха нещастия, т.е. молеха се и се опитваха да се променят, само за да оздравеят или да снемат от себе си неприятностите. Ние се променяме, за да се приближим към Бог, а не за да получим повече човешки ценности. По-късно те сами ще дойдат. Колкото по-малко завися от човешкото щастие, толкова повече мога да имам от него.
  • Що се отнася до тялото. Тъй като гордостта е повишена значимост на тялото и зависещото от него съзнание, периодичното ограничаване по отношение на хранене, дишане и общуване е полезно. Забавянето на съзнанието става, когато човек престава да критикува и оценява случващото се. Ритмичната музика и ритмичният танц също забавят съзнанието. Престоят във вода ни напомня за периода на бременността и за етапа, когато всичко живо все още се е намирало в океана. Затова чувствата ни стават по-активни, а съзнанието по-бавно. Спокойното, ритмично ходене, ако продължава повече от половин час, започва да забавя съзнанието.

Из „Диагностика на кармата", Сергей Лазарев
Трите вируса на съзнанието Светът в теб

Трите вируса на съзнанието

Как сами си забраняваме да променим живота си към по-добро

Ако човек е по природа мързелив или глупав, той оставя улики за това в най-дребните Светът в теб

Ако човек е по природа мързелив или глупав, той оставя улики за това в най-дребните детайли

Хората реагират на вашата енергия и поведение повече, отколкото на думите ви. Отърсете се от склонността винаги да спорите.

Колко пъти може да се падне в една и съща яма Светът в теб

Колко пъти може да се падне в една и съща яма

Понякога промяната при садомазохиста е възможна

Идва епохата на пробуденото правене Светът в теб

Идва епохата на пробуденото правене

E. Толе: Намираме се в средата на изключително важно събитие в еволюцията на човешкото съзнание

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта Светът в теб

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта

Любовта е търсене, премеждие, отдаване, принасяне, жертва, кръст, пътуване...

Виждате ли грешката? Светът в теб

Виждате ли грешката?

Един кратък урок по устойчивост на критика

Какво означава да се грижиш за другия Светът в теб

Какво означава да се грижиш за другия

Миналата любов е източник на сила, настоящата любов е резултат от силата

11 знака, които показват, че си свободен дух Светът в теб

11 знака, които показват, че си свободен дух

Свободен ли си или си закотвен от материалния свят?

Твоята половинка се намира в теб Светът в теб

Твоята половинка се намира в теб

Обърни внимание кога си щастлив, обърни внимание кога си нещастен, но не обвинявай другите

Защо не са ми дали хляб? Светът в теб

Защо не са ми дали хляб?

Не започвай с третата фраза

Какво са чакрите и кои са седемте основни в човешкото тяло? Светът в теб

Какво са чакрите и кои са седемте основни в човешкото тяло?

Колкото по-добре отворени и балансирани са те на енергийно ниво – толкова по-добре се чувстваме ние

Ако мислите, че няма надежда – нея няма да я има. Изборът е ваш. Светът в теб

Ако мислите, че няма надежда – нея няма да я има. Изборът е ваш.

Чомски: Губим детството си. Учителите заковават децата в рамките на тестовете и изпитите.

Твой ред е да носиш детето на корема си 9 месеца Светът в теб

Твой ред е да носиш детето на корема си 9 месеца

Баща на трима синове с писмо до себе си към миналото

Врeме за инвентаризация на собствения си живот Светът в теб

Врeме за инвентаризация на собствения си живот

Когато живеете в градината на надеждата, нещо винаги разцъфтява

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас Светът в теб

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас

Трябва да разберем, че Бог е зад гърба ни винаги и това, че ни е изоставил е брътвежът на егото, а не истината. Той е тук и сега. Винаги.