Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

„Добре дошли в България“

През март ви очакват две представления на сценичния разказ за субсидии, бежанци, майки, ловци, артисти и други българи

Спектакълът „Добре дошли в България" ще има две представления този месец - на 23 и 24 март от 19:30 ч в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс (НДК). На български език с английски субтитри. 

Билети: в билетния център на НДК.
 
„Добре дошли в България" е последният проект на провокативната театрална трупа "36 маймуни". Въоръжени със стръкове ароматна чубрица, ведра усмивка и повишено внимание, те се впускат в дебрите на българската идентичност днес. И изучават едновременно лицето и гърба ѝ, границите между патриотизма и национализма, пределите на здравословната толерантност и съчувствие.
 
В телевизионно обръщение президентът на републиката призовава всички българи да се включат активно в привличането на 1302-ма бежанци, които да се заселят в държавата, за да се усвоят жизненоважни субсидии от европейските фондове. Мъже, майки, ловци, пенсионери, артисти - всички започват активна пропаганда към бежанците, подминаващи България. 

Междувременно български емигрант сее репички в Германия и мечтае да се включи в първата мисия до Марс, а последната останала в страната еколожка от БАН изследва популацията на агресивни привнесени калинки и кактуси, които превземат територии, застрашавайки родни видове. Националисти пък решават да превземат крепостта в Плиска, докато сигнал за бомбен атентат всява паника в центъра на София.
 
Така екипът на „Добре дошли в България" забърква добре познатите новинарски заглавия, неизбежните страхове и присъщите на всеки блянове в апетитен, дъхав тюрлюгювеч. А прекрасните актьори Здрава Каменова, Ева Данаилова/Екатерина Георгиева, Ива Тодорова, Александър Митрев, Петко Каменов, Тони Карабашев и Владимир Димитров го „сервират" на публиката с щедри щипки родолюбие и предупредително намигване. Все така актуално на фона на общата ситуация с бежанците в Европа, а и на пресни примери като този в Белене. 
 
„Добре дошли в България" 
пърформанс-четене

автори: Здрава Каменова и Гергана Димитрова 
съавтори: Елена Шопова, Петър Мелтев, с подкрепата на Василена Василева.

участват: Здрава Каменова, Владимир Димитров, Ева Данаилова/Екатерина Георгиева, Ива Тодорова, Петър Мелтев/Александър Митрев, Петко Каменов, Тони Карабашев, 

сценограф: Елена Шопова
видео: Петко Танчев
музика: Павел Терзийски
режисьор: Гергана Димитрова
асистент: Екатерина Чокова
фотограф: Здравко Йончев
времетраене: 75 минути
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане