Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Най-добрият летищен терминал е в Мюнхен

Престижна награда за Летище Мюнхен и Lufthansa

Летище Мюнхен и Lufthansa получиха изключително престижно отличие на годишните световни награди в сферата на авиацията World Airports Award 2017, връчвани от базирания в Лондон институт Skytrax. Терминал 2 на Летище Мюнхен беше обявен за най-добрия в света. Класацията е въз основа на проучване сред 14 милиона пътници. Терминал 2, който отвори врати през 2003 г., вече включва и новото сателитно съоръжение, влязло в експлоатация през април миналата година. Завършването на проекта за разширение увеличи капацитета му от 11 на 36 милиона пътници годишно. Новата сграда разполага с 27 ръкава за отвеждане, които предоставят на пътниците директен достъп до самолетите, без да е необходим автобусен трансфер. Терминал 2 се управлява съвместно от Летище Мюнхен и Lufthansa в партньорство 60:40.

Терминал 2 е основната база в Мюнхен на Lufthansa, партньорските ѝ авиокомпании и Star Alliance. „Развълнуван съм, че заедно с летището спечелихме това страхотно признание. Похвалите от страна на нашите клиенти са най-големият комплимент, който можем да получим. Терминал 2 предлага на своите гости отличен пътнически комфорт и резултатите сочат, че пътниците ни също смятат така. Но подобен терминал би могъл да съществува единствено благодарение на служителите, които правят ежедневното предоставяне на най-висок клас услуги възможно", коментира изпълнителният директор на хъба на Lufthansa в Мюнхен Вилкен Борман. 

Главният изпълнителен директор на Летище Мюнхен д-р Михаел Керкло бе поканен на сцената още веднъж, за да получи приза за най-добро летище в Европа. 

Забележителните резултати, постигнати от Терминал 2 и отличени на световните награди в авиационния бранш, се дължат на много фактори. Наред с впечатляващите резултати в категориите за цялостно изживяване и комфорт на пътниците, терминалът постигна топ рейтинг и по отношение на възможностите за развлечение и тихите зони, в които гостите могат да релаксират, да четат или работят. Т2 обра овациите и като транзитен терминал: още в архитектурния план сградата беше проектирана така, че да сведе времето за прекачване до минимум. Добавянето на централен сателитен терминал подобри качеството и капацитета на Терминал 2.

Изходите към самолетите са проектирани като футуристични зони за чакане, съобразени с нуждите на пътниците. Навсякъде в Терминал 2 пътниците могат да намерят тихи зони, в които да се отпуснат и релаксират в удобните кресла. А онези, които желаят да използват времето си продуктивно, ще оценят свободния достъп до безжичен интернет, контактите и връзките за USB. Семейните зони за чакане са организирани така, че най-малките да могат да изразходят излишната си енергия, преди да се качат в самолета. 


ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Lufthansa със 700 000 български пътници

Пазарният дял на компанията у нас стигна 30% повече »

Събития
 
 
0

Най-големият пътнически самолет в света каца на летище София

Airbus A380 на Lufthansa идва на 16 октомври около 13 часа повече »

Събития
 
 
0
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане