Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Очакваме ви на „Аполония“!

Разнообразна и интересна програма на 33-ото издание на фестивала. Част от нея е и Списание 8

И тази година духът на „Аполония" ще превземе Созопол. 33-ото издание на Празниците на изкуствата ще се състои от 26 август до 5 септември, предоставяйки възможност на посетителите да се насладят на събитието не десет, както обикновено, а цели единайсет дни. 

Списание 8 ще е част от събитията и също ви очаква в Созопол! Освен че за втора година ще присъстваме на базара „Книжна Аполония“, като част от литературната програма на фестивала ще бъде представена една от книгите, издадени от „8“. На 29 август (вторник) от 18 ч заповядайте на общото представяне на тримата отличени в категория проза на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ - Деси Нико с „Алиса и петък вечер“, Горан Атанасов с „Ще се върна в седем“ и Георги Караманев с „И додето се раждат лъчите“.

Както всеки път, „Аполония" ще събере на едно място най-големите имена в българското и чуждестранното изкуство, за да представят най-актуалните си творчески проекти. Музика, кино, литература, фотография, балет са само част от наситената програма. Тазгодишното издание предвижда безброй изненади за посетителите си. Закупилите Златен билет получават както пълен достъп до всички събития на фестивала, така и по-голям шанс да бъдат свидетели на изненадващите моменти. Билетите вече са в продажба, а цената им остава същата като миналогодишната, въпреки удълженото времетраене на „Аполония". 

Фестивалът ще бъде открит с концерт премиера на „Мистерията на българските гласове" под диригентството на Дора Христова. Следващите вечери на сцената на Амфитеатъра ще излязат любими изпълнители като Лили Иванова,  Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Люси Дяковска. Премиерен концерт за България и Европа ще изнесе и камерният ансамбъл „Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и солисти Георги Василев и Красимир Щерев.

Театралните постановки и кинопрожекциите ще бъдат на сцената на читалище „Отец Паисий". Специално внимание привлича  премиерата за Европа на „Class" с продуцент самия Фестивал. На сцената на Археологическия музей акцентът пада върху класическата музика, с множество български изпълнители, връщащи се в родината специално за арт Фестивала. В Художествената галерия  творци като Захари Карабашлиев, Милен Русков, Александър Секулов и други ще представят най-новите си произведения.

Джаз концертите на Фестивала ще се състоят в Клуб Аполония/Сцена ОББ, с известни изпълнители като Живко Петров, Ангел Заберски, братя Владигерови и много други. 

За поредна година Обединена българска банка е генерален спонсор на Празници на изкуствата „Аполония". И на това издание ОББ ще връчи специална награда на талантлив и доказал се български творец. 


Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане