Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Дойде време за „Въздухария“!

Въздушни акробатики, карнавал, полети, лекции и музика в четвъртото издание на фестивала

Полети с парапланер за всеки, балон с горещ въздух, карнавал във въздуха и акро шоу са само част от активностите, които ще се случат по време на четвъртото издание на фестивала „Въздухария" (8-10 септември), организиран от SkyCamp в партньорство със списанието за екстремни спортове 360°. Най-хубавата част е, че всеки може да се включи като участник или зрител!

Специално за четвъртото издание на фестивала в България пристигат двама френски пилоти, доказали уменията си не веднъж на международната сцена. Те ще изпълнят акробатично шоу с парапланери в небето над Манастирската поляна, на която ще бъде разположена фестивалната зона. Освен това гост на „Въздухария" ще бъде и българският атлет на Red Bull и изключителен акропилот – Весо Овчаров. Фигури в небето ще чертаят и самолети. Пилотът Александър Мариносян ще изпълни акро шоу със самолет.

Мечтата за политане е най-лесно осъществима по време на „Въздухария". Вече е възможно предварителното записване за тандемни полети с парапланер или въздушен балон през сайта на фестивала. Предварителната заявка за полет осигурява предимство на желаещите пред останалите, записали се на място. 

Карнавал във въздуха с награди ще очаква всички по-щури пилоти. Организаторите на „Въздухария" предизвикват всеки пилот да се премени подобаващо, така че въздушното пространство да се изпълни с весели, шарени и щури летци. Във въздушния карнавал могат да се включват и всички, записали се за тандемен полет. Те обаче трябва да помислят не само за своя костюм, а и за карнавална премяна за пилота, с когото ще полетят. След фестивала ще бъде организиран конкурс за най-оригинална карнавална премяна, от който ще бъдат излъчени трима победители. Наградата за тях ще бъде ветроходно пътешествие, подарено от организаторите на „Въздухария". 

„Въздухария" ще забавлява посетителите си не само във въздуха, но и на земята. Ще бъдат организирани работилници и представления с различни тематики – пътят на кунг фу, цирк „Играчка-плачко", аеро йога, огнен пърформънс "Бушмен" от Dario Bulgario, цирк „Combino Circus", работилница "Да оцветим света с любов" и други, които предстоят да бъдат обявени. Фестивалът ще бъде съпроводен и от музиката на редица артисти, сред които Milenita & Band, Ambient Folklore, Zeyra, Група АС, Никола Симеонов, СътвориМи – импровизация с публиката, Soulfia – акустичен концерт и други. Към тях се присъединяват и двама диджеи, доказали възможностите си да изпращат във въздуха – DJ Ihou с неговите фънки ритми и DJ Dharba, който навлиза в света на ска музиката, дръм енд бейс звученето, балканските звуци и кумбия ритмите. 

Ясен Савов – настоящият носител на националния рекорд за най-дълъг прелет с парапланер (350 км), ще бъде един от пилотите, които ще направят представяне по време на фестивала. Презентация, обхващаща интересни летателни моменти и история на парапланеризма, ще бъде направена от опитните пилоти на SkyCamp и със сигурност ще привлече вниманието както на по-опитните, така и на начинаещите пилоти или просто любители на летенето. Специална лекция по метеорология ще бъде изнесена от Георги Йорданов, а Александър Мариносян, който ще изпълни самолетното акро шоу, също ще се качи на лекторската сцена като презентатор. 

„Въздухария" се осъществява с подкрепата на: Siteground, Red Bull, Roo'bar, Aperol, магазини „Стената", „Парашутка", OCB, Travel Cocktails, Шато Сопот, SkyNomad, Bulatsa. 


ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Въздухария: фестивал на свободния полет

Тази година можете да се включите и във фотоконкурса повече »

Събития
 
 
0
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане