Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Открий вкусовете на София на Sofia Restaurant Week

30 изключителни ресторанта, 60 специални тристепенни менюта

Специални атмосфера и ястия с екзотичен, модерен, европейски, български или азиатски привкус очакват всички любители на специалната храна на Фестивала на софийските ресторанти от 10 до 16 септември. Повече от 11 000 души посетиха досегашните две издания на събитието. Въз основа на тяхната преценка и тази на гурме експертите на Sofia Restaurant Week в новата селекция присъстват още по-интересни имена на нови и доказани софийски ресторанти, които предлагат още по-модерна и интригуваща кулинария.

По време на Sofia Restaurant Week ще може да обиколите максимален брой от модерните кулинарни локации в града, без да се притеснявате за семейния бюджет или за времето си. Кувертът в 25 лв. за меню, като напитките не са включени в цената, а повече информация за програмата и участниците можете да намерите на сайта на фестивала.За първи път на събитието ще може да опитате интригуващата тайландска кухня в Royal Thai, а екзотичните предложения продължават с японските Hamachi-in и Edo Sushi, мароканския Anette и индийския Saffron.

Европейската кухня е представена от немския Фенерите, гръцкия Маслината, италианските La Rocca, Фокача и Di Valli, както и от модерните предложения на Emotion Bar&Kitchen, MARMO, Red Coral Kitchen и Corso.

Любителите на качественото месо ще открият телешки стекове по класически рецепти в Кристал Стейк Хаус, Crystal Burger&Steak и АСКУА, но има изненада и за вегетарианците - 9 ресторанта са подготвили по едно вегетарианско меню.

Вкусните български гозби и атмосфера ще срещнете в Делвите, а руската кухня е представен от ресторант Арбат.

Ако обичате провокациите и нетрадиционните предложения – опитайте авторските менюта на Aubergine, Vacuum, Щастливото прасе и Talents.

Отличните винени изкушения и ястия ще откриете в GRAPE CENTRAL и ВИНО И ТАПАС.

Интересен акцент в програмата е Фестивалът на розовия домат, организиран от METRO на 16 септември, за който шеф готвачите на ресторантите ще предлагат специално ястие с български розов домат.Sofia Restaurant Week е международна инициатива, която се организира от водещите медии за заведения и туризъм - Ресторант Уийк ООД и Zavedenia.bg. Фестивалът се провежда с подкрепата на METRO, УниКредит Булбанк и Bibendum. Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week.
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане