Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Трансцендентална игра на дзен

Ошо Дзен Таро картите се фокусират върху едно по-задълбочено разбиране за тук и сега

Понякога в живота ни идват моменти, когато сме изпълнени със съмнения и несигурност, тогава ни се иска да намерим някакъв източник на вдъхновение и надежда - какво ли ще ми поднесе бъдещето, как ще съм със здравето, какво ще се случи с децата ми? Какво ще стане, ако реша да постъпя така, а не иначе? Точно с такава цел и по този начин се използват традиционните карти Таро – за да удовлетворим копнежа да научим нещо повече за миналото и бъдещето.

Тези OSHO Дзен Таро действат по друг начин – те се фокусират върху едно по-задълбочено разбиране за тук и сега. Това е система, в която е заложена мъдростта на Дзен, и тя ни казва, че случващото се във външния свят само отразява собствените ни мисли и чувства, въпреки че ние самите може и да не осъзнаваме какви точно са те. Добре би било да изместим вниманието си от външните събития, за да постигнем едно ново и по-ясно разбиране на това, което се случва в най-съкровената ни същност. 

Условията и състоянията на съзнанието, обрисувани в съвременните изображения на картите, сами по себе си са преходни и трансформиращи. Текстът в приложената книжка предлага тълкуване и осмисляне на изображенията посредством простия, разбираем и достъпен език на Дзен.

Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане