Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

2 награди за Списание 8 от Mtel Media Masters!

Женя Милчева спечели приза в кратките форми, а Антон Оруш – специалната награда в най-престижното състезание за научна и технологична журналистика

 
 
Списание 8 се превърна в най-споменаваната медия на тазгодишното издание на Mtel Media Masters. Ежегодните отличия са и най-престижните журналистически награди за научнопопулярна и технологична журналистика. Отговорният редактор на „8" Женя Милчева заслужи приза за печатни медии в категорията „Кратки журналистически форми" за материала си от брой 10/2016, в който разказва какъв е бил истинският ръст на Хаджи Димитър и защо това е важно.

„Кратките журналистически форми понякога са и по-трудни от дългите. Често висшият пилотаж е именно в тях", каза при връчването на наградата медийният експерт Орлин Спасов. „Радвам се и за това, че макар че наградата е персонална, чрез Женя Милчева награждаваме и Списание 8. Радвам се като медиен експерт да видя български медии, които имат апетита да възлагат експертизи на учени и те да достигнат до определени разкрития. Струва ми се, че това медиите да са заинтересовани и да възлагат такъв тип проучвания на различни научни организации или експерти е много позитивна тенденция в българската медийна среда".Женя за втори път печели награда в Mtel Media Masters - преди 3 години тя бе отличена в дългите журналистически форми за материала си „Генерална проверка“ (брой 3/2014).

Втората награда, свързана със Списание 8, заслужи младият ни и оригинален автор Антон Оруш, създател на сайта „Сандъците". Антон получи Специалната награда заради усилията си да показва на сайта си и на страниците на „8" невероятни технологични проекти от миналото. Той бе номиниран в конкурса за публикацията си „Съветският интернет" в брой 1/2017 г.
    
Още един материал от страниците на „8" попадна в селекцията на надпреварата - сред номинираните в дългите журналистическите форми за печатни медии попаднаха доц. Георги Милошев и доц. Милена Георгиева. С трите си номинации и двете награди списанието ни се открои сред колегите в оспорваната и реномираната надпревара.

Останалите награди заслужиха в печатните медии Христо Николов, от в. „24 часа", в онлайн дългите форми - Ваня Милева от „НаукаOFFNews", а сред кратките жанрове не бе определен победител. В телевизионната надпревара се отличиха Петър Георгиев от БНТ и Живко Константинов от „NOVA телевизия".

Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане