Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

„Човек на вярата“ на Международния фестивал на етнографския филм

Вторник от 18,15 ч ви очакваме в кино „Влайкова“

Този вторник (14 ноември)  от 18,15 ч ни очаква една наистина специална прожекция на филма на Списание 8 „Човек на вярата". С него ще бъде открит Международният фестивал на етнографския филм. Събитието е в кино „Влайкова", вход свободен! След края на прожекцията ще има и дискусия с участието на авторите Ганета Сагова и Добрин Кашавелов.

Алекс Орбито е смятан за най-големия лечител на ХХI век - лекувал е с огромен успех над 1 милион души по целия свят. Документалният филм „Човек на вярата" разказва историите на хора, посетили лечителя, които са се излекували напълно от безнадеждни според конвенционалната медицина болести. Представя позицията на лекари, учени и изследователи, които с години са наблюдавали и изследвали феномена и се опитват да го обяснят. 

Къде се крие ключът към здравето? Кога и защо се разболяваме? Може ли човек да се излекува сам? Как квантовата физика обяснява този феномен? Това са част от въпросите, чиито отговори търси и дава филмът.

От 14 до 18 ноември в Конферентната зала на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и кино "Влайкова" ще се проведе 6-ото издание на Международния фестивал на етнографския филм. Тази година фестивалът предлага 18 уникални филмови заглавия от етнографския киножанр и поредица лекции, които ще въведат зрителите в интригуващи теми като религия, съвременен шаманизъм, спиритуалност, древни ритуали, живот след смъртта.

Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане