Подкрепете ни!
8 на живо17 декември 2018

Д-р Миломир Кандич е специален гост на Списание 8 на ЖИВО

Основателят на клиника „Нова вита“ ще ни разкаже как се лекуват тежки диагнози с цярове от амазонската джунгла

Д-р Миломир Кандич е специален гост на Списание 8 на ЖИВО
Той е бивш военен пилот, но съдбата е имала други планове за него – не да отнема, а да дава живот. Д-р Миломир Кандич е основател и собственик на клиника „Нова вита“ („Нов живот“) в Сърбия. Тя дава шанс на тежко болни да се измъкнат от пипалата на страданието, следвайки съветите на човек, който сам е преборил тумор в последна фаза. Болницата, която лекува рак с алтернативни методи, но и с последни достижения на медицината, се намира в Раковица – квартал на Белград, на 400 км от София. Д-р Кандич лекува с цярове от амазонската джунгла и мистични шамански енергийни практики. Медикаментите на „Нова вита“ са подлагани на проверка и анализ във водещи сръбски институти, които са доказали тяхното ефективно действие върху определени болести. Те са на природна основа и са регистрирани в Сърбия като помощно лечебно средство. Миломир Кандич е водил 12 години тежка борба с тумор в мозъка. Въпреки усилията на лекарите в един момент битката изглежда изгубена: мъжът е с метастази, болки, стопил е 50 кг, едва се крепи на патерици… Д-р Кандич е един от специалните гости на Списание 8 на ЖИВО

БИЛЕТИ: 
Закупуване на билет: на касите на НДК  и в Ticketportal.
За абонати на Списание 8 - 25% отстъпка. Абонирай се тук- Д-р Кандич, разкажете ни как се разболяхте и след това се излекувахте?

- Откриха ми рак, докато бях в пилотската академия в стара Югославия. Там отидох в перфектно здраве, преминах всички тестове, но летях на изтребители и се разболях от голяма доза облъчване. Дълго се лекувах с методите на официалната медицина, от армията на Югославия бяха много коректни към мен. Изпращаха ме в най-добрите институти по света. Лечението продължи дълго, химиотерапия, облъчване. Ту се подобрявах, ту се влошавах и това продължи 12 години. В един момент лекуващият ме доктор от един институт в Германия ми каза: „Съжалявам, няма какво повече да се направи.“ Дотогава вярвах само на официалната медицина и на всичко, което ми предлагаха.

- Как разбрахте за индианците?

- Един приятел в Бразилия ме заведе при тях. Аз вече не вярвах на нищо, виждах, че краят ми наближава. Но той ме отведе на 76 км от Манаус, в индианското село Коркор, защото според него там можело да ме излекуват. Като видях каква е дивотия там, си казах: тези хора на себе си не могат да помогнат, та на мен ли? Изобщо не им вярвах. Вечер палеха огън и ме слагаха да седя върху някакъв пън. Аз не можех да лежа, камо ли да седя на него. Измъчваха ме ужасни болки и ако имах оръжие, сигурно щях да сложа край на живота си. А приятелят ми ми обясни, че гадаят бъдещето ми според това на коя страна в огнището ще падне жарта. В един момент казаха, че ще ме лекуват. Сложиха ме в един вигвам на рогозка на земята, а имаше стотина закачени кожи… Молех ги да ми постелят една, защото всичко ме боли. Обаче те не дават - казват, че не е добре за моята болест. Но ми дадоха да пия нещо и ме намазаха с мехлем и аз изпаднах в състояние на полукома. Не си спомням точно колко време съм бил така, но след 2 седмици взех да се чувствам по-добре. След третата седмица започнах да ходя, а на 27-ия ден сутринта се събудих и видях до мен две голи красиви момичета. Те ме лекуваха, сменяха ми компресите. Това е някакъв абсурд в живота, но до този момент изобщо не бях забелязал тези две хубавици. След 27 дни, като ги видях, си казах: „Ето, това е началото на новия живот“. Всички мислят, че болницата ми „Нова вита“ в Белград е някакъв нов проект, но не е. Истината е, че като се върна сексуалният ми нагон, си казах: „Ето го новия живот!“.


- И какво стана после?

- Останах да живея там около 5 години, имам двама синове и когато мога, ходя да ги виждам. Исках да ги доведа да живеят тук, но главният на селото, този, който ме лекува, ме попита: „Ти обичаш ли децата си? Ако ги заведеш там, във вашата дивотия, ще ги убиеш. Техният имунитет е формиран тук и никога никой не е оцелявал, ако е отишъл на друго място.“ Каза ми, че колкото и да ги смятаме за диваци, ние сме 10 пъти по-големи диваци от тях, защото унищожаваме планетата, климата, всичко. 

- Така ли е наистина?

- Наистина е възхитително колко много знаят, но не го показват тези потомци на маите и инките. Питал съм ги как лекуват, а те ми говореха за честоти, вибрации - казваха, че ги познават от 5000 години. И ми обясняваха: „Вие знаете, откакто започнаха да ви лъжат с онези малки и големи кутийки, които всъщност са вредни за вас.“ Докато разбера за какво говорят… а те имаха предвид телевизорите и джиесемите. На всички по света е известно, че индианците могат да разговарят от разстояние, че се разбират с димни сигнали. Но всъщност тези димни сигнали им помагат само да се загрее въздухът, за да могат тези честоти да се усещат. Изобщо не се разбират с този дим. 

- Ще ни заведете ли там, при тях?

- Какво говорите! Хората масово се заблуждават, и вие също. Животът там не струва и един долар! Когато се възстанових, вървях по Рио Негро (от португалски и испански - Черната река – бел. ред.) 100 км от Амазонка нагоре и се върнах, не посмях да продължа. Достатъчно е да срещнете бракониери и ако няма свидетели, ще ви убият. Индианците, ако ги разсърдите, и те много лесно ще ви убият като нищо, там важат техните закони. Когато индианците убият някого в Манаус, щом излязат от зоната на града, полицията изобщо не се опитва да ги открие. Никога не е опитала да отиде при тях в селото, за да ги търси. Това е един свят сам за себе си. Водих експедиция и едва им спасих главите. Там за една малка грешка знаете ли колко чужденци са избили? Защото ги снимаш или защото пушиш, или защото отказваш да пушиш… Аз някои знаци мога да ги разпознавам, на мен и децата ми помагат, но хората са в заблуда. Те много трудно приемат чужденци. И ако нямаш някой свой при тях, си загубен. Парите не значат нищо. В кръг от 100 км имат над 30 рудника за злато и диаманти, обаче не искат да ги вадят, не разрешават и на чужденците. 
Но за да бъда честен, най-хубавата част от живота ми премина там. Ако нямах задължения към семейството си, никога нямаше да се върна, но майка ми е още жива. Много обичам да съм там и съм им благодарен до края на живота си, иначе нямаше да съм жив и да съм щастлив. Защото от тях научих, че щастието не е в парите, душата е важна. До края на живота си ще съм свързан с този народ. И за лечението най-много научих точно там, въпреки че това, което „взех“, е малка част от всичко, което знаят. Но не искат да се занимават с лекуване на чужденци.- Как решихте, че ще се занимавате с лечение?

- Вие не можете да разберете каква страхотна вътрешна удовлетвореност изпитваш, когато едно дете е отписано, а ти успееш да го вдигнеш. Човек получава някаква луда сила, 100 пъти по-ценна от каквито и да е пари.

- На какво ви научиха индианците?

- Дълго е за разказване. Но аз постоянно уча, включително сега, в България. Тук има много възрастни хора, които носят дълбокото познание, като това на индианците. Но ние някак си плюем върху опита на тези стари народи. Искаме вълшебство, но да е от аптеката. 

- С каква енергия лекувате?

- Само изправям потока от енергия, не мога да правя нова, а само да трансформирам, да променя потока, да връщам баланса. Научил съм само това, не правя нещо епохално или съвсем ново. Виждали сте как една кола, която върви бързо, като стигне до леда, започва да криви или по някаква друга причина губи контрол. Същото е при движението на енергията - трябва само да се върне към нормалното и животът продължава. Много хора се обременяват и пренатоварват, тогава, разбира се, се разболяват. И най-добрият мотор, ако го форсираш прекалено много, ще се развали.

- Има ли кармични болести? Могат ли да се лекуват?

- Това е голяма тема. Да, съществуват доста такива болести. Имам приятел, който знае много за това. Стар професор, палестинец, на 83 г., но е като младеж. Пътува много: на Егейския бряг, Индия, Иран, Турция, има си яхта и живее на нея.

- При индианците ли решихте да помагате на хората? 

- Не съм се учил да лекувам, за да помагам на хората. А заради моя страх. И знаех, че ако тръгнеш много да помагаш, можеш само проблеми да си навлечеш. 

- Защо?

- Защото много хора не обичат свидетелите на своята слабост. В историята много владетели са убивали своите лекари, след като лечението им приключи, за да не узнае никой за техните слабости. - Имали ли сте проблеми като лечител?

- Най-много проблеми имах, когато публикувах студиите, разработени в медицинския факултет на университета „Винча“, и те доказваха отлични резултати при лечението на рак. В Нови Сад и Крагуевац направихме съвместна студия, както и една в Загреб. Доказахме, че корбазолът предизвиква апоптоза - програмирана клетъчна смърт, на раковите клетки. При хроничната лимфоцитна левкемия предизвикваме самоунищожение, апоптоза, на 60-90% от тези ракови клетки за 24 часа в лабораторни условия. Това става с корбазол, а неговото действие може да бъде проверено във всеки медицински университет. Освен него има много лекарства, които имат сходен резултат, но фармацевтите никога няма да позволят на някого да им развали работата. И когато тези студии бяха публикувани, се появиха проблеми… Проф. Реймънд Райф преди 70 години е постигнал още по-добри резултати, но след като ги показва, започват да го съдят и тормозят, накрая го убиват. Сега работя в Истанбул и за месец печеля повече, отколкото болница „Нова вита“ за година. Ние сме склонни да унищожаваме всичко позитивно. Точно сърбите прогониха Тесла, пък какво остава за мен. Сръбската академия на науките не искаше да го приеме за член-кореспондент, а сега стана „нашият Тесла“. На Джокович 5 години не му даваха да отвори собствено училище и всички го плюеха, а сега, като излиза, гордо казваме „нашият Джокович“. Как ли не му пречеха, докато не напусна Сърбия…

- И в България е същото – явно нравите ни са общи, балкански… 

- Така е. Има една жена от село до Несебър, която лекува много неща. Не я познавам лично, но виждам ефекта от нейните чайове, затова изпращам хора при нея. Тя има чайове за ендометриоза, за запушване на каналите, за изчистване… Но щом разбрали за това, от някаква инспекция отишли при нея и почнали да я тормозят…

- Коя е тази жена?

- Искате да ви кажа? Няма. Много добри неща са унищожени благодарение на журналистите. Дори като похвалиш някого, не е добре. Човешката злоба отива толкова далеч. Знаете ли, че в София може да се направи евтаназия за почти без пари? 

- Това е забранено.

- Но от един мой познат знам, че тъща му била много болна, държаха я в болница, ще мре ли, няма ли, а те тъкмо трябваше да отидат на почивка. И един медицински работник за малко пари изключи техниката… А знаете ли, че цитостатикът е вреден, защото уврежда ДНК и предизвиква реакция, при която раковите клетки се увеличават? Научно доказано е, че са вредни. 

- Парите ли разболяват хората най-много?

- Да, мнозина се разболяват заради тях. Живота си унищожават, за да изкарат повече и после дават всичките си пари, за да могат поне да си удължат живота малко. Никой не иска да разбере, че най-добрата терапия са радостите в живота, музиката. Учете се от циганчетата. Вижте ги как пеят, танцуват и играят боси на улицата и им няма нищо… Много хора ходят по болници, вместо да се качат на Витоша, където ще се излекуват много по-лесно. Не живеем нормално. Кога за последен път сте палили огън сред природата и сте чували как пукат съчките? Спомняте ли си разходките през младостта си, прегръдките – ето това е щастието. Това е здравето! А сега всички гонят пари, пари, пари. Аз имам къща в Германия и в Турция и ми плащат добре, но живея скромно и всичко, което правя, го правя с кеф, защото разбрах, че парите не са всичко.

- Как виждате света след 10-20 години?

- Животът ме научи да не гледам нищо 20 години напред. Аз имам своя философия. Есенин е казал: „Няма по-голямо щастие от това да се опияня от слушането на падащия сняг.“ Без такива малки лудости не мога да живея. Дребните неща носят щастието в живота. Даваш на едно детенце малка играчка и то се радва, на друг му подаряват цяла кола, а не му харесва цветът. Човек се радва на нещата, които сам е постигнал! Не може да се зарадва на това, което е спечелил даром или с измама, а само ако се е преборил със знанията, уменията и труда си. Много е трудно днес да се намерят добри хора. Тези, за които парите са над всичко, като дойдат при мен, или им вземам много пари, или изобщо не ги лекувам. Бившият президент на Хърватия Стипе Месич, целият свят говореше, че умира, аз го излекувах, но за много пари. Идвал е при мен и бившият президент на Сърбия Борис Тадич, приех го в болницата под едно дърво. Проф. Машовер от Париж му беше казал, че в Сърбия са най-добрите резултати. Докато беше при мен, заекваше и от мен зависеше дали ще си продължи мандата. И сегашният премиер също е идвал. Защо, мислиш, ме приемат така в Турция и ми плащат толкова? Да не мислиш, че ме обичат много? Защото съм необходим за някого… Някой много силен, иначе щяха да ме изхвърлят. 
Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО!

Незабравими мигове с Гуру Йоги Тан, Мария Лалева, Мадлен Алгафари, доц. Веселина Вачкова, Кирил Петков, Анелия Каранова и танцьорите от „ДенсУeлт"

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина 8 на живо

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина

На 21 юли 2019 г. „Списание 8 на живо” ще гостува в Бургас

„8 на живо” - знание и забавление в едно 8 на живо

„8 на живо” - знание и забавление в едно

Автори и фенове на Списание 8 се събраха на седмото суперуспешно издание на формата

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО!

Приготвили сме и изненади от изложителите на базара

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост! 8 на живо

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост!

Ела на лекцията на двамата именити българи и виж отпаднали кадри от документалния филм

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM 8 на живо

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM

Очакваме ви на 18 май в зала Rainbow Plaza

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май! 8 на живо

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май!

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО 8 на живо

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО

Очакваме ви на 18 май 2019 г. в зала Rainbow (до болница "Токуда")

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар 8 на живо

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Ред в пространството 8 на живо

Ред в пространството

ФЪНШУЙ учи как да изберем място за строеж, как да разпределим и подредим дома си така, че здраве и благоденствие да изпълват живота ни

Как Пламен видя Буда? 8 на живо

Как Пламен видя Буда?

Стресиран бизнесмен постига състояние на просветление по време на... разговор на кафе с Мила Бучели

Семинар за Паневритмията 8 на живо

Семинар за Паневритмията

Утре, 11 май, от 11 до 18 ч в Клуб на архитекта. Списание 8 дава отстъпка на участниците за билети за „Списание 8 на живо”

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар! 8 на живо

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар!

Пуснете се по кокосовата вълна на издателство „Вдъхновения”

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието” 8 на живо

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието”

Някои от пророчествата на известния учен вече се сбъднаха. Очакваме следващите.

Формулата на Тео (ВИДЕО) 8 на живо

Формулата на Тео (ВИДЕО)

Темата на новия брой на Списание 8 и на Списание 8 НА ЖИВО - 18 май.

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно 8 на живо

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно

Моника Балаян е смехотерапевт. Нейн „специалитет“ е изцелението чрез добро настроение. Ела и се убеди!