Подкрепете ни!
Публикувано в 8Ганета Сагова / 07 юли 2020

Един светец от ХХI век

Ръката му потъна в корема ми, нямаше болка

Един светец от ХХI век
„Страх от рак, жлъчка, черен дроб и вени.“ Това бяха моите оплаквания, изписани старателно на листче, което сътрудничката на Алекс Орбито му подаде и прочете на глас. 
Аз лежах върху белия чаршаф на легло в средата на стая и почти треперех от страх и вълнение въпреки филипинската жега навън. Не спирах да се моля на Иисус. 
- Страх от рак? - Повтори филипинският лечител – Значи започваме от главата и сърцето.
Последва неколкократно одраскване по челото, след това –  вляво под гърдите. За секунди лечителят направи нещо, след което ръцете му се преместиха ниско в коремната област. Тогава се случи необяснимото - проникна с ръката си, без скалпел, без да прави разрез, в областта на матката – точно там, където бяха събрани страховете ми. 

Никой не му беше казал, че преди години майка ми след тежко боледуване почина от рак - точно на шийката на матката. По това време ходих на гледачка и тя ми съобщи, че и аз ще се разболея от същото. Оттогава живеех в непрестанен страх. Страх, който при най-малкия повод превземаше ума и вцепеняваше тялото ми. Страх, че може да оставя две деца без майка. Страх, който бях убедена, че ако не премахна, един ден ще задейства програма за реализация на предреченото. А може би вече този процес бе тръгнал...   
Продължавах да се моля на Иисус Христос да ми помогне. Знаех, че Алекс Орбито лекува с неговата божествена сила. А пръстите му продължаваха да са в корема ми. Усещах ги. Но нямаше никаква болка. 

Ясно се чуваше неприятният звук от разместването на вътрешностите: „Жльок, жльок. Жльок, жльок...“ Да, той беше вътре в корема... Исках да погледна какво прави, какво ще извади отвътре. Но дълбокото ми уважение към този свят човек и към Бог спря любопитството ми.

След не повече от минута лечителят прекара длан върху раната. Знаех, че с това тя се е затворила и е изчезнала магически, така, както и се бе появила. Бях гледала филма на френската телевизия за феномена Алекс, както и клипчета в интернет, знаех и от разказите на други хора какво се случва във Филипините. 

Тогава Алекс Орбито се прехвърли в областта на черния дроб. Пръстите му отново проникнаха дълбоко в тялото ми. Ясно осъзнавах, че това, което се случва, е истинско чудо. Магия, която науката няма как да обясни, ако не приеме съществуването на други небесни светове и Бог. Но аз вярвах, затова продължавах да се моля на Иисус.

Много бързо лечителят затвори и този отвор. И се прехвърли към краката. Леко „драсна“ върху единия, а после и върху другия – там, където бяха разширените вени. За секунди. 
И когато всичко свърши, постави дланта си върху челото ми, а след това върху сърдечната чакра. По цялото ми тяло се разля вълна - на топлина и нежност, на радост и неописуема любов. Исках този миг да не свършва никога. Усещането може да се сравни единствено с онази майчина прегръдка, която разрешава всички тревоги, която ти дава криле да летиш. Тази магична енергия отми всички страхове и вълнения. Не можех да удържа сълзите си, които потекоха като ручеи.
- И спри да се молиш - внезапно каза Алекс. - Никога няма да се разболееш от рак. Край. Всичко свърши. Запомни това. Никога!
Откъде разбра, че се молих на Иисус? Чия реплика бе всъщност тази?
- Благодаря ви, благодаря - едва прошепнах през сълзи... 
Днес, 6 месеца по-късно, разширените ми вени са прибрани, жлъчка не ме е боляла изобщо, а от страховете ми няма и помен. 
Как лекува

Алекс Орбито е един от малкото живи феномени на ХХ и ХХI век. Истински светец- лечител! В 50-годишната си практика е помогнал на над 1 млн. души от 77 страни. Сред тях са поне 5-ма президенти, един крал, няколко премиери. 

Алекс започва лечението си винаги с концентрирана молитва. След това усеща как в него се отваря канал и сякаш неговата личност бива отместена настрани. Тогава през него, най-вече през ръцете му започва да тече мощна енергия, която се предава и на пациента. 

Не е ясно как точно ръката му прониква в тялото на лекувания, без разрез и без скалпел, но когато това стане, Алекс разказва, че дясната му ръка се превръща в магнит за негативната енергия. Тя се събира и материализира. Той започва да чувства постепенно усилващо се браждене, като от преминаващ през него ток. Това е знак, че материализираната негативна енергия се залепва на ръката му. Тогава той я изважда навън и я изхвърля. След това само прокарва ръка върху раната и тя сама се затваря, оставяйки лека червена диря след себе си, която след това изчезва.

Психичните операции, които Алекс прави, са с одобрението на правителството на Филипините, не само защото магнетичното лечение там е традиция, а и защото помага на хората. 
До този извод стигат всички учени, изследвали феномена Алекс Орбито през годините. Те трудно могат да обяснят какво точно се случва, но имат прецизна статистика на пациентите, които са наблюдавали. 

Проучване на канадския д-р Лий Пулос, създателят на първия университет по холистична медицина, например показва, че след психичните операции на Алекс 60% от терминалните онкологично болни продължават да живеят повече от 5 години, което според медицинските стандарти означава, че са излекувани.

Изследване на германския физик Сигрид Сьотеман дава детайли за въздействието на лечението във времето. Сигрид провежда анкети с 1200 пациенти на Алекс Орбито. 216 от тях не попълват всички документи и биват изключени от наблюдаваната група. Останалите 984 души отговарят така: 
2,4 % са получили незабавно или спонтанно изцеление
12,2 % чувстват подобрение с рамките на 2 седмици
36,6 % отчитат подобрение през първия месец след лечението
36,6 % имат подобрение от третия до 6-ия месец
12,2 % не са подобрили състоянието си.

Според изследователя тези цифри недвусмислено показват ефективността на психичните операции, извън рамките на т. нар. плацебо ефект.

Алекс Орбито е участвал в десетки лабораторни проучвания в Швеция, Германия, Франция, Канада, Япония, Филипините. Учените, които потвърждават феноменалните му лечителски способности, са десетки. Сред тях са германският физик и химик Алфред Стелтер, японският изследовател д-р Кензо Ямамото, американският биохимик д-р Доналд Вестербеке, датският невролог д-р Ян Ван Хемерт и др. Книгите, посветени на Алекс Орбито, са над 20. Сред тях и на популярната в цял свят Шърли Макклейн, която описва преживяванията си при него в книгата „Going Within” ("За да достигнеш плода").

Цялата тема на брой, посветена на Алекс Орбито можете да прочетете в бр.9/2012 г.

Трейлъра на филма "Човек на вярата", посветен на живота на Алекс Орбито, може да гледате тук.

Още по темата:

Великият предел Публикувано в 8

Великият предел

Не ни е необходимо много, за да сме здрави – трябват ни само чист въздух, балансирано хранене и повече движение, казва тай чи учителят Силви Велев

Народът, който прие словото на Бог Публикувано в 8

Народът, който прие словото на Бог

Първата литургична писменост в света е българска, а азбуките ни са признати за „словенски”. Не славянски!

Ваклуш Толев: Няма еволюция без гърч Публикувано в 8

Ваклуш Толев: Няма еволюция без гърч

Каква е ролята на болестите, на природните катаклизми и социалните конфликти за човешката еволюция

Земя на писмености Публикувано в 8

Земя на писмености

Тук се раждат най-древните писмени знаци в света - буквите на траките, старогерманската азбука на епископ Вулфила и славянската кирилица

Кан Тервел, спасителят на Европа Публикувано в 8

Кан Тервел, спасителят на Европа

Нека на днешния празник си припомним за този български военен подвиг

Доц. Благородка Велева: „Българското население е най-облъчено от Чернобил” Публикувано в 8

Доц. Благородка Велева: „Българското население е най-облъчено от Чернобил”

Щетите тук, освен Беларус и Украйна, са най-големи заради информационното затъмнение

Христос воскресе! Как? Публикувано в 8

Христос воскресе! Как?

Проф. Иван Манев предлага хипотеза за свръхестествените явления и дори... обяснява възкресението на Иисус с антигравитация

Досието на Иисус Публикувано в 8

Досието на Иисус

Историята предполага: Той наистина е живял, говорел е и гръцки, имал е брат близнак, а гробът на „баща“ му е в Германия

Инвестиция „Родолюбие“ Публикувано в 8

Инвестиция „Родолюбие“

С фондацията си д-р Милен Врабевски помага на младите хора да се гордеят, че са българи

Операция „Буря“ Публикувано в 8

Операция „Буря“

Сталин планира пръв да удари нацистка Германия, но Хитлер го изпреварва

Астрологът Гал Сасон: 2020 г. е врата към ново осъзнаване Публикувано в 8

Астрологът Гал Сасон: 2020 г. е врата към ново осъзнаване

Ще настъпи ли Ерата на Водолея и защо ни очаква свободно падане в стил „Скок на вярата“?

Коронованият ангел Публикувано в 8

Коронованият ангел

Царица Елеонора, втората съпруга на Фердинанд, спасява хиляди бежанци през войните и опазва от разрушение безценната Боянска църква

Радиовълните късат ли ДНК? Публикувано в 8

Радиовълните късат ли ДНК?

Някои честоти имат потенциала да вредят, но данните са недостатъчни и противоречиви

Внос на лукс в Тракия Публикувано в 8

Внос на лукс в Тракия

Владетелите високо ценели разкошните предмети. Получавали ги като данък или подаръци

Професор Янаки Караджов: Зелева чорба против рак Публикувано в 8

Професор Янаки Караджов: Зелева чорба против рак

Десетки са се излекували с рецептата, която ни завеща един истински човеколюбец