Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Преодоляване на препятствия и ограничения

Ретрограден Плутон в Козирог до 28 септември

Ретроградният Плутон в зодиакалния знак Козирог от 20 април до 28 септември 2017 година е свързан със социалния статус, кариерата, дисциплината, трудолюбието, практичността, зрелостта, икономическата сила, отговорността и самоконтрола. Този знак има бавна енергия, но за сметка на това постоянна и непроменяща се. Ако има някакво забавяне, то се случва заради изключителната предпазливост на Козирога – той не обича да рискува. 

Песимист е, но този песимизъм се използва за проверка на реалността. Характерни са акцентите върху чувството за дълг и отговорността.
Плутон  с удоволствие осветява и най-тъмните ъгли на душата, показвайки какво се крие под повърхността. Въздействието на транзитите на планетата карат кардинално да се преразгледат начинът на живот и отношението към самия себе си.

В астрологията планетата управлява знака Скорпион. Ние може да летим към висините, да възкръснем от пепелта или да пълзим по земята, изпитвайки ненавист и отчаяние. Плутон дава възможност да проявим своите най-добри качества, а може и най-лошите, изборът както винаги е лично ваш!

Плутон има силно отношение към трансформацията и промяната, по отношение на Козирога това ще се реализира чрез борба за власт. Планетните транзити служат като катализатори, даващи възможност за промяна и реконструкция, така те стимулират развитието. Трябва да се знае, че трансформацията, чийто проводник се явява тази планета, е неизбежна. Ако се опитате да я предотвратите, енергията на Плутон ще се излее върху вас със страшна сила и последствията могат да бъдат разрушителни.

В периода, когато планетата е ретроградна, за хората е характерно повишено честолюбие. Под влиянието на Плутон в Козирог се появяват способности да прескочим всички препятствия и ограничения, като цяло те само добавят целеустременост и упоритост. Хората, които имат преобладаващо плутонианска същност, оказват преобразуващо влияние не само на своята лична съдба, но и на тази на роднините и приятелите си, дори на цели социални групи и на обществото като цяло.

На обществено ниво въздействието на Плутон в Козирог се изразява в икономическа и политическа борба за власт. В периода на ретроградността на планетата трябва да се появи нова концепция за управление на държавата, да се промени статусът на групировките, които управляват. На лично ниво са най-важните въпроси, свързани с материалните ресурси, парите като цяло, социалния статус, кариерата. Тези мисли обхващат цялото ни съзнание, а също са главна тема и на подсъзнанието. Ако не сме удовлетворени от кариерата си например, трябва да предприемем стъпки да променим ситуацията. Може да имаме идеи да започнем нова работа, да получим нова специалност  или дори да се преместим в друг град или страна, търсейки работата на своите мечти. 

Ивелина Рускова, астролог
astroiva (at) abv.bg, 0888 899 057
facebook: @ astroiva – Астрологични консултации
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане