Подкрепете ни!
ЛюбопитноМария Бончева / 11 ноември 2011

Гал Сасон: На 11.11.2011 г. телефонната линия към Бога е свободна

Известният астролог и кабалист пред Списание 8

- Г-н Сасон, България се намира под астрологическия знак на Козирога. Какво означава това?
- Козирогът е знакът на успеха, но му отнема много време да го постигне. Особеното при Козирозите е, че често в началото на живота си имат много бърз пробив, могат дори да бъдат сметнати за гениални. След това очакванията на околните стават прекалено високи и точно тогава те изпадат в състояние на ниска енергия. От този момент започват да се катерят бавно нагоре, но много съзнателно. Това виждаме ясно в историята на България –  имали сте една от най-великите империи в Европа, по онова време може би и най-великата. След това, като на всеки Козирог, енергията спада. Последствието е, че българите започват да се чувстват зле и имат много ниска самооценка. Но същевременно на всяка лекция, която провеждам, някой ще зададе въпрос: „Вярно ли е, че Мария Магдалена е била всъщност българка?", или „Вярно ли е, че сме измислили йероглифите?",  и т.н. Това са екстремности – сякаш българите са смес между комплекс за многоценност и за малоценност едновременно. 
Мой много добър приятел българин ми сподели, че се дразни, когато се прибира в София, на летището е принуден да виси на опашка, за разлика от другите европейци, които са на различно гише и почти не ги проверяват. Това наистина е много тъжно, защото самите българи се отнасяте помежду си доста сурово. Така израствате по един сатурнов начин. 
Освен това българите са скептични. Когато имам астрологични сесии и кажа нещо хубаво от тяхната карта, обикновено чувам: „Ще видим." Но ако им кажа, че нещо лошо ще се случи, те са много заинтересовани: „Коя е датата, още веднъж!" 

- Само негативни ли са влиянията на Сатурн?
- Сатурн е най-бавно движещата се планета. Същевременно тя е и най-далечната, която може да се види с просто око. Това означава, че България ще бъде толкова развита и толкова просперираща, че само хора, които могат да виждат добре, ще осмислят потенциала є. Също така Сатурн е свързан с деня, в който Бог си е почивал (събота – на английски Saturday – ден на Сатурн – б.а.). Така че България може да бъде прекрасно място за почивка! Може да се превърне в духовен оазис или в комбинация от двете. 
Затова казвам, че астрологията и кабала, които преподавам в България, са като торба с инвестиции. Идвам тук да инвестирам – в това да помагам на хората, да давам надежда. Защото знам, че тази земя може би след 20 години, може би след 500, може би след 2000 години ще е велико място. Тогава хората ще си спомнят времената, когато не е било толкова приятно и е имало много трудности. 
Еврейският народ също е под влиянието на Козирога (Израел като страна е под знака Телец) и е трябвало 2000 години да скита, за да постигне накрая успех, т.е. да се завърне в земите си. При Козирога е нужно търпение, преодоляване на скептицизма и вяра. Също - структура и стратегия. Затова трябва да започнете да правите планове за България. Инвестициите в образованието и в инфраструктурата например са много важни. 

- Какво ви свърза с България?
- Слушам за България от най-ранно детство, защото баща ми е българин. Но той не беше толкова привързан към страната, тъй като я напуснал на 5- или 6-годишна възраст. Моята баба, която има много голямо влияние върху живота ми, също е българка от Варна. Живееше точно срещу училището ми в Израел. Аз бягах от час и отивах при нея рано сутрин. Тя винаги ми даваше турско кафе, марципан и кашкавал, това беше моята закуска. Разказваше ми истории за Варна, където е била нещо като моден дизайнер. Израснах, знаейки, че българите са най-добрите хора, че израелците въобще не са толкова добри; българите са много мили, защитили са евреите по време на Втората световна война.
Всички тези неща ми донесоха много очаквания за България, въпреки че не се замислях да идвам. Но един ден в Турция, първото място, където преведоха книгата ми, се запознах с Елица, която превежда на лекциите ми тук. Тя каза, че трябва да дойда в България. Организира посещението ми и дойдох. После „Кибеа" издаде книгата ми. Оттам насетне се оказа много лесно - всеки, когото срещна, е като част от моето семейство.

- И оказа ли се толкова вълнуващо и прекрасно, колкото в разказите на баба ви?
- Хората да, определено да. 

- Важно ли е да разберем астрологичните знаци на нашите родители, приятели, познати, за да разберем себе си?
- Полезно е, защото ни помага да развием състрадание. Например имаш приятел Овен и той винаги говори за себе си. Преди щеше да си кажеш: „О, не, аз споделям нещо важно за мен, а той започна пак за неговата работа, защото моя дума му напомнила нещо!" Но вместо да се ядосаш от това, ще си кажеш, знам, че Овните полагат семето в земята и после отиват към друг проект. Те се страхуват, че няма да си спомним как именно те са посели семенцето. Затова, говорейки за себе си, Овенът ти напомня именно това. Ако му кажете: „Аз си спомням, ти ми разказа за това, но нека си довърша историята", той ще ви каже, че съжалява и ще ви изслуша. Също трябва да си спомните, че именно приятелят Овен, който винаги говори само за себе си, ще бъде най-големият воин, който ще ви защити, ако нещо се случи. Няма да е милият Рак, който винаги ви изслушва. Той пръв ще избяга. 
Или ако разберете, че Раците са бавни и че трябва да сте търпеливи с тях, няма вече да се дразните от тяхната флегматичност. Причината, поради която са бавни, е, че безусловната любов, която е характерна за тях, е свързана с търпението.
Тогава ще разберете, че тъмното петно на всяка зодия, дори инатът на Телеца, е необходимо. Когато осъзнаеш архетипите, ставаш по-съпричастен и състрадателен. 

- Какво ще се случи според вас през 2012 г.?
- От астрологична гледна точка - нищо. Освен факта, че през есента на 2012 г. Сатурн влиза в Скорпион, което може да причини някакъв вид смърт или трансформация, но това се случва на всеки 29-30 години. 

- Като говорим за дати и нумерология, идва датата 11.11.2011 г. Кажете ни нещо за нея.
- Става въпрос за обединение. Когато виждаш много единици, обикновено означава, че си в контакт с Бог. Единиците не значат нищо сами по себе си, само това, че има отворен канал към Бог – тогава трябва да се медитира повече, да се прави повече йога, да се чете повече духовна литература и чрез тези практики се получават посланията. Единицата не е посланието, тя е индикатор, че Бог е на линията. 
 
- Какво означава осмицата в кабала?
- Осем е много силно число. Щом чух, че списанието ви се казва 8, веднага се съгласих на интервюто. Казах си, нищо не знам за това издание, но щом е 8 – ще направя интервюто. Дори не питах на каква тематика е. Осем в кабала е величие, разкош и се управлява от Меркурий, енергията на комуникацията и информацията. Ако я обърнеш, става символът на безкрайността. Ако Бог е безкрайност, а осмицата – комуникация, то тя помага да се свържеш с безкрайността. Осмицата е като телефонния номер на Бог. Много често в кабала се свързва с оранжевия цвят.

Още от Гал Сасон - четете в Ноемврийския брой на Списание 8.
Бъдете внимателни! Опасна измама във фейсбук! Любопитно

Бъдете внимателни! Опасна измама във фейсбук!

Лъжливи сайтове събират лични данни и банкова информация

2019 г.: 2,4 милиона са бедните във Великобритания Любопитно

2019 г.: 2,4 милиона са бедните във Великобритания

Увеличава се броят на семействата с деца, които не смогват финансово

230 000 подписаха петиция против ваксинационните паспорти Любопитно

230 000 подписаха петиция против ваксинационните паспорти

Освен дискриминация, има опасност от злоупотреба с лични данни

Първо отлепяш, после облизваш Любопитно

Първо отлепяш, после облизваш

Простички ритуали с чай и бисквити спасяват от пандемична самота и депресия

Възвеличаха Грета Тунберг в бронзова статуя за 24 000 британски лири Любопитно

Възвеличаха Грета Тунберг в бронзова статуя за 24 000 британски лири

Студентски организации от Университета в Уинчестър изразиха бурно недоволство

Какъв е бил забраненият плод? Любопитно

Какъв е бил забраненият плод?

Има различни версии, но едно е ясно: не е ябълка

Вечната любов съществува Любопитно

Вечната любов съществува

Двойка от Стафордшър празнува 70 г. брак и разказва тайните на спокойния живот в обич

Цветето на Светия Дух Любопитно

Цветето на Светия Дух

Бял гълъб сякаш е свил гнездо, скътан в цвета на рядката орхидея

Човекът, който сам си направи операция от апендицит Любопитно

Човекът, който сам си направи операция от апендицит

Рогозов получава симптомите в антарктическата станция и няма друг избор освен да си помогне сам

Бъдете подготвени за излет в планината Любопитно

Бъдете подготвени за излет в планината

В магазините на Fjällräven може да се сдобиете с всичко необходимо за така бленуваното бягство сред природата

Японски милиардер тръгва за Луната през 2023 година Любопитно

Японски милиардер тръгва за Луната през 2023 година

Юсаку Миязава търси 8 творци от цял свят да го придружат за негова сметка за пътуване до Луната

„Дефицитът на Витамин B17 може да причини рак” Любопитно

„Дефицитът на Витамин B17 може да причини рак"

Какво прави хората податливи на фалшиви здравни новини

По кучетата им ще ги познаете Любопитно

По кучетата им ще ги познаете

Жените предпочитат мъже с Джак Ръсел териер, а мъжете - жени с чихуахуа