Подкрепете ни!
Светът в теб02 март 2020

Можем ли да променим кармата си?

Розана Линдзи: Идеята, че миналите животи диктуват настоящата реалност, е диктат, който отразява идеологията на църквата

Снимка: Holger Link, Unsplash
Снимка: Holger Link, Unsplash
Карма е философията на това, което става наоколо. И кармата се създава с всеки избор, който правим. С всяко наше действие. В индуизма и будизма кармата се определя като действие, работа или дело. Става дума за причинно-следствения принцип - намеренията и действията на даден индивид влияят върху бъдещето на този индивид.
Представяме  ви статията на Розана Линдзи, блогър и автор на три книги. Розана стига до самоизцелението от автоимунно заболяване на щитовидната жлеза и осъзнава, че всеки може да е лечител. Най-вече на самия себе си. Тя е сертифицирана от Американския съвет по натуропатична медицина. 

Идеята, че миналите животи диктуват настоящата реалност, е система от вярвания, която ни обвързва с минали животи в отрицателна обратна връзка, за да изплатим миналите грехове. Ние трябва да се отнасяме критично към всяка система от вярвания. Тази система от убеждения ни кара да се притесняваме за бъдещите последици от настоящите ни действия. Това е диктат, който отразява идеологията на църквата, която ни казва да се покаем за греховете си. Това е мислене, което ни извежда от нашата истина като същества с божествен и творчески произход.

Да знаем кои сме всъщност, е мощно знание. Ние създаваме чрез собствената си енергия само като присъстваме. Всичко е енергия и енергийните потоци са многоструйни: цветни вълни, звукови вълни, мисловни вълни, атомни вълни и любов. Любовта е енергия. Ние произхождаме от любовта, която идва от Създателя.

Всичко е вибрация
Точно както атомът е предимно празно пространство - енергийна вибрация - така сме и ние. Учили сме физика, знаем, че енергията не може да бъде създадена или унищожена, а може само да промени формата си. Физика на кармата в училище не се преподава, но вече сме научили и това: признаваме, че сме вечни енергийни същества тук, за да бъдем от полза за другите.

Незабавна карма
В този живот всеки от нас прави избор, определящ нашата лична реалност. Заедно с другите ние сътворяваме нашата колективна реалност. Индивидуалната реалност се свързва с по-голямата реалност, тъй като всички ние сме свързани чрез съзнанието и със Създателя. Ние сме отделни искри на Източника на Създателя, които търсят знанието, за да познаят себе си. Никой не е над другия, но всеки от нас е с уникална истина. Колкото повече всеки от нас може да изравни житейското значение на тялото, ума, душата и духа, който идва през сърцето -  толкова по-близо ще стигнем до тази истина.
Всяко наше действие или дело, взети заедно, усилват резултата за всички нас.
Ако всички сме съсредоточени в страха, ние създаваме колективна реалност на страха. Страхът поражда презрение, невежество и репресия. Той държи цели нации оковани в повтарящи се цикли на репресия. Просто отворете един учебник по история. Това е всъщност учебникът по физика на кармата.
Трябва да върнем думата карма назад и да създадем нов разказ, за да създадем нов резултат. Карма се създава във всеки избор, който правим. И ние сме сумата от нашите избори. Това, което решим да правим сега, ще ни доведе до нова реалност, която е от полза за всички.

Тази идея за „незабавна карма“ е инструмент в инструментариума на живота, който ни показва, че всеки от нас променя своя житейски опит непрекъснато, като е напълно наясно с избора си и последиците от него. Можете да изберете да видите, почувствате и да действате върху живота в отрицателен или положителен аспект. И вие ще създадете повече от същото. 
Въз основа на вашия избор - или виждате карма, базирана на страх, която да играе ролята на съдник и оценител на вашите действия, или виждате карма, базирана на любовта, която е подарък за израстването на вашата душа. 
Няма добър или лош опит. Има само опит. Каквото посееш, това ще пожънеш. И тези преживявания продължават, докато житейските уроци тук, на нашата Земя, са подходящи, докато душата не ги научи и не е готова да продължи напред.

Пропаганда и съгласие
Силата да изиграем живота, който избираме, не е извън нас, въпреки че дълго ни се втълпяваше, че е така. Това става чрез системите на образованието, политиката, медицината, религията и медиите, като пропаганда, от властите, които се опитват да ни кажат кои сме и след това продължават да ни спасяват от самите нас без да го желаем.

Всички позволяваме на правителството да контролира живота ни, защото чрез мълчанието си сме съгласни със случващото се около нас. Ние се съгласяваме чрез собственото си невежество, като не разбираме как действат законите на човека и какво означават. Ние не сме наясно как думите се използват срещу нас и че думите „гражданин“ и „човек“ са законни термини, които превръщат хората чрез техните имена в изкуствени лица или нечовешки образувания.

Източник

Още по темата:

Денят на детето е! Светът в теб

Денят на детето е!

Време за изповед пред детето в огледалото

Болестите ви са заради някакъв недостатък Светът в теб

Болестите ви са заради някакъв недостатък

Понякога Бог говори през устата на децата, чуйте истината

Едни маратонки щастие Светът в теб

Едни маратонки щастие

... да каже, че момиче на име Ева ги е купило, защото днес е бил денят й да направи нещо добро...

Как да се освободим от мисловните клишета, за да се насладим на здравия разум Светът в теб

Как да се освободим от мисловните клишета, за да се насладим на здравия разум

Дейвид Дисалво за клопките на ума и преградите, в които ни спъва собственият ни мозък

Анализирай това! Светът в теб

Анализирай това!

6 объркващи въпроса, които преосмислят живота

Какво е добре да кажем на децата си, без да се срамуваме Светът в теб

Какво е добре да кажем на децата си, без да се срамуваме

Като родители ние сме ви връстници и не по-малко от вас се нуждаем от помощ и подкрепа

„Да се ожениш, за да придобиеш щастие – това е верният начин да се разведеш” Светът в теб

„Да се ожениш, за да придобиеш щастие – това е верният начин да се разведеш"

Единствената цена на щастливия брак е всеки ден да се отказваш от своето его

Фироза Омар – кърмещата доброволка Светът в теб

Фироза Омар – кърмещата доброволка

27-годишната афганистанка нахрани с млякото си 14 новородени, загубили майките си в зловещия атентат в Кабул

Виж над маската Светът в теб

Виж над маската

Парадоксално носенето на маска всъщност сваля твоята?

„Всичко ще направя, за да си щастлива, при условие че останеш нещастна” Светът в теб

„Всичко ще направя, за да си щастлива, при условие че останеш нещастна"

На несъзнавано ниво „грижовната" майка тържествува, когато детето й е болно

13 неща, които правят творческите личности Светът в теб

13 неща, които правят творческите личности

Откритост към новия опит и запазване на детското любопитство са залог за успеха

Всеки мислеше, че той единствен е носител на истината Светът в теб

Всеки мислеше, че той единствен е носител на истината

Кошмар на герой на Достоевски много прилича на днешната обстановка

Хвалете себе си колкото може по-често Светът в теб

Хвалете себе си колкото може по-често

10 съвета от Луиз Хей за съвземане след изолацията

Не се завръщайте към нормалното! Светът в теб

Не се завръщайте към нормалното!

Робърт Де Ниро и още 200 души с открито писмо към човечеството

7 подаръка от родителите ни, които ни навредиха Светът в теб

7 подаръка от родителите ни, които ни навредиха

Казваме тези фрази не злонамерено, но не знаем колко нараняват те