Подкрепете ни!
Светът в тебСергей Лазарев / 18 март 2020

Каквито са ни греховете – такива ще са и болестите ни (първа част)

Сергей Лазарев: „Как може да се потуши чувството на богоизбраност в големи групи от хора?“

Поклонението на Мамона, живопис от 1909 г.
Поклонението на Мамона, живопис от 1909 г.
Не съм особен привърженик на теорията за заговорите. Всеки заговор също се случва по Божията воля. Ако търсим виновни за пандемията от коронавирус, никога няма и да се приближим до истината. Трябва да се осъзнае закономерността на случващото се.
Каква може да е тази закономерност?

Аз мога да ви предложа една хипотеза. Базирана на много наблюдения и духовни анализи. Вирусът е мутирал. В белите дробове на прилепите си е бил част от цялата клетъчна система на животното. Защото така рязко се променя „поведението“ му, когато той попада в човешкото тяло? Не е ли по-логично да допуснем, че е създаден в някоя научна лаборатория? Как да търсим естествените причини за случилото се?

В първите си книги пишех за това, че инфекциите и вирусите човек си ги създава сам. Може да звучи странно, но аз мисля, че нашето подсъзнание ни създава болести, за да променим своето отношение към света и своето поведение. Подсъзнанието ни знае всичко, има цялата информация за миналото и бъдещето.

Ако нарушаваме висшите закони, а това може да навреди на душата, възниква защитна реакция. Възникват вируси, възникват проблеми. Аз мисля, че неслучайно мутацията на вируса е станала в човек. Едно общество се привързва твърде много към идея или към материалното, усилва се агресията и това след време може да доведе до изчезването на човешкия вид. 

Трябва да се прекрати тази опасна тенденция. И се появява някакъв вирус или болест, които да спрат неправилната посока на развитие на съответната държава, или на човечеството. Или ако говорим на прост език – каквито са ни греховете – такива ще са и болестите ни.

Нека си припомни епидемиите от сифилис, чума и холера в Европа. Кога е започнало това? В началото на разцвета на епохата на Възраждането, която е била и едновременно епохата на Израждането. Повсеместен разврат, невъздържаност в получаването на удоволствие – всичко това е трябвало по някакъв начин да бъде преустановено. Пътешествениците, идващи  от Америка, донесли страшната болест, неизвестна досега в Европа – сифилис. Индианските племена съжителствали с тази болест в телата си без проблеми. Сериозните усложнения и последствия били при европейците. Тоест епидемиите, катаклизмите и другите беди и бедствия се оказва, че корелират с вътрешното състояние на големи групи от хора.

Бях в Китай през януари тази година. Забелязах, че започвам да имам някакви проблеми с белите си дробове. Уж се чувствах съвсем здрав, но енергетиката ми беше не в добро състояние. Нещо се случваше. Започнах дори да получавам някакви обриви по кожата в зоната на белите дробове. Мощно вътрешно недоволство от съдбата– това означаваха тези енергетични симптоми. При анализа ми стана ясно, че съм влязъл в резонанс с енергетиката на Китай. Защо тя се оказа толкова неблагополучна? 

Китай е с лидерски позиции в света. Китай се опитва да подчини целия икономически и политически свят. Китай е във възход. И чувството на превъзходство от своята богоизбраност започва да се вижда все по-ясно. Това се нарича горделивост. 

Как може да се потуши и да се балансира това в големи групи от хора, които чувстват превъзходство като резултат от поклонението пред благополучието, успеха, парите, стабилността и пр. Трябва да бъдат лишени от тази стабилност. Инфекцията е като символ на „унижение на съдбата“.

Как реагира човек с повишена горделивост на ударите на съдбата? Той вътрешно не ги приема. Той се обижда. И това като правило удря в белите дробове. Значи трябва да се появи болест, реакцията на която ще предизвика проблеми с белите дробове. И колкото по-силно човек е вкопчен в стабилността, толкова по-тежко протича болестта. 

Забелязал съм го при мои пациенти – ако човек е рязък, негъвкав и неприемащ промяната на съдбата – често се появяват проблеми с белите дробове.

(Следва продължение)

Това е слово, произнесено от Сергей Лазарев на 13 март 2020
Превод: Списание 8

Още по темата:

Идва преди раждането, изчезва преди смъртта... Светът в теб

Идва преди раждането, изчезва преди смъртта...

Рудолф Щайнер за другото Същество в нас

Как се прави флакон за хапчета за една нощ Светът в теб

Как се прави флакон за хапчета за една нощ

Болен от Паркинсон спортист: „Хората трябва да видят и положителната страна на социалните медии"

Как да извадим сенчестото си аз на светло Светът в теб

Как да извадим сенчестото си аз на светло

За да интегрираме нашата сянка трябва да позволим на тъмнината да бъде част от нас, без желанието да я надскочим

Езотеричният смисъл на февруари: очистване Светът в теб

Езотеричният смисъл на февруари: очистване

Време е за инвентаризация на чувствата, както и на отношенията ни с хората около нас

Притча за двамата монаси и реката Светът в теб

Притча за двамата монаси и реката

Кой е по-мъдър - който спазва обета или който изпълнява човешкия си дълг

Последният скат на д-р Скатов Светът в теб

Последният скат на д-р Скатов

Мечтите нямат цена и всеки, който успее да ги изпълнява, се чувства окрилен. Едва тогава може да е истински полезен на останалите.

Нормално ли е да си неомъжена? Светът в теб

Нормално ли е да си неомъжена?

Трябва да спрем да заклеймяваме необвързаните. Ражда се и нов термин - „сингълизъм".

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро Светът в теб

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро

Ник Вуйчич: Изборът е да поемеш надолу, към отчаянието или да тръгнеш нагоре, по хълма на надеждата

Няма връх, който да стои по-високо от Живота! Светът в теб

Няма връх, който да стои по-високо от Живота!

Как хората коментираха алпинистките победи и трагедии под К2 през уикенда

Добрата майка ли съм или идеалната майка? Светът в теб

Добрата майка ли съм или идеалната майка?

Спокойно, Вие сте и двете в рамките на едно денонощие

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт” Светът в теб

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт"

Едно ненаучно понятие сее вина и вгорчава живота ни