Подкрепете ни!
Светът в теб27 април 2020

Антиутопиите за пълен контрол над човечеството се превръщат в реалност

„Някой ни изгражда нов свят..." Почина известният италиански журналист и общественик Джулието Киеза

Антиутопиите за пълен контрол над човечеството се превръщат в реалност
„Ти ни предупреждаваше да не сме наивни, защото „живеем в свят, в който парите определят всичко, глобализацията следва американския модел, а това е много безпощадна система.“ Не се умори да ни държиш будни, да ни караш да мислим непрекъснато и да не се поддаваме на манипулациите им. Показваше ни истината, смело сочеше с пръст врага в книгите си „Операция Техеран” (1980); „СССР, който се промени”; „Революцията на Горбачов” (1990); „Преходът към демокрация” (1991); „Сбогом, Русия!” (1998); „Руска рулетка” (2000); „Голямата осморка – Генуа” (2001); „Афганистан – година нула” (2001); „Безкрайна война” (2002, 2005); „Пред буря”; „Войната на империите: Изток – Запад” (2006); “Zero” (2008)... „Марсиански хроники” (2005), в която с блестящи аргументи разби „на пух и прах“ новия империализъм и „суперклана“ на владетелите на света: глобалния банков олигархат!“

Това написа вчера Вихра Павлова в сайта 24may.bg в своеобразно прощално писмо с Джулието Киеза – италиански политик, историк, политолог, журналист и общественик, който почина в нощта срещу неделя от инфаркт. Авторката е асистент, д-р по философия в Института за изследване на обществата и знанието (ИИОЗ) на БАН. 

Джулието Киеза даде много интервюта за различни европейски издания през последните два месеца. Поддържаше хипотезата, че коронавирусът е създаден изкуствено и разпространен целенасочено или случайно изпуснат. Но все пак допускаше, че може това е да е отмъщението на природата за десетилетия безотговорно отношение на човека към нея. Говори за страшни и глобални преобразувания в човешките общества след като пандемията премине. Поддържа хипотезата, че Бил Гейтс подготвя света за поголовно чипиране с цел пълен контрол. Ето няколко цитата от негови интервюта, преведени на български от сайтовете Гласове и Поглед
  • Моля, обърнете внимание, че сега Бил Гейтс активно популяризира идеята всички граждани по света да бъдат ваксинирани, защото в противен случай този вирус ще продължи няколко години, най-малко две до три години. Идеята му за задължителна ваксинация, постоянните приказки за това са много тревожни новини, плашещ симптом. У човек се създава впечатление, че има хора, които имат сериозна власт, които преследват целта да променят из основи живота на хората на планетата, самото поведение на хората. Това е подобно на ситуацията от антиутопичните, много страшни фантазии на романите на Хъксли, Оруел и други подобни. И това е идеята за пълен, пълен контрол над човечеството.
Някой ни изгражда нов свят. Виждаме, че се прави опит да се създаде нова система - общностна система, това е нова форма на глобализация: всички хора ще бъдат под контрол, всички хора ще бъдат ограничени от свободни, независими действия, под похлупак, така да се каже. А тези, които няма да се поддадат на това, и ще се опитат да избегнат контрола, няма да искат да влязат в системата на общо наблюдение, ще бъдат изолирани от всички останали! Те ще станат отхвърлени. Вестниците вече пишат, че е необходимо да се въведе такава система, да се внуши на обществото идеята и да се убеди, че ако човек не е ваксиниран срещу този коронавирус, то той представлява заплаха за останалите. И следователно той няма да може да работи, да се движи в транспорт, дори просто пеша, няма да може да напусне дома си. Депресиращо е, че някой е планирал да изгради свят, в който няколко милиарда души ще бъдат по същество затворници. Затворници! Това вълнува много, предизвиква основателни страхове и дори психоза: какво ще се случи с нас?
  • Попитахте какви промени очакват света. Разбира се, светът ще се промени. Въпросът е колко драматично дълбоки ще са тези промени. И вторият, не по-малко важен въпрос: дали ще последват социалните катаклизми и колко сериозни ще бъдат те. Всъщност, ако италианското правителство в рамките на десет дни, тоест спешно, не намери средствата, не се знае какво ще се случи по улиците на страната. Хората ще стачкуват. Милиони хора нямат доходи. Абсолютно. Загубили са доходите си. Цялата туристическа индустрия в Италия е парализирана: всички хотели и ресторанти са затворени. 60 милиона души по някакъв начин са свързани с туристическия бизнес. Това е безпрецедентна ситуация, просто катастрофална.
Изглежда, че звучат екзотични мнения, че сме повредили природата до такава степен, че отношението на човека към природата е толкова варварско днес, че тази пандемия до известна степен е отговор на природата на нашата лудост. Ако вирусът не е създаден изкуствено, което не може да бъде изключено, ако не е била умишлена операция, тогава е възможна и версията, че това е отговор на природата.
Мнозина са съгласни също, че една от причините за такова силно разпространение на вируса може да бъде въвеждането на 5G технологията. Вижте, Ухан е най-централното място за въвеждане на 5G технология в Китай. В Италия, Милано и Бергамо, където болестта е особено преобладаваща, има и най-високото ниво на развитие на технологичната информационна структура, например електромагнитните полета. Кой знае дали това играе роля? Нямаме обяснение.
  • Не бих могъл да предвидя точно такава криза, но бях сигурен, че ще се случи нещо подобно, че дълбоки трусове ще очакват света. Същата мисъл, която вероятно притеснява американските милиардери, които се страхуват от пристигането на мистериозна палингенеза, някаква неизвестна сила, нещо много по-силно от милиардите долари, които имат в своите сейфове. Те разбраха, че богатството няма да ги спаси, че парите не са абсолютна гаранция срещу всякакви беди и нещастия.
Въпреки че сегашната ситуация не може да я наречем неочаквана, аз предвиждах, че напрежението ще нарасне във връзка с началото и развитието на хибридните войни. Но сега виждаме, че положението в света радикално се променя. И не е необходимо да бъдеш анализатор, за да разбереш, че световните структури в този вид, в който ги знаем, губят способността си да държат ситуацията под контрол. Човечеството не се подчинява на системите за контрол и това е видно с просто око. Сега всеки човек, всяка страна, всяка организация, реагира по своему, без да има представа за реалното положение на нещата и ситуацията като цяло. Мисля, че коронавирусът и всичко, свързано с него, няма да продължи дълго време.
  • Може ли Европа да оздравее или ще изгражда финансовата си система отделно от останалия свят? Например, през тази година производството в Европа може да спадне с 5-6 процента. Милиони хора ще загубят работата си, цялата система на доставки ще бъде нарушена и всички финансови системи ще рухнат, в най-добрия случай до нула. И светът ще бъде друг. Просто един друг свят. Представете си сега, че туристическият поток в Рим спадне с 90 процента. Това вече ще бъде друг град. А нали в Рим засега няма вирус. Въпреки това ситуацията е такава, че даже там където все още няма вирус, има психоза.

Още по темата:

Мамо, помниш ли как те хранех, като беше бебе? Светът в теб

Мамо, помниш ли как те хранех, като беше бебе?

Децата помнят по-ясно отминали животи

Вярвай, доверявай се, грей, благодари! Светът в теб

Вярвай, доверявай се, грей, благодари!

Как да познаеш твоя човек ли? Лесно е! Ще тръгнеш насреща му и ще се сблъскате по средата на пътя...

Духовното пробуждане: Странични ефекти Светът в теб

Духовното пробуждане: Странични ефекти

Но когато изпълзите изпод руините на вашите ментални шаблони, ще разберете, че всичко това си е струвало

Какво се случва, когато жените раждат дете „за себе си“ Светът в теб

Какво се случва, когато жените раждат дете „за себе си“

Прекомерната майчина любов унищожава здраве и съдби, казва Анатолий Некрасов

Да се пазя да укорявам и да не се подигравам на хората Светът в теб

Да се пазя да укорявам и да не се подигравам на хората

Непреходните съвети на Марк Аврелий, отправени от него към него

Време е за Събрание и то...Велико Светът в теб

Време е за Събрание и то...Велико

Обезсмислихме живота на младите с тридесетгодишната си препирня „кой да кара влака"

Свами Шивананда: Светът е най-добрият гуру Светът в теб

Свами Шивананда: Светът е най-добрият гуру

Бог говори чрез сънищата, вътрешния глас, през устата на хората около нас

Да върнеш себе си на самия себе си Светът в теб

Да върнеш себе си на самия себе си

Нийл Доналд Уолш: Когато общуването е затруднено, това е знак, че няма достатъчно любов

Зор Алеф: Магическите закони на успеха Светът в теб

Зор Алеф: Магическите закони на успеха

Кодексът на духовното достойнство ни учи как да реализираме висшите стремежи на душата си

Начините да изгубим душевната си кожа са толкова, колкото са жените по света Светът в теб

Начините да изгубим душевната си кожа са толкова, колкото са жените по света

Преди възстановяването на себеусещането си, преди да се върне вътрешното зрение и океанското познание, сме били на дъното

Всеки има своя икигай Светът в теб

Всеки има своя икигай

Да открием какво ни кара да ставаме от леглото всяка сутрин

Татяна Черниговская: Всичко се срина в света отведнъж Светът в теб

Татяна Черниговская: Всичко се срина в света отведнъж

Цифровата реалност ражда „нов вид" човек. Наричам го „хомо конфузус“...

Обичайте се, така ще победите злото! Светът в теб

Обичайте се, така ще победите злото!

10 топли послания на възрастни хора към младите

Сърфиране по вълните на пандемията Светът в теб

Сърфиране по вълните на пандемията

М.Лайтман: Луксозните индустрии ще изчезнат, хората ще се спасят, когато осъзнаят, че всеки е свързан с другите