Светът в теб28 април 2020

Вземете естествени средства от Майката Природа и стойте далеч от Бащата Държава

Д-р Рюдигер Далке, автор на „Болестта като път“, за COVID-19

Вземете естествени средства от Майката Природа и стойте далеч от Бащата Държава

Д-р Рюдигер Далке, автор на „Болестта като път“, за COVID-19:
Ще ви представя накратко как аз виждам болестта, причинена от коронавирус. Може би ще ви бъде полезно, защото аз имам голям натрупан опит. Лекар съм повече от 40 години: общопрактикуващ със силна ориентация към психосоматиката, към природната и алтернативната медицина, обединени в интегративна медицина.

И така какво се случи през последните седмици? Свидетели сме на сериозно нарастване на тревожността и паниката, в чиято основа са правителствата, медиите, дори държавните радио и телевизия. Това има огромни последици, защото след като те вече раздухаха страховете, ни казаха: „Нищо не можем да направим, не можем да ви помогнем. Стойте си вкъщи (което е в някакъв смисъл затвор) и се молете да се открие ваксина или фармацевтичната промишленост да изнамери лекарство.“ Едва ли е разумно да им възлагаме особени надежди, но пък има много други реални основания за надежда.

Най-големият проблем днес вече не е коронавирусът, а страхът, тревожността и паниката, които предизвикаха високите етажи на властта. Мисля, че те, както и социалната изолация са много по-тежки за хората, които са в опасност. Не искам да кажа, че COVID-19 не е опасен, но той е толкова опасен, колкото и обикновения грип, числата го показват. Преди две години обикновеният грип взе 25 хил. жертви само в Германия. Грипът като цяло е опасен.

Политиците, които като че ли се чувстват едно цяло с фармацевтичната индустрия, казват: „Не можем да направим нищо“. Аз обаче заявявам: „Ние лекарите, които използваме природна медицина, интегративна медицина – можем. Ние, специалистите, които познаваме хомеопатичните средства и лековете от Майката Природа, сме много по целия свят. Аз бях в Кипър, където сега живея, когато започна всичко това и не можех да повярвам на очите и ушите си. Как ни се насаждат страхове. Съзнателно! Мисля, че това е било част от плана. Смятали са, че ако не са наплашени, хората няма да се подчиняват на техните правила и на изолацията, която са планирали.

В Кипър се хванах на работа и написах книга за 8 дни и 7 нощи, спях много малко. Намерих един издател куражлия, който ми каза, че ако я напиша за толкова кратък срок, ще ми я издаде. Никога не бях правил подобно нещо в 40-годишния си писателски опит, но се получи. Заглавието е „Защита от инфекции“. Подзаглавието е: „Как да укрепим имунната си система трайно с естествени природни средства“. Възможно е!

Щастлив съм, че първата страна след Германия, която ще издаде книгата, е България (издателство КИБЕА), където съм гостувал няколко пъти с лекции и семинари.

Стига вече грипове. Смятам, че цялата ситуация е нагласена. Всички харесват Бил Гейтс, който мечтае всеки човек да е имунизиран срещу всичко. Смятам, че има нещо нездраво в тази мечта, но това си е негова работа.

Какво можем да направим:

  • Минаваме на периодично гладуване (фастинг). Силата на имунната система нараства, има маса научни изследвания по този въпрос, които го доказват.
  • Трябва да смените начина си на хранене като преминете към храна на растителна основа. Това, от което имаме нужда, е растителна, органична храна. Наричам растителната храна „миротворна храна“. Можете да съчетаете този режим с периодичното гладуване, дори в най-краткия му вариант. Състоянието ви може за кратко да се влоши, но от научните изследвания става ясно, че това действие наистина укрепва сериозно естествените съпротивителни сили.
  • Получаваме много електрони от Майката земя, а електроните са това, от което се нуждаят свободните радикали, захранваме ги с електрони и така няма свободни радикали. В резултат не се налага да купуваме антиоксиданти. Просто преминете към жива храна.
  • Започнете да тичате или да ходите. Движението е здравословно. Особено когато притокът на кислород е балансиран и вие не се задъхвате, когато извършвате движението. Движите се така, че да можете да дишате спокойно.
  • Започнете да практикувате осъзната медитация (майндфулнес). Помага и дзен медитацията, както и випасана, както и мантра медитация. Медитирането ще ви смири, ще ви успокои, ще ви заведе далеч от страха, тревожността и паниката. Отворете съзнанието си, осъзнайте, че отговорността е ваша и я поемете по свой начин.
  • Ако не ни дават да излизаме на слънце, от което черпим изключително важния за здравето ни витамин D, можете да го приемате допълнително.
  • Куркума и къри са другите ми препоръки.
  • Вие можете да направите много за себе си и аз ви съветвам да се дистанцирате от паниката. Случващото се прилича на слаб, посредствен и никому ненужен филм. Проблемите с болниците се дължат на факта, че твърде много хора са уплашени, разтревожени. Те се тълпят пред болниците като отнемат мястото и времето на тези, които са наистина в беда. Не правете това. Болниците са мястото, където наистина може да се заразите.

Казват ни, че две трети от населението ще хване коронавирус, но това се случва всяка година с грипа. Не е някакъв проблем.

Аз ви съветвам да се освободите от страха и паниката, да се обърнете към вярата в себе си и отговорността пред себе си. Да заимствате естествени средства от Майката Природа и да стоите далеч от Бащата Държава. Това, което ни предлагат, не е безобидно – тревожността е вид болест и страховете са особено опасни. Избавете се от тях. Въоръжете се с надежда и гордост и направете каквото е по силите ви.

Източник

Още по темата:

Как да се освободим от мисловните клишета, за да се насладим на здравия разум Светът в теб

Как да се освободим от мисловните клишета, за да се насладим на здравия разум

Дейвид Дисалво за клопките на ума и преградите, в които ни спъва собственият ни мозък

Анализирай това! Светът в теб

Анализирай това!

6 объркващи въпроса, които преосмислят живота

Какво е добре да кажем на децата си, без да се срамуваме Светът в теб

Какво е добре да кажем на децата си, без да се срамуваме

Като родители ние сме ви връстници и не по-малко от вас се нуждаем от помощ и подкрепа

„Да се ожениш, за да придобиеш щастие – това е верният начин да се разведеш” Светът в теб

„Да се ожениш, за да придобиеш щастие – това е верният начин да се разведеш"

Единствената цена на щастливия брак е всеки ден да се отказваш от своето его

Фироза Омар – кърмещата доброволка Светът в теб

Фироза Омар – кърмещата доброволка

27-годишната афганистанка нахрани с млякото си 14 новородени, загубили майките си в зловещия атентат в Кабул

Виж над маската Светът в теб

Виж над маската

Парадоксално носенето на маска всъщност сваля твоята?

„Всичко ще направя, за да си щастлива, при условие че останеш нещастна” Светът в теб

„Всичко ще направя, за да си щастлива, при условие че останеш нещастна"

На несъзнавано ниво „грижовната" майка тържествува, когато детето й е болно

13 неща, които правят творческите личности Светът в теб

13 неща, които правят творческите личности

Откритост към новия опит и запазване на детското любопитство са залог за успеха

Всеки мислеше, че той единствен е носител на истината Светът в теб

Всеки мислеше, че той единствен е носител на истината

Кошмар на герой на Достоевски много прилича на днешната обстановка

Хвалете себе си колкото може по-често Светът в теб

Хвалете себе си колкото може по-често

10 съвета от Луиз Хей за съвземане след изолацията

Не се завръщайте към нормалното! Светът в теб

Не се завръщайте към нормалното!

Робърт Де Ниро и още 200 души с открито писмо към човечеството

7 подаръка от родителите ни, които ни навредиха Светът в теб

7 подаръка от родителите ни, които ни навредиха

Казваме тези фрази не злонамерено, но не знаем колко нараняват те

Гуру Йоги Тан: „Ние сме вълни в Океана” Светът в теб

Гуру Йоги Тан: „Ние сме вълни в Океана"

Вирусите идват заради враговете на нашето съзнание: невежество, желания, алчност, гордост, завист и гняв

Със силата на мисълта да променим съдбата на планетата и човечеството Светът в теб

Със силата на мисълта да променим съдбата на планетата и човечеството

Проф. д-р Брус Липтън с призив за масова визуализация за любов и благодарност в 11 ч

10 места, през които изтича силата ви Светът в теб

10 места, през които изтича силата ви

Кои (без)действия ви правят най-слаби душевно и физически

С осъзната медитация прошката идва лесно Светът в теб

С осъзната медитация прошката идва лесно

Учени съветват да преодолеем душевната болка с майндфулнес