Подкрепете ни!
Да върнеш себе си на самия себе си

Нийл Доналд Уолш: Когато общуването е затруднено, това е знак, че няма достатъчно любов

Худ. Марк Шагал
Худ. Марк Шагал

Нийл Доналд Уолш е американски духовен посланик, лектор, актьор, сценарист и писател. Неговото амплоа са сферите самопомощ и езотерика. Трилогията му „Разговори с Бога“, посветена на вдъхновението на света, за преминаване от насилие към мир, от объркване към яснота и от гняв до любов е бестселър и е преведена на над 35 световни езика. Нека си припомни няколко вдъхновяващи прозрения на Уолш за битието ни, цитатите са от третата част на трилогията "Разговори с Бога".

  • Там, където съществува дълбока любов, думите са буквално ненужни. Обратната аксиома е също вярна: колкото повече думи използвате помежду си, толкова по-малко време отделяте за грижа един към друг, а грижата създава общуването. В крайна сметка всяко истинско общуване се основава на истината. И единствената реална истина е любовта. Затова и когато има любов, има общуване. А когато общуването е затруднено, това е знак, че няма достатъчно любов.
Ако целта ти е да живееш в мир, радост и любов, насилието няма да ти бъде от полза. Това вече е доказано.
Ако целта ти е да живееш в добро здраве и дълголетие, няма да ти бъде полезно да консумираш умъртвени животни, да пушиш канцерогени и да поглъщаш течности, които умъртвяват клетките на мозъка. Това вече е доказано.
Ако целта ви е да възпитате поколението си свободно от насилие и омраза, това да го поставите години наред пред живи образи на насилие и омраза, очевидно не е полезно. Това вече е доказано.
Ако целта ви е да се погрижите за Земята и разумно да стопанисвате нейните ресурси, няма да бъде от полза да действате по такъв начин, сякаш тези ресурси са безгранични. Това вече е доказано.
Ако целта ви е да откриете и култивирате връзка с Бога на любовта, така че религията да има своето място в човешкия живот, тогава да се внушава представата за един отмъстителен и наказващ Бог не е от полза. И това също вече е било доказано.
  • Мотивацията е всичко. Целите предопределят резултатите. Животът произтича от вашите намерения. Истинските ви намерения се разкриват в делата ви, а делата ви се определят от истинските ви намерения. Както всичко в живота (и както самият Живот ), това е затворен кръг.
  • Вашият човешки род се пробужда. Наближава времето, в което ще го осъществите. Не трябва да се отчайвате от това, което се казва тук, защото вече сте поставили основите за един нов живот, за една по-всеобхватна реалност и всичко дотук е било само подготовка за нея. Вече сте готови да преминете през вратата. Първо, да я посочите. Виждате ли? Ето я! Защото светлината на истината винаги ще ви по-казва пътя. А светлината на истината е ваше достояние.
  • Запомни едно: Съществува само едно свещено обещание – и то е винаги да изразяваш и изживяваш своята истина. Всички останали обещания са лишаване от свобода, а в подобен акт не може да има нищо свещено. Защото свободата е Твоята Истинска Същност. Ако отречеш свободата, ти отричаш Себе си. А това не е свещенодействие, а богохулство.
Всичко, което правиш, го правиш на себе си. Това е истина, защото ти и всички останали сте Едно цяло. Това е най-основна истина. Ала все пак това е истината, Която ти най-често пренебрегваш. Всичко започва от твоя Аз. Всичко в живота зависи от избора на това какъв Искаш да Бъдеш. Ако се стремиш да бъдеш Едно цяло с всички останали (тоест, ако се стремиш да преживееш една истинна представа), действията ти ще изявят това Единство. В такъв случай няма да имаш чувството, че вършиш нещо заради някой друг, а по-скоро че го вършиш заради самия Себе Си. Това се отнася за всичко, към което се стремиш. Ако се стремиш да бъдеш любов, ще проявяваш любов към другите не заради другите, а заедно с тях.
  • Когато си верен на Себе Си, когато не изневеряваш на Себе Си, тогава дори когато „изглежда”, че „даваш”, ти ще знаеш, че в действителност „получаваш”. В буквалния смисъл ти връщаш себе си на самия Себе Си. В същинския смисъл не можеш да „дадеш” на друг по простата причина, че друг не съществува. Щом Ние всички сме Едно цяло, това означава, че съществуваш само Ти.
  • Божествена дихотомия: Най-сложното е най-простото. Колкото „по-сложна” е една система, толкова по-прост е нейният дизайн. Всъщност притежава съвършено изящество в своята Простота.
  • Хората са склонни да отричат това, което четат в тази книга. И тъкмо в това е проблемът. Вашият род в много голяма степен живее в отричане. Те отричат не само до болка очевидните наблюдения на всички наоколо си, но също така отричат и онова, което виждат със собствените си очи. Отричат личните си чувства и истината, до която сами са стигнали.

Още по темата:

Трите вируса на съзнанието Светът в теб

Трите вируса на съзнанието

Как сами си забраняваме да променим живота си към по-добро

Ако човек е по природа мързелив или глупав, той оставя улики за това в най-дребните Светът в теб

Ако човек е по природа мързелив или глупав, той оставя улики за това в най-дребните детайли

Хората реагират на вашата енергия и поведение повече, отколкото на думите ви. Отърсете се от склонността винаги да спорите.

Колко пъти може да се падне в една и съща яма Светът в теб

Колко пъти може да се падне в една и съща яма

Понякога промяната при садомазохиста е възможна

Идва епохата на пробуденото правене Светът в теб

Идва епохата на пробуденото правене

E. Толе: Намираме се в средата на изключително важно събитие в еволюцията на човешкото съзнание

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта Светът в теб

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта

Любовта е търсене, премеждие, отдаване, принасяне, жертва, кръст, пътуване...

Виждате ли грешката? Светът в теб

Виждате ли грешката?

Един кратък урок по устойчивост на критика

Какво означава да се грижиш за другия Светът в теб

Какво означава да се грижиш за другия

Миналата любов е източник на сила, настоящата любов е резултат от силата

11 знака, които показват, че си свободен дух Светът в теб

11 знака, които показват, че си свободен дух

Свободен ли си или си закотвен от материалния свят?

Твоята половинка се намира в теб Светът в теб

Твоята половинка се намира в теб

Обърни внимание кога си щастлив, обърни внимание кога си нещастен, но не обвинявай другите

Защо не са ми дали хляб? Светът в теб

Защо не са ми дали хляб?

Не започвай с третата фраза

Какво са чакрите и кои са седемте основни в човешкото тяло? Светът в теб

Какво са чакрите и кои са седемте основни в човешкото тяло?

Колкото по-добре отворени и балансирани са те на енергийно ниво – толкова по-добре се чувстваме ние

Ако мислите, че няма надежда – нея няма да я има. Изборът е ваш. Светът в теб

Ако мислите, че няма надежда – нея няма да я има. Изборът е ваш.

Чомски: Губим детството си. Учителите заковават децата в рамките на тестовете и изпитите.

Твой ред е да носиш детето на корема си 9 месеца Светът в теб

Твой ред е да носиш детето на корема си 9 месеца

Баща на трима синове с писмо до себе си към миналото

Врeме за инвентаризация на собствения си живот Светът в теб

Врeме за инвентаризация на собствения си живот

Когато живеете в градината на надеждата, нещо винаги разцъфтява

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас Светът в теб

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас

Трябва да разберем, че Бог е зад гърба ни винаги и това, че ни е изоставил е брътвежът на егото, а не истината. Той е тук и сега. Винаги.