Подкрепете ни!
Светът в теб Мариса Донели / 06 август 2020

Което е ваше - неизменно ще дойде при вас

Трябва да разберем, че Бог е зад гърба ни винаги и това, че ни е изоставил е брътвежът на егото, а не истината. Той е тук и сега. Винаги.

Снимка: Gerd Altmann, Pixabay
Снимка: Gerd Altmann, Pixabay
Аз съм боец. Боря се с времето. Боря се с Божия план. Боря се с неща, които в дадения момент ми се случват, но аз решавам че те нямат смисъл. Боря се срещу всичко, което ми се струва неправилно. Защото се плаша, когато нещата не стоят перфектно - всяко на мястото си. Изнервям се, когато не чувам как Божият глас ми шепне. Вбесявам се, когато не мога да взема нещата в свои ръце, когато губя контрол.

Но колко често водим загубена битка? Колко често воюваме срещу свят, който не е съвсем готов да сподели с нас това, което желаем? Колко пъти сме се опитвали да се втурнем, да бутаме, да тикаме, да караме нещата да вървят по нашия начин?


И колко пъти сме губили тези битки и сме се проваляли?

Това, което научавам отново и отново, е максимата: което е мое - ще дойде. Това - което трябва да бъде - неизменно ще заеме мястото си. Това, което е правилно - ще се случи и няма да трябва да го насилвам.

Истината е, че животът не винаги върви според нашия план. Ще имаме моменти, в които всичко е привидно перфектно, но точно тогава ще се разпадне катастрофално. Ще бъдем с когото смятаме, че е наш завинаги и тогава ще открием безпомощни как връзката се разпада. Ще сме потопени в кариерата, за която копнеехме и се молехме, докато не открихме, че това няма смисъл. Ще се издигаме и ще падаме от високо. След време ще възкръснем отново...

Но във всички тези моменти не можем да имаме отговорите на всеки въпрос в главата си. Не можем да разберем какво се случва, къде трябва да отидем, какво трябва да правим всяка секунда на всеки един ден. Не можем да знаем какво е правилно, или добро, или нашето, което да запазим.

Просто трябва да се доверим - на нашата Висша сила, Вселената, на себе си. Трябва да продължим напред. Трябва да знаем, че това, което е предназначено да бъде в живота ни, ще намери своя път към нас или обратно към нас. Дори ако това не се случи на настоящата ни времева линия.

Истината е, че това, което трябва да бъде наше - ще дойде. Взаимоотношенията ще се променят, защото те правят място за правилните хора. Любовта ще избледнее, защото това лице не е имало за цел да бъде с нас завинаги. Работните места ще се изместят, за да създадат нови възможности. Плановете ще се променят напълно, защото не бива да оставаме на едно място.

Когато тези неща се случват, може да се ужасим. Може да се почувстваме така, като че ли целият ни свят се разпада. Можем да плачем, да крещим, да размахваме свити юмруци към небето, да се съмняваме във вярата си, да се ядосваме на Бог - но истината е, че понякога онова, за което се вкопчаваме, се разпада, за да може да се случи нещо далеч по-добро. Понякога молитвите ни остават без отговор, защото нещо по-красиво е на път.

Може да отнеме известно време, за да видим това, което е предназначено да бъде наше. То може да се отклони, да се изгуби временно, но ако е правилното, то ще намери своя път обратно към нас.

Не е нужно да се стресираме. Не е нужно да преодоляваме каквото и да било. Не е нужно да прекарваме дните си в постоянна агония, чудейки се дали правим нещо нередно, дали Бог ни е изоставил, дали не сме добри хора, щом желанието ни не е било изпълнено.

Защото нищо от това не е вярно.

Не е нужно да губим време в търсене и преследване на неща, които ни напускат. Вместо това трябва да вярваме и да се доверяваме, че което е правилното за нас - то ще се случи. Трябва да разберем, че Бог е зад гърба ни винаги и това, че ни е изоставил е брътвежът на егото, а не истината. Той е тук и сега. Винаги.

Трябва да си дадем сметка за благодатта, която ни връхлита, да знаем какво заслужаваме и въпреки това винаги да се стремим да бъдем Човек, заслужаващ тези благословии. Трябва да продължим да вярваме, че по-доброто предстои, да продължим да влагаме светлина и положителна енергия в свят, който се опитва да изсмуче силите ни до последно.

Трябва да знаем, че не винаги ще имаме отговори, но това не означава, че сме сами в търсенията си. Понякога ще ни се струва, че няма смисъл да следваме плана си, понякога изобщо ще губим смисъла, но това не означава, че няма да намерим това, което търсим.

Това, което е наше - ще дойде - хората, възможностите, работните места, страстите, любовта, надеждата. Те ще ни нямерят, когато му дойде времето, когато сме готови да ги имаме - Бог знае, когато сме готови да приемем и използваме благодатта подобаващо.

Не е нужно да се борим с вятърни мелници. Не е нужно да бързаме. Не е нужно да живеем в постоянен стрес или тревожност. Просто трябва да пуснем, да направим място, да се доверим. И да позволим на това, което е наше, да ни намери.

Източник

Още по темата:

Любовната революция Светът в теб

Любовната революция

Радикалната промяна, която желаем за децата си, е възможна и реална, но трябва да я започнем от себе си

Квантовата молитва: акт на овластено получаване Светът в теб

Квантовата молитва: акт на овластено получаване

Ако се чувствате така, сякаш животът е борба, тогава вашите молитви ще останат нечути

Защо се нуждаем от саморефлексия всеки ден Светът в теб

Защо се нуждаем от саморефлексия всеки ден

Самоанализът ще почисти душата, ще ни помогне да вземем решение и да не грешим отново

Как да приемаме неочакваните промени в живота си Светът в теб

Как да приемаме неочакваните промени в живота си

Трябва да си представяме в сърцето и ума си какво искаме, а не да буксуваме върху това, което НЕ искаме

Умираме без да сме разбрали нищо Светът в теб

Умираме без да сме разбрали нищо

Всичките ни беди и нещастия са кратковременни

Спокойно, не закъснявате за никъде. Нито пък сте подранили. Светът в теб

Спокойно, не закъснявате за никъде. Нито пък сте подранили.

Вие сте точно там, където трябва да сте и сте точно такива, каквито трябва да сте. В своето време.

Трите вълни доброволци на Земята се чувстват объркани Светът в теб

Трите вълни доброволци на Земята се чувстват объркани

Те са тук, за да променят енергията на човечеството и да го издигнат

Трите вируса на съзнанието Светът в теб

Трите вируса на съзнанието

Как сами си забраняваме да променим живота си към по-добро

Великите ужасни родители, предали децата си Светът в теб

Великите ужасни родители, предали децата си

Зловещи факти за емоционалните недъзи на известните

Ако човек е по природа мързелив или глупав, той оставя улики за това в най-дребните Светът в теб

Ако човек е по природа мързелив или глупав, той оставя улики за това в най-дребните детайли

Хората реагират на вашата енергия и поведение повече, отколкото на думите ви. Отърсете се от склонността винаги да спорите.

Колко пъти може да се падне в една и съща яма Светът в теб

Колко пъти може да се падне в една и съща яма

Понякога промяната при садомазохиста е възможна

Идва епохата на пробуденото правене Светът в теб

Идва епохата на пробуденото правене

E. Толе: Намираме се в средата на изключително важно събитие в еволюцията на човешкото съзнание

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта Светът в теб

А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта

Любовта е търсене, премеждие, отдаване, принасяне, жертва, кръст, пътуване...

Виждате ли грешката? Светът в теб

Виждате ли грешката?

Един кратък урок по устойчивост на критика

Какво означава да се грижиш за другия Светът в теб

Какво означава да се грижиш за другия

Миналата любов е източник на сила, настоящата любов е резултат от силата