Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 13 януари 2021

Какъв си бил в предишния си живот?

Разбери в 10 лесни стъпки

изображения: iStock
изображения: iStock
През последните десетилетия все повече хора се обръщат към Източната философия и окултните течения, според които душата на всеки човек се преражда многократно. Те често се питат какви ли са били в предишните си животи, как са живеели, какви уроци са научили и каква карма имат все още да изкупват. Един от най-лесните начини да се разбере това е чрез така наречената регресия. Ако обаче нямате желание или възможност да направите такава със специалист, може да успеете да се справите и сами.

Днес ви предлагаме 10 лесни стъпки, благодарение на които можете да надникнете в своето минало и да разберете какви сте били в миналите си животи.

1. Погрижете се за обстановката
Преди да се настаните удобно и да преминете към процеса, подгответе максимално добре средата, в която ще медитирате. Загасете телевизора, отървете се от всички странични шумове, доколкото е възможно. Затворете прозорците, за да не ви разсейва случващото се отвън. Дръпнете завесите, за да стане колкото се може по-тъмно. Погрижете се температурата в помещението да е идеална за вашето собствено усещане. Запалете свещ или ароматна пръчица, ако смятате, че това ще ви помогне да се потопите по-дълбоко в предстоящото духовно пътешествие.2. Успокойте ума си
След като сте се погрижила за обстановката, настанете се удобно и успокойте ума си. Преди да преминете към тази стъпка, погрижете се за естествените си нужди, за да сте сигурни, че няма да ви разсейва чувство за глад и ходене до тоалетна например. Заредете съзнанието си с идеята, че ще медитирате над ваш минал живот.

3. Успокойте тялото си
Уверете се, че сте избрали наистина удобна поза, независимо дали сте легнали или седнали. Отделете време да отпуснете добре цялото тяло, всеки мускул и всяка част от него. Отпуснете се максимално добре и потънете в леглото или стола, на който сте се настанили.

4. Защитете себе си
Важно е да отделите време за тази стъпка преди да преминете към същинската част. Отпуснете се и затворете очи. Представете си как бяла, искряща светлина обгръща цялото ви тяло. Краката, бедрата, таза, корема, целия торс, ръцете, главата, лицето, та чак до Коронната чакра. Визуализирайте себе си, защитени от тази бяла светлина. Нека тя стане вашата защитна обвивка. Почувствайте чистотата и топлината, с която сте обгърнати. Междувременно се отървете от всички негативни мисли и нечисти енергии, които може да се прокрадват в съзнанието ви. Поканете бялата светлина да ви пречисти и се отдайте на усещането за чистота, лекота и издигане на духа.5. Създайте своя коридор
Време е вашето същинско пътуване да започне. Визуализирайте картина на коридор, в края на който има голяма затворена врата. Постарайте се да запомните коридора, защото всеки следващ път той ще е вашето достигане до всеки минал живот. Обърнете внимание на това какъв точно е коридорът, който сте си представили. Тесен, широк, къс, дълъг, има ли някакви елементи или украси по него. Какъв цвят е? Каква е вратата в края му?
Визуализирайки вашия коридор, създайте очакването, че когато стигнете до края му и отворите вратата, ще достигнете до някой от вашите минали животи. Фокусирайте се върху това намерение.

6. Преминете по вашия коридор
Тръгнете уверено по вашия коридор. Постарайте се да изживеете всяка една стъпка по него. Съсредоточете се в краката си, гледайте ги как изминават всяка крачка по коридора. Усетете как стъпалата ви докосват пода и се приближават към вратата. Представете си какво усещате с всичките си сетива. От миризмата до звуците, които чувате. Не бързайте. Обърнете детайлно внимание на всяко ваше действие и движение. Когато стигнете до вратата, хванете дръжката. Обърнете специално внимание и на този акт. Има ли звук при отварянето на вратата? Каква е дръжката? Как се отваря?

7. Добре дошли в миналия си живот
Когато отворите вратата, обърнете внимание на това, което виждате. То вероятно е част от ваш минал живот. Без значение дали виждате просто цвят или цяла сцена, знайте, че това е знак от ваше минало прераждане. Опитайте се да проникнете още по-дълбоко във визуализацията и да надградите видяното. Опитайте се също да разберете още подробности за вашия минал живот като потъвате все по-дълбоко във вашата медитация. Каквото и да виждате, не се съмнявайте в него, не го осъждайте и бъдете уверени, че именно то ви подсказва за това, което сте били или сте правили в предишно ваше въплъщение на Земята или в друга точка от космическото пространство.

8. Бъдете търпеливи
Може да се случи така, че да не видите нищо с отварянето на вратата. Ако това се случи, не се отчайвайте. Бъдете търпеливи. Съсредоточете се още повече. Извикайте в съзнанието си още по-силно намерението да видите ваш минал живот. Ако отново не последва нищо, преминете към така наречения метод на обувките. Опитайте се да визуализирате в какви обувки сте обути или в каква дреха сте облечени. Те могат да ви дадат много ценна информация за периода или мястото, на което сте живели в миналия си живот. Каквото и да видите, запомнете го добре. Хубаво е да започвате всяка следваща медитация с това, което сте видели в предходната.9. Приемете това, което виждате
Ключов момент в медитацията върху минал живот е да приемете безрезервно това, което виждате. Може да се случи така, че в съзнанието ви да се настани съмнение във видяното. Да започнете да се питате: „Наистина ли това, което виждам, е част от минал мой живот или просто си измислям тези преживявания“. Не бива да допускате съмнението в себе си да развали вашето пътуване към миналите ви животи. Повярвайте и се доверете на виденията си.

10. Върнете се в настоящето
Тази стъпка обикновено се случва от само себе си. Започвате да чувствате умора от визуализациите си, а те от своя страна започват да избледняват. Става ви трудно да останете в представата си. Това е моментът, в който е хубаво да отворите очи и да се върнете в момента тук и сега. Това е и краят на вашата настояща медитация над минал живот.

Както вече споменахме, когато имате желание и сте готови да направите следващото си пътуване към минал живот, е добре да започнете с това, което сте видели в предишното и да надграждате над него.

Още по темата:

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро Светът в теб

За всичко си има причина и в крайна сметка нещата се случват за добро

Ник Вуйчич: Изборът е да поемеш надолу, към отчаянието или да тръгнеш нагоре, по хълма на надеждата

Няма връх, който да стои по-високо от Живота! Светът в теб

Няма връх, който да стои по-високо от Живота!

Как хората коментираха алпинистките победи и трагедии под К2 през уикенда

Добрата майка ли съм или идеалната майка? Светът в теб

Добрата майка ли съм или идеалната майка?

Спокойно, Вие сте и двете в рамките на едно денонощие

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт” Светът в теб

Стига с това „Излез от зоната си на комфорт"

Едно ненаучно понятие сее вина и вгорчава живота ни

Как енергйно да прочистите дома си за новата година Светът в теб

Как енергйно да прочистите дома си за новата година

Изберете настроение, кристал и свещ за всяка стая

Пет причини да имате надежда за човечеството през 2021 г. и след нея Светът в теб

Пет причини да имате надежда за човечеството през 2021 г. и след нея

И теоретиците на конспирацията, и феновете на Гейтс искат едно - здраве, щастие и свобода

Духовността е лична привилегия на всеки Светът в теб

Духовността е лична привилегия на всеки

Тя е осъзнаването, че оцеляването е свирепа битка между теб и теб самия

Никой не вижда Дядо Коледа, но това не означава, че той не съществува Светът в теб

Никой не вижда Дядо Коледа, но това не означава, че той не съществува

Знаменитият отговор на в.„The Sun“ на едно 8-годишно момиченце

Важна е само тази добродетел, която се извършва тайно Светът в теб

Важна е само тази добродетел, която се извършва тайно

Днес е Бъдни вечер - нека си припомним кое е най-главното в живота

Висшият Аз: 11 начина да се свържете с душата си Светът в теб

Висшият Аз: 11 начина да се свържете с душата си

Позволете на всичко да се случва както се случва. Поне за един ден.

Днес изгрява Витлеемската звезда! Светът в теб

Днес изгрява Витлеемската звезда!

Съвпад на Юпитер и Сатурн във Водолей поставя ново начало, което ще ни води към единение, общение и свобода

Дори събития, пълни с болка, могат да станат радостни Светът в теб

Дори събития, пълни с болка, могат да станат радостни

747 г. от смъртта на великия поет и мистик Руми

Как празните разговори крадат време и отслабват духа ви Светът в теб

Как празните разговори крадат време и отслабват духа ви

Агни Йога: С напразното бърборене замърсявате пространството и живеете сред боклук

Как да бъдем истински щастливи? Светът в теб

Как да бъдем истински щастливи?

Щастието идва от свободата, която ръководи сърцето