Подкрепете ни!
Светът в тебДжулия Парсел* / 20 април 2021

Изградете eнергийното си тяло, за да предпазите физическото

Ако страхът ви държи в плен, не се борете с него, ще загубите. Вместо това се научете да го трансформирате.

изображения: Istock
изображения: Istock
Ние сме енергийни същества. Преди да се родим сме били чиста светлина. След това чрез собственото си желание и намерение сме се развили в материята. Първо е светлината и енергията, после идва тялото. Ако вярвате, че това е вярно, както и аз, тогава осъзнавате, че разполагате със способността да повлияете на начина си на живот. Много мъдри души са писали за това как да повлияете на вашия опит тук, на Земята. Те варират от работа върху езотеричното (духовно) тяло до нашето физическо и психическо тяло. Потърсете този тип учения, които говорят на сърцето ви или резонират психически с вас.

Трансформирайте нещата, които ви спъват

Ако живеете с манталитета на жертва, време е да го оставите. Ако страхът ви държи в плен, не се борете с него, ще загубите. Вместо това се научете да го трансформирате. Ако гняв, осъждане и/или враждебност се проявят във вашите мисли или взаимоотношения, гледайте на тях като на сигнал. Разпознайте тези сигнали просто като различна проява на вашите емоции. Можем да окачествим тези изблици като отрицателни, но те могат да бъдат нашите учители, ако им позволим.

Преди мислех за отрицателните проявления на човешката ми същност като за „лоши", сега предпочитам да ги наричам „незрели". Докато търсех в етимологията и транслитерацията тълкуванието на „добро" и „зло" (лошо, отрицателно) на арамейски, видях, че значението по-скоро се приближава до понятията „зряло" и „незряло". 

Можем да определим някои наши емоции и реакции просто като незрели. Тази концепция ще ни помогне да пристъпим към мъдростта. Първо е осъзнаването, после е отговорността за тези действия и чак след това идва зрелостта. Когато настъпи зрелостта, ние превръщаме страха в любов, гнева - в хармония и осъждането - в приемане.

Нашите интелигентни физически тела зависят от нас и очакват грижата ни по всички флангове. Те поемат водещата роля за нашето съзнателно състояние. По този начин нашите съзнателни мисли и чувства влияят върху тялото ни. Много теории обясняват защо телата ни не функционират, тъй като ние не желаем те да го направят. Токсините и лошият избор на начин на живот може да са виновниците. Но има нещо още по-дълбоко. Трябва да имаме смелост, която да ни отведе до място, където може би никога не сме се осмелявали да пристъпим. Какво означава това?


Вашето тяло като превозно средство

Мислете за тялото си като за влак, автомобил, самолет, какъвто и да е вид транспорт. Като възрастен човек в голяма степен вие избирате посоката. И все пак понякога друга кола се насочва по пътя ви (токсини) или губите контрол (лош житейски избор) и ви изхвърлят от пътя. Чудите се какво се е случило. Колата ви не работи, пуши, съска и се нуждае от ремонт. Докато чакате помощ, трябва да вземете някои решения. Оставяте ли колата и я забравяте? Успокоявате ли се после с мисълта, че тя така или иначе не работи добре? Викате ли, късате ли си косите и отправили взор нагоре към небесата питате: „Защо ми се случва това?! Нищо не съм направил!“ или размишлявате и се чудите: „Какво трябва да знам за тази ситуация“?

Осъзнайте една красива истина

Ако не можем да осъзнаем една красива истина, тогава корабокрушението може да бъде съюзник, а не катастрофа. Диагнозата може да бъде наш приятел. Загубата или скъсването с любим човек може да позволи на друга част от нашето Аз да развие нови качества. Имаме избор. Ако знаем това, ще придобием нови перспективи и гледни точки, които ще подобрят нашия опит, а няма да го превърнат в мизерия. Болката е неизбежна, но страданието не е задължително.

Възможности за обогатяване на вашия опит

Започнете с една опция и след това изследвайте други. Независимо от състоянието на вашето физическо тяло, вие сте цялостни, пълноценни и не ви липсва нищо. Моля, не позволявайте на състоянието на физическото ви изражение да отрича която и да е част от красивото ви вътрешно Аз.

Трудно ли е да приемете това, което сте като енергийно и всемогъщо същество? Започнете да опитвате като лекувате добре физическото си тялото със супер храни. Храненето е отличен начин за достигане на по-високи състояния на съзнанието. Изберете някои супер храни, които да добавите към вашия режим, докато изследвате различни продукти, които чувствате, че са подходящи за вас, за да оптимизирате тялото си. Има много, много планове за постигане на добро здраве. Един може да работи добре за вас, а друг - за вашия съсед. Ако те са формулирани с мисъл за добро здраве, тогава те не са нито добри, нито лоши, а само подходящи или неподходящи. Факторът е това, което работи за вас.

Възможно е да нямате сили или издръжливост да изберете път за себе си сами. Ако е така потърсете професионалист по холистична медицина, който да ви насочи. 

Признайте: вие сте господари на своето поле, живота си, съдбата си

Настоящото ви физическо състояние (дори да сте болен или инвалид) не намалява вашето енергийно майсторство. Има няколко начина да увеличите енергийното си тяло. Заедно с храненето; може да включите работа по физическото тяло, медитация, да сте сред природата, да правите неща, които ви носят радост.


Как да защитите вашето уязвимо Аз, докато лекувате или развивате супер силното си Аз

Отидете при майка си. Говоря за вашата първична изначална майка, за родилката на вашата светлина. Тя живее навсякъде. Тя се среща особено осезателно в природата. Не забравяйте, че тя е чиста светлина и енергия; тя излъчва тези явления, докато я търсим и желаем да бъдем във връзка с нея. Ако не можете да бъдете сред природата, където майчината енергия изобилства, тогава донесете природата при себе си. 

Ето някои предложения: 
  • Изберете произведения на изкуството или снимки на пейзажи, които вълнуват сърцето ви, кристали (камъни от Земята), стайни растения, насладете се на природните елементи и небесните тела (дъжд, вятър, слънце, планети, звезди). Изберете каквото поискате, за да настроите ума и сърцето си върху предмети, които не са създадени от човечеството.
  • Изключете шума. Забележете въздействията във вашата среда, които ви карат да се чувствате тревожни или стресирани, може би новините? Какво ще кажете за музиката, която слушате? Кара ли ви да се чувствате добре? Ами другите източници на развлечения - книгите, сериалите, купоните? Надграждайте всички области от своя опит, чрез които все още другите имат контрол над вас. Как държат контрола ли? Та вие самите ги пускате в главата си и в енергийното си пространство.
  • Храненето, да, това е много важно. Предлаганите днес по магазините храни са пълни с достатъчно токсични елементи, за да създадат своя собствена "изкуствена светлина", приглушаваща вашата вътрешна. Изберете пресни и органични продукти, доколкото е възможно, замразените стоки също са добър вариант. Яжте порция сурови живи храни всеки ден или при всяко хранене, ако можете: пресни зеленчуци, плодове, ядки и семена. Телата ни жадуват за добро хранене, това е, което изгражда здравите клетки и кръв.
–––––––––
*Джулия Парсел е холистичен треньор, обучавала се в Института за интегративно хранене в Ню Йорк. Тя е отгледана в християнско семейство и се радва на лична духовна практика повече от 30 години. Тя вярва в силата на молитвата и е изпитала нейното животворно въздействие. Нейното желание и житейска цел е да насърчи другите да се свържат с истинското си Аз или да възвърнат загубения контакт с него и да заживеят освободен живот.

Източник

Още по темата:

5-те неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър Светът в теб

5-те неща, за които хората съжаляват най-често на смъртния си одър

Искреност, минимализъм, време за приятелство и семейство са основните ни пропуски

Как Матрицата контролира ума ви и ви вади от релси Светът в теб

Как Матрицата контролира ума ви и ви вади от релси

Осъзнайте отрицателното програмиране и го прекратете, за да сте свободни. Можете. Имате необходимата мощ и сила.

Това, което днес е правилно, може утре да е погрешно Светът в теб

Това, което днес е правилно, може утре да е погрешно

Ошо за смелостта, любовта и необходимостта да бъдеш себе си

Любов vs. Страх Светът в теб

Любов vs. Страх

Най-известното стихотворение в мрежата от 11 години насам

Непреодолимата скръб за домашния любимец Светът в теб

Непреодолимата скръб за домашния любимец

Смъртта на кучето ни може да е по-тежка за нас от загубата на роднина и приятел

Джакомо Казанова: „Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание” Светът в теб

Джакомо Казанова: „Няма жена в света, която да устои на постоянно внимание”

Ако не си направил нещо, което заслужава да бъде записано, то поне напиши нещо, което заслужава да бъде прочетено

Как да създадете живота, който желаете Светът в теб

Как да създадете живота, който желаете

В момента съществуват два свята. В кой ще избереш да живееш?

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел Светът в теб

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел

Трябва да намерим какво ни вълнува страстно и да си признаем на какви жертви сме готови

Свалете маските! Светът в теб

Свалете маските!

Привличаме такива хора, каквито изобразяват маските ни

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му Светът в теб

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация Светът в теб

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация

Как разговорът с тялото ви може да ви помогне да се излекувате

Три начина да успокоите страдащия ум Светът в теб

Три начина да успокоите страдащия ум

Природа, благоговение, подреждане. Това са ключовете към заглушаване на вътрешния критикарски глас.

Ако знаете как да обичате, можете да правите всичко, което искате Светът в теб

Ако знаете как да обичате, можете да правите всичко, което искате

Страхът, зависимостта, ревността, самосъжалението - те не са любов