Подкрепете ни!
Светът в тебЕкатерина Ангелова / 03 май 2021

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете

изображения: IStock
изображения: IStock
Днес търсим отговори на въпросите какво представлява Законът за привличането и как да го накараме да проработи за нас, за да сбъднем мечтите си.

Мери Попинс казва: „Всичко е възможно, дори и невъзможното“. Тази мисъл се промъква и когато говорим за Закона за привличането. Той гласи, че всичко, което искаме силно, може да бъде наше, стига да се фокусираме в него и да вложим енергията си в това намерение. С тази връзка между ума, тялото и Вселената се занимават и множеството известни днес квантови физици.

През 2006 година излиза книгата – „Тайната“ на Ронда Бърн, която буквално взривява пазара и умовете на множеството читатели. Тя подробно обяснява какво е Законът за привличането, как действа и как да се възползваме от силата му.

Законът за привличането не е някаква мистична практика, той е реалност, казват експертите, които се занимават с неговата същност. Положителните мисли и представи ни носят положителни проявления, както и обратното – негативните мисли ни водят към негативни последствия. Силата на мисълта е най-важният инструмент, когато говорим за Закона за привличането.

Нашите мисли, чувства, емоции, намерения и представи полагат основата към това да привлечем в живота си всичко, което желаем. Изключително важна е вярата, че това, за което мечтаем, наистина може да ни споходи, стига да се фокусираме в него и да го поискаме с цялото си сърце. Нашите мисли и чувства оказват силно и непрестанно влияние върху събитията, които се случват в живота ни.  Промяната в нашата перспектива и насоченото положително фокусиране в определени неща, могат да внесат реална положителна промяна в битието ни.Често се описват 12 Закона на Вселената
, един от които е именно Законът за привличането. Това са неизменни закони, които действат на цялото ни същество и на всичко, случващо се около нас. За тях обещаваме да ви разкажем в някой от следващите ни текстове, а в конкретния ще се спрем само на една специфична корелация. Законът за привличането е в непрекъсната и здрава връзка със Закона на вибрацията. Тя гласи, че когато се проектира вибрация за нещо конкретно, тя ще привлече енергии от същото естество и вибриращи със същия резонанс. Ако обаче двете енергии се разминават, то едната ще надделее над другата.

Какво имаме предвид? Ако мисълта ви е насочена към изобилие, но в същото време на подсъзнателно ниво сте обвързани с чувството и мисълта за недостиг и страхове, то те ще надделеят над вашето желание за придобиване.

Тук се намесва и свободната воля. Окултистите вярват, че всяко нещо и всяко същество във Вселената има такава. С полагането на усилия и съзнателни „тренировки“ можете да овладеете Закона за привличането и да привлечете в живота си онова, за което мечтаете. Има обаче едно важно условие – това може да се случи, ако в процеса не засягате и не наранявате нечия чужда свободна воля. В такъв случай Законът за привличането не би проработил.Друг важен момент са намеренията.
Ако вашето намерение е негативно или е в пряк конфликт с по-силното намерение на някой друг, то Вселената ще реагира съответно. Законът за привличането не ви дава абсолютен, пълен контрол над обстоятелствата. Той не е някаква магия, а просто метафизичен процес, в който действа принципът, че подобното привлича подобно. Можете да го използвате успешно, ако внимавате в намеренията си и те са позитивни и добронамерени. Уверете се, че чрез тях не засягате по никакъв начин неприкосновеността и свободната воля на някого другиго.

Може би вече ви се иска да се свържете със Закона за привличането, но се чудите как точно да направите това. Ще ви дадем 5 лесни стъпки, чрез които да успявате да привличате в живота си онова, за което мечтаете, независимо дали говорим за материални придобивки или за духовни качества и ценности.Стъпка 1: Вземете вашето решение
 • Изградете ясна и конкретна визия за онова, което желаете. Мащабът на вашето искане не е от значение, когато базирате желанието си на Закона за привличането.
 • Представете си живо как изглежда това, което искате. Какво е на допир, как звучи, какви чувства посява в съзнанието ви. Как мирише, има ли цвят или вкус. Освободете сетивата си и го почувствайте възможно най-реалистично.
 • Най-важното е да усетите как бихте се чувствали, ако това нещо, тази ваша мечта, вече е факт и е част от живота ви. Помислете какъв би бил животът ви и как ще се промени, ако исканото стане реалност. Ако получите това, за което мечтаете. По този начин – чрез тази игра с въображението, вие започвате да вибрирате на честотата, на която вибрира и желаното от вас нещо. Тази стъпка може да ви изглежда много проста, но тя е това, което проправя пътя ви за работа с енергиите на Закона за привличането.
Стъпка 2: Отдайте се на безусловната любов
 • Какво означава това? Изключително важно е да сте наясно с вашите чувства и мисли. Когато обичате себе си, вие можете да отворите портала към възможността да получите онова, което желаете. Любовта е ключът за достигане до онова, което е най-добро за самите нас и което можете да си пожелаете.
 • Някои от пречките в процеса са съмнението, че заслужавате исканото нещо, както и подсъзнателните страхове и опасенията. А ако се появят такива те изпращат сигнали, които се конкурират с позитивните ви мечти и желания. Единственият ефективен метод за борба със страховете и съмненията е да ги осъзнаете, да ги признаете и да подходите с любов и състрадание към тях.
Стъпка 3: Отворете се за възможностите
 • Помислете за всички онези лоши неща в живота ви, които можете да назовете към настоящия момент. Помислете за страховете, съмненията и всички стари модели, които вече не ви служат, и искате да промените. Помислете каква е вашата роля в този процес.
 • След това са фокусирайте върху добрите неща в живота ви. Помислете как вашите надежди, мечти и амбиции са привлекли тези добри неща за вас. Уверете ума си в това, че когато истински искате нещо, то се случва и идва при вас. Така ще разпознаете факта, че Законът за привличането вече работи за вас и е част от действителността ви. Че той винаги е съществувал, но едва сега го осъзнавате. След като се уверите в това, започнете да работите съзнателно със Закона за привличането и да сбъдвате мечтите си.
Стъпка 4: Изживейте реалността на вашите желания
 • Тук идва ред на вашето въображение и фактическо изпълнение. Освен да визуализирате представите си за това, което искате, опитайте се да изживеете неговата реалност. Как да стане това? Необходимо е да предприемете съответни, реални действия, които да ви поведат по пътя към осъществяването на вашата мечта.
 • Един прост пример – ако желанието ви е да отслабнете, купете си рокля с размера, на който бихте искали да отговаряте. Друг пример – ако си мечтаете за пълна финансова независимост, започнете да планирате какво точно ще направите с целия този капитал.
 • Важното тук е да предприемате реални действия, подчинени на усещането, че вече имате това, което толкова силно желаете. Изпълнете тази стъпка с радост и ентусиазъм. Действайки така, сякаш вече сте постигнали желаното, вие изпращате силна и конкретна вибрация към Вселената, която чрез Закона за привличането, тя ще ви върне.
Стъпка 5: Бъдете търпеливи, но все пак упорити
 • Тази стъпка е може би най-трудната. В нея трябва да се научим на най-трудното нещо в живота – да бъдем търпеливи. Да не бързаме да постигнем резултата, да не сме припряни и да не се отказваме, защото нещата не се случват толкова бързо, колкото ни се иска.
 • Важен ключ в тази стъпка е нашето постоянство. Продължавайте да изразявате благодарност и признателност всеки ден. Припомняйте си ежедневно всички примери във вашия живот, в които сте установили, че Законът за привличането е проработил за вас. Работете по изброените дотук стъпки, визуализирайте, мечтайте, вярвайте и мислете положително за онова, което искате да се превърне в реалност за вас.

Още по темата:

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел Светът в теб

7 необичайни въпроса, за да откриете житейската си цел

Трябва да намерим какво ни вълнува страстно и да си признаем на какви жертви сме готови

Свалете маските! Светът в теб

Свалете маските!

Привличаме такива хора, каквито изобразяват маските ни

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация Светът в теб

Всяка наша клетка чува, разбира, вълнува се и очаква комуникация

Как разговорът с тялото ви може да ви помогне да се излекувате

Три начина да успокоите страдащия ум Светът в теб

Три начина да успокоите страдащия ум

Природа, благоговение, подреждане. Това са ключовете към заглушаване на вътрешния критикарски глас.

Изградете eнергийното си тяло, за да предпазите физическото Светът в теб

Изградете eнергийното си тяло, за да предпазите физическото

Ако страхът ви държи в плен, не се борете с него, ще загубите. Вместо това се научете да го трансформирате.

Ако знаете как да обичате, можете да правите всичко, което искате Светът в теб

Ако знаете как да обичате, можете да правите всичко, което искате

Страхът, зависимостта, ревността, самосъжалението - те не са любов

Щастието идва от подадената ръка към другия Светът в теб

Щастието идва от подадената ръка към другия

16-годишният Гео с част от стипендията си купува спално бельо за болница

Разказ за спрелия часовник Светът в теб

Разказ за спрелия часовник

Онези, които упорито искат да живеят вечно, ще бъдат осъдени да останат в света на сивия ход на ежедневието

Как да активираме осмата чакра? Светът в теб

Как да активираме осмата чакра?

Тя е портал към космическите енергии и дом на висшия „Аз” на човека

Какво казват най-лошите ви мисли за вас Светът в теб

Какво казват най-лошите ви мисли за вас

Просто вярвайте в себе си и знайте - скоро ще разберете всичко

Хенри Форд: „Повече от победените са тези, които са се предали” Светът в теб

Хенри Форд: „Повече от победените са тези, които са се предали”

Провалът е само добра възможност да започнеш всичко по по-разумен начин

Как малките неща ще ни върнат радостта от живота? Светът в теб

Как малките неща ще ни върнат радостта от живота?

Светът ни предлага изобилие от приятни моменти. Достатъчно е само да ги забележим.

Цялата любов в една снимка Светът в теб

Цялата любов в една снимка

Непознати удържат в продължение на час мъж да не скочи в Темза

Как да понесем изпитанието да бъдем недоволни от себе си Светът в теб

Как да понесем изпитанието да бъдем недоволни от себе си

Морган Скот Пек: Да обичаме себе си и да съзнаваме несъвършенството си е възможно дори едновременно

Моята лична еволюция е еволюцията на планетата, хората, вселената... Светът в теб

Моята лична еволюция е еволюцията на планетата, хората, вселената...

Евгения Волк не се смята за личност, нито за пробудена, нито за духовно израснала

Да бъдем благодарни за уроците на Живота Светът в теб

Да бъдем благодарни за уроците на Живота

Трудностите и разделите с близки хора също трябва да бъдат обвити във воала на мъдростта