Подкрепете ни!
Събития16 юли 2020

„Магическите закони на успеха”

Онлайн лекция на Зор Алеф

„Магическите закони на успеха”

На 19 юли 2020 г. от 15.00 часа духовният учител ще ни научи как сбъдваме мечтите си!

Всяка част от нашата история, от живота на човечеството, си имат свой висш смисъл. Вярвам, че изпитанията, които сполетяха цялото човечество, са оставили и плодотворна следа в нашите души и са ни научили да оценяваме въздуха, пространството, благата и даровете, сетивата и свободата, с които разполагаме, обяснява духовният учител Зор Алеф. 

Всички изпитания, през които минава човечеството, са важни уроци. Но човечеството продължава напред, благодарение на велики човешки синове, които носят пламъка на езотеричната мъдрост. Те винаги са вървели напред, посочкайки пътя и показвайки на хората кои са най-съвършените начини, по които да изживеят живота си и да го превърнат в произведение на изкуството.  

Повелители на живота
Знанието за магическите закони, които определят успеха и благополучието в нашия живот, знанието за духовните и космически закони и тяхното спазване, могат да ни помогнат да отворим всички двери и да разрушим всички бариери и ограничения, които ни отделят от щастието, благополучието, плодотворността. Всъщност спазвайки тези закони и принципи, ние ставаме повелители на своя живот. 
Магическите закони на успеха, това е учение, което идва много навреме, имайки предвид трудностите и изпитанията на времето. 

Колкото повече времето ни притиска, колкото повече ограничения се изправят на пътя ни, толкова по-необходимо е да практикуваме тези велики знания и принципи. Защото външните обстоятелства могат да бъдат едни или други, дори мъчителни, но нищо друго, само нашето вътрешно усилие, само фокусировката и настройката на волята ни, само трансцендирането на съзнанието и опората върху точни принципи, правила и закони, ни помагат да съединим своите воли в една могъща воля. А и да използваме правилно своята инвивидуална воля, която да се превърне в сияен меч, който да разреже мъглата, да разцепи бариерите и препятствията, които времето и кармата на човечеството изправят пред нашия живот.

Стремежът към цялостност
Успехът е трипланово понятие. То обхваща духа, душата и тялото. Това е първоначален стремеж на духа и душата, не е на тялото. Стремежът към успех не е функция на егото, както погрешно смятат мнозина психолози: необходимостта да се изявя, да бъда уважаван, да бъда ефикасен, да изпитвам задоволство от всичко, което правя и което съм извършил. Вярно е, че егото участва в процеса на нашето себеосъществяване, но много над егото е духът, който също иска да бъде успешен и плодотворен. Много над егото е голямата творческа амбиция на човека. 

Така, както съществуват инстинкти, влечения и потребности на душата, например като стремежа за продължаване на рода, като стремежа да задоволиш глада си, сексуалния си нагон и т. н., по същия начин съществуват първоначални и основни стремежи на духа. Това е стремежът да проявиш висшето „Аз“, стремежът да промениш, да трансформираш средата и света около себе си, стремежът да украсиш, проявиш и буквално да преобразиш пространството на живота си, превръщайки го в огледало на всичките свои висши потребности. Това е важна част от човешкото същество. 

Освобождаване от илюзиите

Хората често живеят в илюзии и заблуди от сутрин до вечер, от тинейджърските години, когато започват да се трупат, до смъртния си одър. Те отказват да погледнат адекватно своите проблеми, не виждат препятствията, които са изградили сами пред себе си, не желаят да ги забелязват. Измислят удобни обяснения за това, което се случва с тях. Те предпочитат да живеят в съответствие с тези удобни обяснения, да смятат околните за виновни за жизнения им провал. Това е днес картината на средностатистическата човешка личност. 

Но слава Богу, както е казал Питагор в „Златните стихове“: 
„Все пак не бива да оставяш последната надежда за спасение, защото е божествен коренът на човешката природа и тайните висшата природа разкрива за теб.“

Магическите закони

За да се разкъса този порочен кръг на едни и същи илюзии, за да се сринат, за да се разградят тези стени на пречки, които сме изградили пред себе си, между нас и нашите цели, нашите мечти, нашите стремежи, за да бъдат намеренията ни благоуспешни, плодотворни, ефикасни, съществуват магическите закони за успеха.

Защо ги наричаме магически? Защото природата на човешката воля, която се занимава с реализация на намеренията ни и желанията ни, е магическа.

Волята действа като нематериален агент. Тя е материя, но от висша природа. Тя е енергия, изтъкана от много видове взаимопроникващи енергии.

Магическата воля съществува на всички нива. Това са трептения на духовното същество на човека на различни девет съда, девет сфери, от които е изградена човешката личност. Във всяка от тези сфери има разноцветни огньове. Според Кабала личността има девет фундаментални нива: Кетер, Хохма, Бина, Хесед, Пешад, Тиферет, Нецах, Ход, Йесод – от горе до долу. На всяко от тези нива има различни вътрешни поднива.

Белият огън на волята

Магическата воля са най-висшите, най-фините духовни трептения, които носят намерението ни, желанието ни към точното му осъществяване. Материализацията на желанието, осъществяването на намерението се извършва на всичките нива едновременно.

Когато има истинско желание, което изпълва цялото ни същество, което ни въвлича личностно, белите огънчета на магическата воля изведнъж се разгарят по-ярко. И нашето същество започва да излъчва много фини лъчи на това ниво. Бялото огънче започва да свети в пространството. И всеки от лъчите на тези девет нива носи един вид код, един вид набор от символи. Това прилича на компютърна програма, но всъщност не точно. Защото това са живи, творчески трептения.

Всъщност, ние сме многоспектрална енергийна система от девет огледала. Всяко от нашите огледала трябва да хвърли своя сноп лъчи. Как се осъществява това?

Точно за да избистрим тези лъчи, за да ги фокусираме върху целта, върху намерението; за да бъдат лъчите, които ние излъчваме, точни преносители на нашата воля; за да служат като енергиен инструмент на нашата воля, има определени правила, които трябва да спазваме. Това са Магическите закони на успеха. 

Дати и начален час на лекциите от семинара:
19 юли 2020 г. (неделя) от 15.00 ч.
Записването за участие се извършва САМО на имейл dabydesh@abv.bg

Онлайн лекциите са продължение на цикъла семинари, посветени на „Магическите закони на успеха“. Кодексът на духовното достойнство е част от този тези беседи.
Всяка лекция започва с кратка въвеждаща практика, която разтваря сърцето ни, трансцендира възприятията ни и ни позволява да възприемаме в същина, без тъмнина и сянка, посланията на ученията. 

Зор Алеф (мистично име на Анатолий Александрович Руденко-Зор) е съвременен духовен учител, роден през 1976 г. в Москва в семейството на българската целителка Иванка Павлова (1952-2001) от Видин и руския поет и преводач Александър Руденко.
От 14-годишна възраст се занимава с целителска и духовна практика. Дейността му на духовен учител започва на 15-годишна възраст, когато за първи път говори пред ученици в Москва. През 2000 г. създава Школа на Единното учение, която днес предлага стройна система за обучение и развитие на личността. Школата има отделения в България: във Видин, София, Варна, Бургас, Враца и Пловдив; в Русия, Башкирия, Казахстан, Беларус, Финландия и Кипър.
Зор Алеф е автор на над 20 книги, 18 са издадени на български език. Сред тях са фундаменталния труд в три тома „Свещена терапия“, „Отговори за непосветения“ в два тома, „Йога на сънищата“, „Метод на неуязвимостта“. Очаквайте новата му книга, посветена на науката за безсмъртието.

Капитан + лидер + голямо сърце = герой Събития

Капитан + лидер + голямо сърце = герой

Симон Кяер спаси човек и вдъхнови света да се моли за здравето на Ериксен

Днес е Световен ден на океаните Събития

Днес е Световен ден на океаните

Те са незаменими източници на живот, но прогнозите не са никак добри

Българският хелзинкски комитет стартира кампания за издаване на наръчник „Правата ми в Събития

Българският хелзинкски комитет стартира кампания за издаване на наръчник „Правата ми в пандемия“

С него ще можем да защитаваме правата си както в настоящата ситуация, така и в евентуални бъдещи кризи

Иван Шопов и проектът му TRIGAIDA представят на живо дебютния си албум Събития

Иван Шопов и проектът му TRIGAIDA представят на живо дебютния си албум

„ELATE” на триото се изкачи на челни позиции по някои радиостанции в САЩ

Честит празник! Събития

Честит празник!

Днес за пръв път честваме празника с новото му име - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Подкрепете артиста Владимир Ангелов, за да запише още беседи на Учителя Събития

Подкрепете артиста Владимир Ангелов, за да запише още беседи на Учителя

Той дава сърце и душа в прочита им, но се нуждае и от минимални средства

Дигитално презареждане: Правата и свободите във виртуалния свят Събития

Дигитално презареждане: Правата и свободите във виртуалния свят

Стартира конкурсът „Граждански будилник“, в който творци ще покажат своята гледна точка за свободата на словото

Честит празник! Събития

Честит празник!

Гергьовден е един от най-големите и тържествени празници

Днес е международният ден на танца Събития

Днес е международният ден на танца

Той руши политически, културни и етнически бариери

Днес е световният ден на книгата и авторското право Събития

Днес е световният ден на книгата и авторското право

Какъв по-чудесен повод да (пре)открием удоволствието от четенето

Днес е международният ден на Земята Събития

Днес е международният ден на Земята

Мотото тази година е „Да възстановим нашата Земя"

Гората.бг подарява 14 000 дръвчета Събития

Гората.бг подарява 14 000 дръвчета

Хора купуват гори, за да ги спасят от сеч

Какви са тайните на древните мъдреци за разкодиране на човешката съдба Събития

Какви са тайните на древните мъдреци за разкодиране на човешката съдба

Интензивният онлайн курс по ведическа астрология започва на 17 април

Честит осми март! Събития

Честит осми март!

Нека днес не забравяме едно простичко нещо