Подкрепете ни!
Събития03 август 2020

12 компании по пътя на успеха

Пощенска банка подкрепя за втора поредна година програмата за бизнес растеж на Endeavor България

12 компании по пътя на успеха
Голяма част от предприемачите у нас имат нужда от партньор, който да ги насърчи, да ги подкрепи с допълнителни финансови ресурси и да ги мотивира да бъдат смели и да не се отказват от плановете си, за да извървят пътя от това да превърнат своята добра идея в една успешна компания.

12 иновативни бизнеса с големи планове за растеж вече са част от второто издание на програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale с основен партньор Пощенска банка. Тя е за хората с идеи, предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си. Сред партньорите на програмата са и Software Group и ИАНМСП.

УСПЕШНАТА ПРОГРАМА ЗА УСПЕШНИТЕ ХОРА
Успешното пилотно издание на програмата за растеж Dare to Scale и високата удовлетвореност на участниците, доказаха, че има смисъл от усилието, което Пощенска банка и Endeavor България влагат, за да подкрепят предприемачите, които искат да развиват компаниите си. И това отново ще се случи във второто издание на проекта. Предвид различната ситуация, в която живеем и работим днес, фокус на програмата е изграждането на устойчив бизнес, който да може да се справи с кризи, както и идентифицирането на възможности за растеж в трудни пазарни условия. Тя е разработена за предприемачи от всички сфери на икономиката и всички региони в България.

В първия етап на проекта, който приключи на 21 юни, всеки желаещ можеше да попълни формуляр, с който да заяви своето участие. Всички кандидатствали трябваше да отговарят на предварително зададени критерии – да имат вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2019 г., броят на служителите да не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът им да e с потенциал за глобален растеж. Във втория етап на селекцията Endeavor и партньорите - опитни мениджъри и експерти на Пощенска банка, Software Group и ИАНМСП – интервюираха основателите, като част от основните въпроси бяха свързани със стратегиите им за растеж, бизнес модела и потенциала за лидерство.

Програмата ще се проведе в София и ще е с продължителност от 4 месеца – от септември до декември 2020 г. Основателите на компаниите ще имат възможност да участват в специализирани обучения в четири основни области: „Управление на организацията“, „Маркетинг“, „Продажби“, „Бизнес планиране и набиране на капитал“. Всяка компания ще има назначен индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Екипът на Endeavor ще организира и съпътстващи събития, на които компаниите ще имат възможност да се запознаят с основните играчи в предприемаческата екосистема. Подобно на предходната година, програмата ще приключи през декември с Demo Day, по време на който участниците ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери.
„За нас е важно, че открихме не само добри идеи, но и вдъхновени хора, които не се колебаят да се движат напред. Сигурни сме, че техните идеи ще прераснат в успешен бизнес не само у нас, но и извън нашия пазар, и сме готови да ги подкрепим с опит, експертиза, менторство и гъвкави финансови решения. Дори само това, че се осмеляват да опитат да се развиват, е ценно и ние се радваме, че има предприемачи у нас с такъв хъс за растеж. Готови сме да им подадем ръка“, коментират от Пощенска банка.
ПО ПЪТЯ НА УСПЕХА
След победителите в първото издание на програмата, които получиха допълнителни часове индивидуални менторски сесии с бизнес лидери от мрежата на Endeavor, медийно представяне във водещи бизнес медии, както и специални преференции от Пощенска банка, сега 12 нови компании влизат във второто издание и преминават към третия етап на програмата: Ardes.bg, APIHawk, Abilitics, Checkout X, Develiot, Inox, Infinite Solutions, Iuvo, Out2Bound; RPA Consulting, SEOmax, Trastena.

Пълната информация за програмата е налична тук.Джеф Безос наистина полетя в космоса за 11 минути Събития

Джеф Безос наистина полетя в космоса за 11 минути

Подвиг, сбъдната мечта или нехайна прищявка на богаташ е това, коментира The Atlantic

Спасиха плажовете Карадере и Корал от застрояване Събития

Спасиха плажовете Карадере и Корал от застрояване

Защитените зони „Галата", „Плаж Шкорпиловци" и „Ропотамо", които са част от европейската мрежа „Натура 2000", ще бъдат разширени

Честит Еньовден! Събития

Честит Еньовден!

Билките, които наберете днес, ще са силно лековити

Капитан + лидер + голямо сърце = герой Събития

Капитан + лидер + голямо сърце = герой

Симон Кяер спаси човек и вдъхнови света да се моли за здравето на Ериксен

Днес е Световен ден на океаните Събития

Днес е Световен ден на океаните

Те са незаменими източници на живот, но прогнозите не са никак добри

Българският хелзинкски комитет стартира кампания за издаване на наръчник „Правата ми в Събития

Българският хелзинкски комитет стартира кампания за издаване на наръчник „Правата ми в пандемия“

С него ще можем да защитаваме правата си както в настоящата ситуация, така и в евентуални бъдещи кризи

Иван Шопов и проектът му TRIGAIDA представят на живо дебютния си албум Събития

Иван Шопов и проектът му TRIGAIDA представят на живо дебютния си албум

„ELATE” на триото се изкачи на челни позиции по някои радиостанции в САЩ

Честит празник! Събития

Честит празник!

Днес за пръв път честваме празника с новото му име - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Подкрепете артиста Владимир Ангелов, за да запише още беседи на Учителя Събития

Подкрепете артиста Владимир Ангелов, за да запише още беседи на Учителя

Той дава сърце и душа в прочита им, но се нуждае и от минимални средства

Дигитално презареждане: Правата и свободите във виртуалния свят Събития

Дигитално презареждане: Правата и свободите във виртуалния свят

Стартира конкурсът „Граждански будилник“, в който творци ще покажат своята гледна точка за свободата на словото

Честит празник! Събития

Честит празник!

Гергьовден е един от най-големите и тържествени празници

Днес е международният ден на танца Събития

Днес е международният ден на танца

Той руши политически, културни и етнически бариери

Днес е световният ден на книгата и авторското право Събития

Днес е световният ден на книгата и авторското право

Какъв по-чудесен повод да (пре)открием удоволствието от четенето

Днес е международният ден на Земята Събития

Днес е международният ден на Земята

Мотото тази година е „Да възстановим нашата Земя"