Подкрепете ни!




ЗдравеАлбина Фабиани / 8 май 2018

Как да съблечем рака

Нова теория за трофобластните клетки дава надежда за успешно лечение на онкологичните заболявания

Как да съблечем рака


За да се справим с рака, трябва да разберем как и защо той дълго време остава незабелязан и когато вече е открит, е „късно“ и се изисква агресивна терапия, която вреди на организма, вместо да го лекува. Както знаем, тялото притежава армия от милиарди бели кръвни клетки (сборно наречени левкоцити), като една от основните им функции е да разрушават всичко чуждо, вредно или опасно за организма. Тогава изглежда логично те да атакуват и раковите клетки, нали? Но това не се случва.

ЕНЕРГИЕН
КАМУФЛАЖ

Една от основните причини е, че ракът притежава пълните характеристики на трофобласта, а трофобластните клетки са добре познати на организма още от неговото клетъчно начало (ще бъде обяснено по-долу).
Въпросните трофобластни клетки са част от жизнения цикъл - те са преембрионални, затова природата ги е създала „невидими“ за белите кръвни телца. Трофобластните клетки са обвити от тънък мастно-протеинов слой, който носи отрицателен електрически заряд. С отрицателен заряд са и белите клетки. Както знаем, две еднакви полярности се отблъскват, която е и основната причина трофобластът да остава добре защитен и невидим за белите кръвни телца.

КАКВО Е
ТРОФОБЛАСТ

Специфични преембрионални клетки. В ранните стадии на бременността трофоблаcтната клетка има поведението на ракова: множи сe бързо, като „изяжда“ маточната стена, проправяйки си път и подготвяйки място за бъдещия ембрион, който ще се прикрепи към матката и ще получи защита и изхранване от нея. Трофобластът се образува в резултат на верижна реакция с друга клетка, наречена диплоидна тотипотентна клетка (diploid totipotent), за нашите цели нека да я наречем клетката на живота, тъй като тя съдържа в себе си всички отделни характеристики на целия организъм и има способността да се превърне във всеки вид тъкан или орган, както и в ембрион.
Около 80% от тези клетки на живота се намират в яйчниците или тестисите, където служат като генетичен резервоар за бъдещото потомство. Останалите са разпространени из цялото тяло и участват активно в регенериране и заздравяване на повредени тъкани. Това се случва по следния начин: травми от всякакъв произход и болести водят до повишени нива на естроген, чиято роля е да служи като стимулатор или катализатор на заздравяващите процеси в тялото.




ЛОШО
РАЗБРАНИЯТ
ЕСТРОГЕН

Известен (или може би не) научен факт е, че щом влезе в контакт с естроген, тази клетка на живота започва усилено производство на трофобласт, а когато и трофобластът влезе в контакт с естрогена, това често води до образуването на злокачествени клетки. Виждате ли връзката естроген - трофобласт - рак?
Когато образуването на ракови клетки започне, организмът реагира, опитвайки се да ги изолира от останалите, като ги капсулова с тъкан. Резултатът е образуването на т.нар. бучка. Погледнати през микроскоп, повечето от тези образувания приличат на хибрид между трофобласт и ограждащи го клетки. С напредването на развитието на рака въпросните образувания все повече и повече започват да приемат класическите характеристики и поведение на трофобласта, а това означава добра защита от белите кръвни телца. Например клетките на най-злокачествения от всички видове рак: epitheliomas, са неразличими от трофобластните.

ПРАВИЛНАТА
СТРАТЕГИЯ

Идеалното лечение на рака би трябвало да е насочено към злокачествените клетки, без да засяга здравите или да увеличава риска от образуването на нови ракови. Раковите клетки трябва на всяка цена да бъдат разпознати от белите кръвни телца. В противен случай лечението е ограничено с конвенционалните химио- и лъчетерапии, при които се унищожават и нормални клетки, и които водят до ужасяващи странични ефекти.

СПАСИТЕЛНИТЕ
ЕНЗИМИ

Но как можем да „съблечем“ трофобластните и раковите клетки от техния протеинов пласт защитник и да ги направим уязвими за белите кръвни телца? Част от решението се крие в работата на панкреаса, който отделя ензими, като най-важен е един специфичен, наречен трипсин. Когато той е в определени количества, достигайки до трофобласта, успява да пробие защитния му слой и така да разкрие раковите клетки за белите кръвни телца.

НОВА КЛЕТКА СРЕЩУ 
РАКОВИТЕ КЛЕТКИ

Причината за създаването на „Програма Нова клетка“ и една от целите ù е лечение на рака. То става чрез разбиването на въпросния мастно-протеинов слой, като се използват биологични принципи, свързани с поведението на клетките. Програмата предизвиква отделянето от панкреаса на трипсин. Това се случва в комбинация със специфичен протокол, който променя ъгъла на свързване на кислородните с водородните атоми на въпросния трофобласт и допринася за разтварянето на мастно-протеиновата защита.

Още за „Нова клетка“:
www.programa-nova-kletka-bg.com

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“

Кожата ни предупреждава за скрити заболявания Здраве

Кожата ни предупреждава за скрити заболявания

Как да се научим да разпознаваме сигналите й

Аденомиозата причинява страдания на една от пет жени Здраве

Аденомиозата причинява страдания на една от пет жени

Лекарите все още разработват стандартизиран метод за нехирургична диагностика

Какво се случва с черния ви дроб, когато се откажете от алкохола Здраве

Какво се случва с черния ви дроб, когато се откажете от алкохола

Колкото по-рано захвърлите спирта, толкова по-голям е шансът за напълно възстановяване

Д-р Меркола: Станете от стола, седенето ви убива Здраве

Д-р Меркола: Станете от стола, седенето ви убива

Изследвания сочат, че редовните тренировки не компенсират щетите за здравето от хроничното седене

Станете от масата! Здраве

Станете от масата!

Защо продължаваме да ядем дори когато вече сме сити

Да спим ли заедно с бебето си? Здраве

Да спим ли заедно с бебето си?

Съвместното спане се е превърнало в болна тема за обсъждане. Каквото и да решиш, все ще се намери някой да ти каже, че грешиш.