Подкрепете ни!




Здраве8 май 2019

Жената-чудо

Или защо нежният пол е гениално изобретение на Природата?

Жената-чудо


В стремежа си да създаде условия да продължим своя вид, Природата е вложила целия си гений в анатомията на жената. Например, вероятно знаете, че срещу всяко чуждо тяло, попаднало в живия организъм, имунната система се бори с всички сили, за да го изхвърли. А замисляли ли сте се, че голямото изключение на този принцип е свързан именно с женското тяло – процесът на забременяването и отглеждането на плода до неговата готовност да се отдели от приемника си и да заживее самостоятелен собствен живот?

Друг един интересен факт е, че най-чистото място в женското тяло е именно вагиналната среда. Тя, разбира се, не е статично празно пространство – в нея обитават около 300 вида микроорганизми. При здрава фертилна жена преобладаващи са лактобацилите – счита се, че тяхното превъзходство гарантира баланса, а от там и имунитета в интимната зона. Необходимата за тяхното съществуване среда е с кисело рН – от порядъка на около 4,5. Интересно съвпадение е, че единствените „чужди тела“, които женското тяло допуска без имунен отговор – сперматозоидите – също оцеляват именно в такава кисела среда ...

За съжаление обаче, влагалищният баланс е колкото съвършен, толкова и уязвим. Всякакви фактори – като вируси попаднали в организма, антибиотични терапии, стрес, дори и месечният цикъл – могат да доведат до дисбаланс във вагиналната микрофлора, а от там и до отслабване на имунитета й. А това вече са подходящи условия за развитие на патогенни микроорганизми и инфекция. Оказва се, че нежният пол наистина е много нежен и до нездравословни нива на киселинност могат да доведат и най-неочакваните действия. Затова все по-актуално е жените да полагат не просто регулярна, но и добре подбрана, професионална грижа за интимния си комфорт.

Първият сигнал за жената, че нещо не е наред там, долу, са дразнене и сърбеж в интимната зона. Могат да бъдат предизвикани от всевъзможни реакции на организма, дори и от козметични процедури като епилация, кола маска и др. Освен успокояващ ефект от билков екстракт, е добре в такъв случай да се приложи и антимикробен агент, за да спре евентуалното развитие на гъбички и бактерии. Тъй като зоната е в непосредствена близост до входа на влагалището, е полезно да се използват и пребиотици за възстановяване на естествената микрофлора, както и вещества за регулиране на рН до физиологично ниво (напр.млечна киселина, борна киселина, др.).

Комбинация от всички тези съставки можете да откриете в интимния крем Beliema®Expert – с антимикробен агент хлорхексидин и пребиотик BioEcolia®. Нежно успокоява благодарение на екстракта от невен, а освен това съдържа хиалуронова киселина за по-добра хидратация и е обогатен с витамин Е и В5.

Със същите важни за интимната зона съставки (хлорхексидин, пребиотик, млечна и борна киселина) е измиващият интимен гел Beliema®Expert. Обогатен с алое вера, той е подходящ за ежедневна хигиена и е приложим дори по време на инфекции и месечен цикъл.

Вторият и доста по-неприятен за жената сигнал за нарушен баланс във вагиналната среда са теченията. Освен че могат да предизвикат дразнене във влагалището, те имат често и неприятен мирис. Причините за тях могат да бъдат всякакви фактори –включително развитие на гъбички и бактерии във вагиналната среда. Тогава първата стъпка (докато отидете на лекар) е да опитате да възстановите имунитета с жизнеспособни лактобацили и млечна киселина, която да ги поддържа и подпомага.

Такава комбинация можете да откриете във вагиналните таблетки Beliema®Effect – подходящи при всички случаи на временно нарушаване на вагиналната флора.

Когато най-чистата част от женското тяло е в хармония и баланс, когато настъпи правилният момент, когато точният сперматозоид достигне яйцеклетката - тогава става чудо – зачева се нов живот, а женското тяло го приема и грижливо го съхранява в следващите 9 месеца. Това е изключението, в което организмът не активира имунната си система. Ето затова наричаме природата гениална, а жената – чудо.
Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“

Кожата ни предупреждава за скрити заболявания Здраве

Кожата ни предупреждава за скрити заболявания

Как да се научим да разпознаваме сигналите й

Аденомиозата причинява страдания на една от пет жени Здраве

Аденомиозата причинява страдания на една от пет жени

Лекарите все още разработват стандартизиран метод за нехирургична диагностика

Какво се случва с черния ви дроб, когато се откажете от алкохола Здраве

Какво се случва с черния ви дроб, когато се откажете от алкохола

Колкото по-рано захвърлите спирта, толкова по-голям е шансът за напълно възстановяване

Д-р Меркола: Станете от стола, седенето ви убива Здраве

Д-р Меркола: Станете от стола, седенето ви убива

Изследвания сочат, че редовните тренировки не компенсират щетите за здравето от хроничното седене

Станете от масата! Здраве

Станете от масата!

Защо продължаваме да ядем дори когато вече сме сити

Да спим ли заедно с бебето си? Здраве

Да спим ли заедно с бебето си?

Съвместното спане се е превърнало в болна тема за обсъждане. Каквото и да решиш, все ще се намери някой да ти каже, че грешиш.