Подкрепете ни!




ЗдравеЙоана Стефанова / 6 декември 2019

Природен детокс с бентонит преди празниците

Терапевтичната глина Bento Health предпазва от преяждане и препиване


снимки: Bento Health и Добрин Кашавелов
снимки: Bento Health и Добрин Кашавелов

Метаболизмът на всеки организъм е сложен механизъм, който зависи от най-различни фактори. Често се случва да изпитваме цялостен дискомфорт именно защото нещо в този процес не работи както трябва. Дали защото сме прекалили с похапването, имаме проблеми с чревния ни тракт или друг физиологичен дисбаланс, ние имаме нужда от нещо, което да ни спести мъчителните мигове. Природният продукт Bento Health успява по естествен начин да възстанови Ph-баланса на тялото, да забърза метаболизма и да подпомогне хранителните режими, целящи намаляване на теглото. По този начин не само предотвратява стомашно-чревни проблеми, но и пречиства тялото от токсини и вредни химикали.   


Представяме ви натуралния продукт Bento Health – пречистен бентонит, който сякаш с магически сили пречиства тялото ни от токсини, вредни радикали и киселини, забързва метаболизма и повдига тонуса ни.

Богатство от природата

Историята на семейния бизнес тръгва отпреди повече от 20 години, когато Карен Арутюнян започва своето приключение в индустрията на минералите. Именно тези дълги години му дават необходимите знания за полезните качествата на бентонита и как той може да се използва в полза на човешкото здраве. Това е алуминиева филосиликатна глина, която при контакт с вода има функцията да абсорбира вредните вещества от организма ни и така те не навлизат в кръвоносната ни система.

 „Още от древни времена геофагията е разпространена практика – разказва ни Тамара, дъщеря на Карен и ръководител на семейния бизнес. – Била е популярна в традиционната медицина на Месопотамия, Аристотел и Платон споменават бентонита в творчеството си, дори самата Клеопатра го е употребявала, а и до ден днешен в африкански села има практиката този естествен продукт да се приема директно от земята“.
Освен за детоксикация, тази глина има алкализиращ и антибактериален ефект, което е доказано от учени от Аризона, САЩ. Също така Bento Health по естествен път ни добавя нужните за организма минерали - калий, калций, магнезий и сицилий, последният от които забавя стареенето на клетките. Тамара и нейният екип от специалисти препоръчват по 2 капсули Bento Health сутрин и вечер (при хронични заболявания е задължителна консултацията с лекар). Продължителната употреба на бентонит няма вредни ефекти върху тялото.

Семеен бизнес с високи стандарти

„За мен най-високият стандарт е личният – той е сериозен и не се постига лесно – казва Карен. – Аз и семейството ми консумираме бентонит ежедневно, давам го на дъщеря си, на внука си, това за мен доказва качество.“ Компанията притежава нужните законови разрешителни от БАБХ, а производството им отговаря на НАССР системата и международния стандарт за Добри Производствени Практики (GMP). Близо 10 години се провеждат професионални научни и клинични проучвания, за да се достигне най-високо ниво на продукта. Тъй като бентонитът е с вулканичен произход, неговите полезни свойства зависят от терена, през който е преминала лавата. Именно затова компанията отдава изключително внимание на произхода на суровината, за да може да гарантира оптимални положителни здравословни характеристики за крайния клиент.

Доказателство за качеството и успеха на продукта са отзивите на различни лекари и гастроентеролози, които потвърждават полезните ефекти на бентонита при проблеми със стомашно-чревния тракт. Негативните му йони привличат положителните на киселини, жлъчни сокове, токсини и тежки метали, като по този начин позволяват на черния дроб да функционира спокойно. Самата капсула е без химически добавки или животински продукти, доставена специално от Швейцария, гарантираща качеството й.

Бори махмурлука

Кой ли от нас не си е патил от решението да изпие „само още една“ чашка или да си каже наздраве само с още един приятел? Нима всеки от нас не мечтае за магическа формула, която да ни спести наказанията, на които ни подлага махмурлукът? Е, Bento Health не е магия, но успешно ни се притичва на помощ. Тези, които обичат вкуса на алкохола, но не искат да им се замайва главата, могат да приемат 2 капсули от Bento Health половин час преди консумация, което позволява на бентонита да абсорбира алкохола и той въобще не достига до кръвта ни. 

Алкохолът навлиза в кръвоносната ни система през стомаха, но когато бентонитът покрие тази стена, той служи като филтър на всякакви вредни вещества, които залепват по него и после се изкарват от организма. „Моят кръстник така успява да изпие цяла бутилка уиски и половин бутилка вино сам и си стои здрав и прав. Всички му се чудят как успява, а аз знам тайната“, шегува се Карен Арутюнян. Bento Health също успокоява и намалява негативните ефекти на махмурлука, защото помага на тялото бързо да се изчисти от токсините. „Мои приятелки след купон взимат по две капсули преди да си легнат или веднага като се събудят и се чувстват като преродени“, добавя и Тамара. Звучи обещаващо, нали?

Забързва метаболизма

Всички обичаме да си похапваме особено когато сме на трапеза, заобиколени от любимите ни хора. Но всички знаем последиците от това пируване – дискомфорт, чувството на тежест от преяждане и качените килца, които никой не обича. Приемът на капсулите Bento Health забързва метаболитните процеси и спомага за по-бързото разграждане на храната. Този ефект е лично изпитан от Карен. „Когато отивам в Армения, където яденето е национален спорт, винаги пия по 2 капсули Bento Health, когато знам, че ми предстои тежък обяд – смее се Карен. – Тогава храносмилането ми е лесно и дори не качвам килограми!” Това ни изглежда като чудесно решение за предстоящите празнични угощения! 

Повече за продукта научете тук


5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“