Подкрепете ни!




COVID-194 август 2021

Пандемията от Covid-19 и корупцията на истинската наука (част първа)

Progressive radio network громи фармацевтичните гиганти, съвременната медицина, медиите и задкулисните сделки на правителството на САЩ


Урок по анатомия на д-р Тюлп, худ. Рембранд, 1632 г.
Урок по анатомия на д-р Тюлп, худ. Рембранд, 1632 г.

"Медицинската наука е постигнала такъв огромен напредък, че едва ли е останал здрав човек." - Олдъс Хъксли


В продължение на половин век фармацевтичната индустрия показва почти нулева толерантност към критиките срещу своите недвусмислени провали и медицински катастрофи. Постоянните трайни увреждания и смъртни случаи, причинени от опасни лекарства, заместителната синтетична хормонална терапия, антигрипните ваксини от 1976 г. и други, се считат за съпътстващи щети от приемането на опасни медицински продукти на пазара. През последните две десетилетия се развиха тесни взаимоотношения между фармацевтичната индустрия, федералните здравни агенции, Конгреса, Силициевата долина и новата култура на милиардери филантропи като Бил Гейтс. Поради широката мрежа от финансиращи фондове, благоприятстващи корпоративните финансови интереси и спонсорираните от CDC (Центровете за контрол и превенция на заболяванията) образователни програми, масовите медии сега са успешният рекламоносител на фармацевтични амбиции. 
Авторитетът на съвременната медицина е подкопан заради сериозните рискове за общественото здраве. По-широката картина и по-тъмните играчи, действащи задкулисно зад трагичното наследство на медицинските неуспехи, остават до голяма степен скрити за обществеността. През последните години онези лекари, изследователи и защитници на здравето, които се разминават с истината на фармацевтичните гиганти, често се сблъскват с преследвания и нападки, водещи до цензура и унищожаване на репутацията им.

Преди повече от четиридесет години социологът и философ Иван Илич пророчески наблюдава една тревожна тенденция в съвременната медицина, която се отказва от своята същност и от етичната си основа да лекува болести. Той пише: „Лечебното заведение се превърна в голяма заплаха за здравето“. Илич е сред първите трогателни критици на корпоратизацията на медицината, които се занимават с проблемите на „медикализацията“ - процесът, при който немедицинските състояния на хора се дефинират отново като медицински заболявания, след това се диагностицират и фармацевтично се лекуват като такива. 

Това е резултат от възхода на утвърдения научен материализъм като окончателен съдия на националното здравеопазване. Все по-често изследователи, финансирани от частни фармацевтични компании и подкрепяни от армия лобисти, откриват начини за преоценка на здравословните състояния само с крехки клинични данни за действителната етиология на заболяването - дори за инфекциозните пандемии. Психиатричната практика, която днес разчита почти изключително на модел, базиран на лекарства, е най-големият сериен нарушител. 

Системната корупция в нашето национално здравеопазване е благодат за производителите на лекарства, които могат да разработят нови лекарства за заболявания, които без корупционната схема биха могли да бъдат лекувани с по-евтини и по-безопасни терапии. 
„Съвременната медицина е отрицание на здравето“, пише Илич в своята известна книга „Medical Nemesis: Отчуждаването на здравето“(1975). „Тя не е организирана да служи на човешкото здраве, а само на себе си като институция. Така тя повече разболява хората, отколкото да ги лекува.“ 
Това е система, която днес се формира от обема на недостатъчните медицински клинични изпитвания, финансовите стимули, институционалната бюрокрация, въртящите се врати между правителството и частната индустрия, широко разпространения конфликт на интереси и агресивната пропагандна машина, осмиваща и громяща критиците на системата.  

Нашата медицина е нарушила всички определящи принципи на научното изследване, което трябва да придаде безкомпромисна стойност на обективното, безпристрастно разследване и открития разговор и дебат при противоречиви възгледи. Да се ​​позовем на принципа на предпазливостта е лично признание за ерес. През годините непрекъснато нараства броят на подадени групови искове и наказателни дела срещу фармацевтични фирми, сигнали за нарушаване на Закона за свободата на информацията и фалшиви показания на федерални здравни служители пред подкомитетите на Конгреса.  За Илич опасното последствие е, че конвенционалната медицина се обезличи. 

Докато в миналото злоупотребите в здравната система са били третирани като сериозен етичен проблем, сега лекарската грешка е третата водеща причина за смъртност в САЩ. Възприема се просто като техническа грешка, която може да бъде коригирана чрез допълнителни технически решения и съдебни врътки. Постоянните провали на конвенционалната медицина накараха доминиращата медицинска парадигма, по която сега се управлява здравето на нацията, да се барикадира зад монолитна пропагандна машина, която маргинализира критиката и да се запечата херметически, предпазвайки се от търсене на юридическа отговорност. 

Дори по-лошо - тя е узурпирала суверенитета, който имаме над телата си, и е прехвърлила тази власт на технокрация, дълбоко вярваща, че отстоява целостта на науката. Това обаче е наука, създадена единствено от медицински бюрократи и техните мощни съюзници, които са се нарекли „експерти“.
Когато ни карат да рецитираме пандемичната мантра „Следвайте науката“ в едно с Джо Байдън, губернатора Андрю Куомо, Борис Джонсън и един от главните свещеници на църквата на сциентистите Нийл ДеГрас Тайсън - за коя наука става дума? Дали това е механистичната наука от 19-ти век, която продължава да бъде основата на съвременната еволюционна биология, невронаука, психиатрия и ваксинология? Или става дума за една псевдонауката, разпространена от култа към скептицизма, замърсяваща стотици здравни записи в Уикипедия? Дали това е корпоративната фармацевтична наука? Медицинските изследвания и открития, мотивирани от астрономически търговски стимули за успокояване на хедоничните финансови апетити на акционерите? 

Или говорим за онази наука, която е щателно проверена от редица независими професионалисти, които се стремят да стигнат до истината за медицински проблем или да намерят медицинско решение? Именно тази последна група е най-склонна към безпристрастен преглед на плюсовете и минусите на научните трудове, клиничните изпитвания на лекарство, ваксина, медицинско изделие и диагностичен инструмент. Само така, въз основа на емпиричните доказателства, стойността, ефикасността и безопасността на медицинската намеса се определят правилно. За съжаление тази последна група рядко, ако въобще се случи, бива поканена да седне на регулаторната маса или да съветва националната здравна политика. 

Проучването на медицински факти за болести и пандемии е престанало да бъде основа за доказателства и методология за обективно разследване и се е превърнало в средство за установяване на авторитет и контрол върху населението. 
„Наистина не можете да следвате науката - заявява философът Матю Крофорд - защото науката не води никъде. Тя може да осветява различни начини на действие; например чрез количествено определяне на рисковете. Може да помогне за определяне на компромисите, но не може да направи избора вместо нас. 
Според Крауфорд, нежеланието на съвременната медицина да признае своята несъстоятелност, доведе до „виктимология, обединяваща се със сциентизъм“. Тоест медицината като идеология, а не като наука. В резултат на това онези, които поставят под въпрос или оспорват доминиращата медицинска идеология, са цензурирани и анулирани, а репутацията им е унищожена. 

(Следва продължение)
Източник

Още по темата:

БАДЖ: Прокуратурата да се самосезира за насаждане на страх COVID-19

БАДЖ: Прокуратурата да се самосезира за насаждане на страх

Целта е да оправдаят 570 милиона лева за тестове и ваксини, обясняват от алианса

Австралийци, пострадали от ваксините, подадоха колективен иск срещу правителството COVID-19

Австралийци, пострадали от ваксините, подадоха колективен иск срещу правителството

До 12 април са подадени 3501 заявления за обезщетения, изплатени са 7,3 млн. долара по 137 жалби

Белгийски лобист съди Урсула фон дер Лайен заради чата с шефа на Pfizer COVID-19

Белгийски лобист съди Урсула фон дер Лайен заради чата с шефа на Pfizer

Фредерик Балдан твърди, че двамата лично уредили удължаване на договора за доставка на ваксини за 1,8 млрд. долара

Нова версия за източника на Covid-19: продажба на заразени енотовидни кучета COVID-19

Нова версия за източника на Covid-19: продажба на заразени енотовидни кучета

Все повече са проучванията, сочещи към Ухан - и към пазара, и към лабораторията

Вече официално бе заявена версията за лабораторно изтичане на COVID-19 COVID-19

Вече официално бе заявена версията за лабораторно изтичане на COVID-19

Официалните институции в САЩ се разделят на два лагера относно произхода му

Проектозакон забранява всякакви иРНК ваксини в Айдахо COVID-19

Проектозакон забранява всякакви иРНК ваксини в Айдахо

Предвижда се глоба и затвор за нарушение на забраната

Кардиолог иска спешно разследване на внезапните смъртни случаи в Австралия COVID-19

Кардиолог иска спешно разследване на внезапните смъртни случаи в Австралия

Д-р Питър Маккълоу иска да се знаят причите за „синдрома на внезапната смърт" след ваксина срещу COVID-19

В морски организми откриха вещества, лекуващи COVID-19 COVID-19

В морски организми откриха вещества, лекуващи COVID-19

Природата дава изобилие от естествени лекове

Подхранват ли ваксините нови варианти на COVID? COVID-19

Подхранват ли ваксините нови варианти на COVID?

Уолстрийт Джърнъл: Вирусът изглежда се развива по начини, които избягват имунитета

Изобретателят на оригиналната технология за иРНК подарява книгата си до 25 декември COVID-19

Изобретателят на оригиналната технология за иРНК подарява книгата си до 25 декември

Д-р Робърт Малоун изследва връзките между фармацевтиката, правителството и медиите и дава възможности за решение

Прокуратурата отхвърли обвинения срещу доц. Мангъров COVID-19

Прокуратурата отхвърли обвинения срещу доц. Мангъров

Порокурор К.Сулев: Липсват каквито и да било данни от МЗ за смъртността при ваксинираните

Забравяме ли повече след прекаран COVID? COVID-19

Забравяме ли повече след прекаран COVID?

Добрата новина е, че паметта се възстановява с времето

Протести в Китай заради драконовските мерки срещу Covid-19 COVID-19

Протести в Китай заради драконовските мерки срещу Covid-19

Кореспондент на Файненшъл Таймс разказва за пребиваването си в карантинен лагер

FDA е заблудила обществеността относно ивермектина и трябва да носи отговорност в съда COVID-19

FDA е заблудила обществеността относно ивермектина и трябва да носи отговорност в съда

Асоциацията на американските лекари и хирурзи в защита на отхвърленото евтино лекарство

COVID-19 активира същото мозъчно възпаление, както при болестта на Паркинсон COVID-19

COVID-19 активира същото мозъчно възпаление, както при болестта на Паркинсон

Може да липсват външни симптоми в продължение на много години, казват учените