Подкрепете ни!




COVID-1919 октомври 2021

Проф. Балик: Може да бъдете подведени под отговорност за ваксините!

Отворено писмо до френския парламент на проф. Жан Габриел Балик, член на Националната академия по хирургия

Проф. Балик: Може да бъдете подведени под отговорност за ваксините!


Проф. Жан Габриел Балик, член на Националната академия по хирургия във Франция, публикува на 2 октомври 2021 г. това отворено писмо до френските депутати по повод предложението да се въведе задължително ваксиниране, включително при децата. То не се прие, но все още във Франция остава в сила изискването за задължително ваксиниране на здравните работници, което прати на улицата стотици лекари, сестри и болногледачи.

Става ли дума за задължителна ваксинация, мой дълг като лекар, баща и дядо е да ви предупредя за здравословното бедствие, което се развива пред очите ни, в сянката на надзорните органи. Бързам да уточня, че не съм нито конспиратор, нито антиваксър (редовно се ваксинирам срещу грип и нямам никакви предубеждения относно „класическите“ ваксини, които са задължителни у нас).

Ваксината срещу Covid-19 трябваше да ни спаси и да ни върне към нормалния живот през ноември 2020 г. Сега, когато погледнем от разстояние, е по-лесно да оценим ползите и рисковете от политиката на ваксиниране.

Първото уточнение, което трябва да се направи, е, че
„ваксината“ не защитава и не предотвратява заразяването
(вж. изявлението на министъра на здравеопазването Оливие Веран до Държавния съвет през април 2021 г.). Примерът на Израел, когото нашите власти са взели за образец, показва, че болниците и реанимациите са препълнени с ваксинирани хора! Днес Израел вече не се споменава!

Проучване, публикувано в European Journal of Epidemiology на 30 септември 2021 г., потвърждава, че страните, в които процентът на ваксинираните е най-висок, имат по-голям брой случаи на Covid-19 на 1 милион жители (например Израел, Португалия, Исландия). Никога досега медицината не е налагала лечение или ваксинация, която да не работи (с изключение на рисковите пациенти, при които съотношението полза/риск е различно).

Това не би било драматично, ако тази практика не причинява сериозни, фатални, неприемливи и етично недопустими усложнения за всеки лекар, който ежедневно се бори за да излекува и облекчава пациентите. Практикуващите лекари  все още вярват в Хипократовата  клетва, която е била тяхно ръководство от векове и от която политиката ги принуждава да се отклонят. Основните принципи на клетвата като „primum non nocere“ (преди всичко не причинявай вреда), медицинска поверителност, свободно и информирано съгласие бяха отхвърлени.
Както знаете, тази ваксина е в период на тестване, фаза 3-та от разработването на лекарства.
Сега, когато тази фаза се задейства на глобално ниво, практикуващите лекари виждат появата на много усложнения. Към 2 октомври 2021 г. Европейската агенция по лекарствата (EMA) регистрира 26 523 смъртни случая, официално свързани с ваксината, и 2 милиона усложнения, от които 1 милион тежки. Тези цифри представляват само част от наблюдаваните случаи. Във Франция Националната агенция по лекарствата (ANSM) в доклада си от 16 септември 2021 г. съобщава за 22 559 тежки случая, сред които такива с летален изход. Много случаи остават нерегистрирани по различни причини.

Във Франция опитът на място, докладван от градски и болнични лекари,
ясно показва увеличаването на усложненията, настъпващи в седмиците след ваксинация: много случаи на лицева парализа, миокардит и перикардит
в ранните проследявания на ваксинацията; сърдечно-съдови усложнения (инфаркт, инсулт) при сравнително млади пациенти и не непременно при сърдечносъдов риск, много случаи на венозна тромбоза и белодробна емболия. Лекарите съобщават за чести случаи на високи тромбоцитни маркери, умора и влошаване на общото състояние, рязко при пациенти в напреднала възраст; ракови заболявания, които досега са били контролирани и потискани, са се върнали ударно след имунизацията, автоимунни заболявания, като полиартрит и тиреоидит излизат от контрол в седмиците след ваксинацията.

ANSM посочва, че има „потвърдени индикации“ за миокардит и перикардит с ранен стадий след ваксинация с Comirnaty (Pfizer/BioNTech) и Moderna, без да се посочва точният брой пациенти и като се подценява патологията, а в същото време усложненията и последствията в дългосрочен план могат да бъдат сериозни.

От началото на ваксинацията на възрастова група от 12 до 18 години в рамките на 3 месеца и половина са съобщени 206 случая на тежки нежелани реакции (включително смъртни случаи) с ваксината Comirnaty и 18 сериозни случая с Moderna. Това са млади хора, които не са били изложени на риск от тежка болест или смърт от Covid, но които вероятно ще имат последиците от ваксинацията за цял живот.

През последните дни
две тийнейджърки без рискови фактори са починали, а на едно дете е ампутиран крак 15 дни след ваксината.
Това не е ли жертва, която обществото дава, и каква е цената, която трябва да плати? След колко смъртни случая на тийнейджъри бихте казали „СПРЕТЕ ваксинацията на млади хора, които нямат какво да спечелят, защото са с нисък риск от тежко боледуване и смърт от Covid-19?”
При жените се наблюдават менструални нарушения, спонтанни аборти или смърт на плода в утробата по време на бременност.
Как става така, че Генералната дирекция по здравеопазване разрешава ваксинацията от първия триместър на бременността, когато данните за безопасността на ваксинирането на бременни жени са ограничени и непълни? Къде е принципът на предпазливостта?

Всички тези усложнения се появяват рано след ваксинацията при хора без анамнеза, които водят нормален живот. Те се срещат и при спортисти, които бяха принудени да преустановят спорта след ваксинация, жертвайки кариерата си (Жереми Шарди (тенисист) и Кристоф Люметър (лекоатлет,трикратен европейски шампион) са най-известните примери). В същото време при групите неваксинирани хора без съпътстващи заболявания, няма смъртни случаи от Covid. Само при хората в риск „ваксината“  може да има известна защита.

За съжаление тези усложнения преминават мълчаливо, те не стигат до хората, които вземат решения, или те не искат да ги видят. Тази драма, свързана с човешкото здраве ще се задълбочава с продължаване на ваксинациите и с вероятното умножаване на дозите. Изпитването на ваксина срещу H1N1 беше спряно за много по-малко усложнения.
Нито една от задължителните ваксини не е причинила такива усложнения.
В момента лекарите виждат повече пациенти в консултации за усложнения от ваксината, отколкото от самия Cоvid (Изявлението и данните в него са на база медицински опит с пациенти от  Франция, където напълно ваксинираните са 70%, а с една игла - 77,7% - бел. ред.).

Балансът риск / полза не подкрепя ваксинацията. Защо изобщо се нуждаете от „лечение“, което е по-опасно от болестта за пациенти без рискови фактори!

Последствията трябва да бъдат установени спешно, за да се развие естественият имунитет сега, при Делта варианта, който се оказа много по-малко агресивен и епидемията намалява. Не повтаряйте синдрома на Чернобил – тогава ни казаха, че радиоактивният ядрен облак спира на границата. Не забравяйте скандала „Опетнена кръв“ (афера, разбулена от журналисти, свързана с преливане на заразена кръв, която убива стотици хемофилици и хоспитализирани пациенти в 80-те и 90-те години - бел. ред.)  В тази връзка, знаете ли, че френският кръводарителски център изисква да е минал период от 28 дни след поставяне на ваксина срещу морбили, паротит, рубеола, жълта треска и др., но не предприема никакви предпазни мерки по отношение на кръводарители, наскоро ваксинирани с тези нови ваксини, чието биоразпределение в организма е непълно. Това не е ли за пореден път непознаване на принципа на предпазливост и потенциален скандал, който предстои?

Дори и да не сте лекар, огледайте се около себе си и разберете какво се случва. Имате право да се информирате, защото сте наши представители!

Истината вече излиза наяве. Ваксината Astra Zeneca е забранена при хора под 55 години заради тромбоза, след това и Janssen. Постепенно виждаме държави, които поставят под въпрос масовото ваксиниране:
В Обединеното кралство ваксинацията е забранена за деца под 15-годишна възраст и там отказаха задължителната ваксинация.
В Тексас ваксинацията на млади хора е забранена. В Дания се ваксинират само тези в риск и има пълна свобода, не се изисква ваксинационен паспорт.

В Африка наблюдаваме смъртност 10 пъти по-ниска от нашата, когато има само 2% ваксинирани.
Всички тези болногледачи, лекари, медицински сестри, санитари и пожарникари, които са сочени с пръст, не са антиваксъри, а се страхуват от ефектите на „ваксината“, която все още се експериментира, от вредните ефекти, които те виждат директно в практиката си.
Тези болногледачи отблизо виждат реални пациенти, лекарите по телевизора екстраполират цифрите на вероятностите,  по-голямата част от които се оказаха погрешни.
В тази криза не трябва да има политически нюанси, а съгласие в името на защита на здравето на французите, които ви избраха.

От името на всички жертви, от името на всички, които не могат да говорят поради страх от санкции, нещо невиждано в така наречената страна на свободата, ви моля да погледнете отвъд напълно манипулираните официални цифри и да откажете задължителната ваксинация, още повече за децата, чието бъдеще е застрашено.

Като минимум, приемете мораториум, по време на който можете да чуете мнението на много лекари, учени и други, които се опитват да бъдат чути, но които системно се бойкотират, защото тяхното мнение противоречи на правителствената здравна политика. Необходимо е също така да се преоцени надеждността на използваните тестове, за да се обсъдят предложените понастоящем лечения.

Премахнете здравния пропуск и прекратете срамната и фалшива пропаганда за ваксинацията: „всички ваксинирани = всички защитени“ напълно фалшив лозунг, вече знаем това!

Отменете санкциите за всички неваксинирани болногледачи, на които им е забранено да практикуват призванието си и които не са станали по-опасни на 15 септември, отколкото на 15 юни. Някои болници въпреки забраната с право продължават да наемат неваксиниран персонал, за да могат да поддържат дейността си без последици за здравето, но създавайки явно неравенство към онези, които не могат да работят. Не забравяйте, че по време на първата вълна ги хвалихте, а мнозина загинаха в тази вълна поради липса на маски и защита.

Наложената стратегия е извън реалността: това е пандемия, която е придружена от смъртност от 0,05% за хора в риск, като средната възраст на смъртните случаи е 83 години. В момента възрастта е малко по-ниска, защото хората, които имаха най-крехко здраве, починаха през първата вълна. Логично е да се предложи ваксинация само при условие, че имаме истинска ваксина, което все още не е така и зачитайки желанията на всички (това не е ебола, менингит или едра шарка...).

Междувременно в случай, че човек се разболее, е възможно да му се предложат в началния стадий различни терапии. Много лекари ги прилагат с успех. Те  могат да ги предлагат и като превантивна мярка при хора в рискови групи. Тези лица са известни и могат да бъдат защитени чрез изолиране, без да се наказва останалата част от населението.
Знайте, че сте предупредени и когато моментът на истината дойде, защото тя рано или късно ще се появи наяве предвид натрупването на научни данни и данни на терен за усложненията, може да бъдете подведени под отговорност.
Надявам се да бъда чут в името на жертвите на ваксината и болногледачите, които отказват този експеримент и остават на ваше разположение. И Ви моля да приемете, дами и господа, избраници, моите уважителни поздрави.

Източник

БАДЖ: Прокуратурата да се самосезира за насаждане на страх COVID-19

БАДЖ: Прокуратурата да се самосезира за насаждане на страх

Целта е да оправдаят 570 милиона лева за тестове и ваксини, обясняват от алианса

Австралийци, пострадали от ваксините, подадоха колективен иск срещу правителството COVID-19

Австралийци, пострадали от ваксините, подадоха колективен иск срещу правителството

До 12 април са подадени 3501 заявления за обезщетения, изплатени са 7,3 млн. долара по 137 жалби

Белгийски лобист съди Урсула фон дер Лайен заради чата с шефа на Pfizer COVID-19

Белгийски лобист съди Урсула фон дер Лайен заради чата с шефа на Pfizer

Фредерик Балдан твърди, че двамата лично уредили удължаване на договора за доставка на ваксини за 1,8 млрд. долара

Нова версия за източника на Covid-19: продажба на заразени енотовидни кучета COVID-19

Нова версия за източника на Covid-19: продажба на заразени енотовидни кучета

Все повече са проучванията, сочещи към Ухан - и към пазара, и към лабораторията

Вече официално бе заявена версията за лабораторно изтичане на COVID-19 COVID-19

Вече официално бе заявена версията за лабораторно изтичане на COVID-19

Официалните институции в САЩ се разделят на два лагера относно произхода му

Проектозакон забранява всякакви иРНК ваксини в Айдахо COVID-19

Проектозакон забранява всякакви иРНК ваксини в Айдахо

Предвижда се глоба и затвор за нарушение на забраната

Кардиолог иска спешно разследване на внезапните смъртни случаи в Австралия COVID-19

Кардиолог иска спешно разследване на внезапните смъртни случаи в Австралия

Д-р Питър Маккълоу иска да се знаят причите за „синдрома на внезапната смърт" след ваксина срещу COVID-19

В морски организми откриха вещества, лекуващи COVID-19 COVID-19

В морски организми откриха вещества, лекуващи COVID-19

Природата дава изобилие от естествени лекове

Подхранват ли ваксините нови варианти на COVID? COVID-19

Подхранват ли ваксините нови варианти на COVID?

Уолстрийт Джърнъл: Вирусът изглежда се развива по начини, които избягват имунитета

Изобретателят на оригиналната технология за иРНК подарява книгата си до 25 декември COVID-19

Изобретателят на оригиналната технология за иРНК подарява книгата си до 25 декември

Д-р Робърт Малоун изследва връзките между фармацевтиката, правителството и медиите и дава възможности за решение

Прокуратурата отхвърли обвинения срещу доц. Мангъров COVID-19

Прокуратурата отхвърли обвинения срещу доц. Мангъров

Порокурор К.Сулев: Липсват каквито и да било данни от МЗ за смъртността при ваксинираните

Забравяме ли повече след прекаран COVID? COVID-19

Забравяме ли повече след прекаран COVID?

Добрата новина е, че паметта се възстановява с времето

Протести в Китай заради драконовските мерки срещу Covid-19 COVID-19

Протести в Китай заради драконовските мерки срещу Covid-19

Кореспондент на Файненшъл Таймс разказва за пребиваването си в карантинен лагер

FDA е заблудила обществеността относно ивермектина и трябва да носи отговорност в съда COVID-19

FDA е заблудила обществеността относно ивермектина и трябва да носи отговорност в съда

Асоциацията на американските лекари и хирурзи в защита на отхвърленото евтино лекарство

COVID-19 активира същото мозъчно възпаление, както при болестта на Паркинсон COVID-19

COVID-19 активира същото мозъчно възпаление, както при болестта на Паркинсон

Може да липсват външни симптоми в продължение на много години, казват учените